Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Απαράδεκτη απόφαση η διακοπή μετάδοσης δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ3

«Η κυβερ­νη­τι­κή από­φα­ση για τη δια­κο­πή μετά­δο­σης δελ­τί­ων ειδή­σε­ων της ΕΡΤ3 από τη Δευ­τέ­ρα 28 Αυγού­στου, είναι ενέρ­γεια απα­ρά­δε­κτη που υπο­βαθ­μί­ζει τον ενη­με­ρω­τι­κό χαρα­κτή­ρα του σταθ­μού και στο­χεύ­ει στον ασφυ­κτι­κό έλεγ­χο από την εκά­στο­τε κυβέρ­νη­ση» τονί­ζει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Η είδη­ση αυτή δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία. Επι­βε­βαιώ­νει τις ανη­συ­χί­ες των εργα­ζο­μέ­νων, που εκφρά­στη­καν μέσα από τις ανα­κοι­νώ­σεις τους και τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους, τους προη­γού­με­νους μήνες.

Είναι συνέ­χεια της πολι­τι­κής που εφαρ­μό­ζει η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά και οι προη­γού­με­νες, για μια ΕΡΤ κρα­τι­κό-κυβερ­νη­τι­κό φερέ­φω­νο. Με πλή­ρη απο­κλει­σμό της πραγ­μα­τι­κής ενη­μέ­ρω­σης του λαού και με πάμ­φθη­νους εργα­ζό­με­νους, χωρίς ουσια­στι­κά δικαιώ­μα­τα. Ταυ­τό­χρο­να, να γίνει ένα κερ­δο­φό­ρο μαγα­ζί με τη χρη­μα­το­δό­τη­ση του λαού και την έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης όλων των εργα­ζο­μέ­νων της. Γι αυτό μέσα σε όλα αυτά τα χρό­νια έχουν προ­χω­ρή­σει κατά και­ρούς, σε δρα­στι­κές περι­κο­πές και συρ­ρί­κνω­ση της ΕΡΤ και των εργα­ζο­μέ­νων της μέσω συγ­χω­νεύ­σε­ων, ιδιαί­τε­ρα στους περι­φε­ρεια­κούς σταθ­μούς, αλλά και μέσω της παρά­δο­σης της παρα­γω­γής προ­γράμ­μα­τος σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης και συνο­λι­κά της Βόρειας Ελλά­δας, έχει ανά­γκη από μια ΕΡΤ3 με ποιο­τι­κά ανα­βαθ­μι­σμέ­νο πρό­γραμ­μα, που θα ανα­δει­κνύ­ει τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα και ανά­γκες του λαού της περιο­χής μας, που θα είναι αρω­γός στην προ­βο­λή και ανά­δει­ξη του πολι­τι­σμού, αθλη­τι­σμού, που θα δίνει τη δυνα­τό­τη­τα προ­βο­λής ενός δια­φο­ρε­τι­κού ποιο­τι­κά προ­γράμ­μα­τος, μακριά από τα εμπο­ρευ­μα­τι­κά κριτήρια.

Το ΚΚΕ βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΕΡΤ3 και των διεκ­δι­κή­σε­ων τους. Διεκ­δι­κεί να μην περιο­ρι­στεί ο ενη­με­ρω­τι­κός χαρα­κτή­ρας του σταθ­μού, να ανα­βαθ­μι­στεί ποιο­τι­κά, να γίνουν απα­ραί­τη­τες προ­σλή­ψεις εργα­ζο­μέ­νων με μόνι­μη και στα­θε­ρή εργασία».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο