Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις διώ­ξεις κομ­μου­νι­στών στην Ουκρα­νία, το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ, τονί­ζει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις συνε­χι­ζό­με­νες αντι­δη­μο­κρα­τι­κές διώ­ξεις σε βάρος των κομ­μου­νι­στών της Ουκρα­νί­ας, από το αντι­δρα­στι­κό καθε­στώς Ζελέν­σκι, που έχει θέσει εκτός νόμου δεκά­δες πολι­τι­κά κόμ­μα­τα της Ουκρα­νί­ας, ενώ δεί­χνει ιδιαί­τε­ρο ζήλο στις διώ­ξεις σε βάρος των κομμουνιστών.

Έτσι, εκτός της δίω­ξης σε βάρος των αδελ­φών Κονο­νό­βιτς, στε­λε­χών της νεο­λαί­ας του ΚΚ Ουκρα­νί­ας, στις 15/8/23 ξεκί­νη­σε δίκη σε βάρος του Γκε­όρ­γκι Μπού­ι­κο, Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρα­νί­ας και επι­κε­φα­λής της Αντι­φα­σι­στι­κής Επι­τρο­πής Ουκρα­νί­ας και πρώ­ην βου­λευ­τή, ενώ οι αρχές ασφα­λεί­ας ανα­κοί­νω­σαν πως ξεκι­νούν δίω­ξη και σε βάρος του Πιότρ Σιμο­νιέν­κο, Α’ Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Την ίδια στιγ­μή οι αντι­δρα­στι­κές αρχές της Ουκρα­νί­ας, που πρω­το­στα­τούν στην δικαί­ω­ση και εξύ­μνη­ση των Ουκρα­νών φασι­στών και συνερ­γα­τών του Χίτλερ κατά τη διάρ­κεια του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, εκφρά­ζουν τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που επι­κρά­τη­σαν μετά την ολο­κλή­ρω­ση της αντε­πα­νά­στα­σης και την παλι­νόρ­θω­ση του καπι­τα­λι­σμού (1989–1991) και συν­δέ­ο­νται με την συνταγ­μα­τι­κή εκτρο­πή (το 2014), έχο­ντας συμπα­ρα­στά­τη και αρω­γό τους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στα πλαί­σια της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ανα­μέ­τρη­σης και πολέ­μου που διε­ξά­γε­ται στη χώρα μετά την εισβο­λή της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας. Πολε­μι­κή ανα­μέ­τρη­ση που έχει μακε­λέ­ψει τους λαούς της Ουκρα­νί­ας και της Ρωσί­ας για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονοπωλίων!

Είναι οι ίδιες αντι­δρα­στι­κές αρχές που έχουν στο­χο­ποι­ή­σει στε­λέ­χη του ΚΚΕ, μετα­ξύ άλλων τον αντι­πρό­ε­δρο της ελλη­νι­κής βου­λής και κομ­μου­νι­στή βου­λευ­τή, Γ. Λαμπρού­λη, για την εκδή­λω­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης με το λαό του Ντον­μπάς και συνο­λι­κά της Ουκρανίας.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­σμού (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κοκ) έχει τερά­στιες ευθύ­νες για την εμπλο­κή της χώρας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε ΝΑΤΟι­κό “προ­γε­φύ­ρω­μα”, όπως και για την επι­χεί­ρη­ση “ξελα­σπώ­σμα­τος” των Ουκρα­νών ναζί και των αντι­δρα­στι­κών αρχών της χώρας αυτής, που διώ­κει τους κομ­μου­νι­στές και κάθε αντι­πο­λι­τευ­τι­κή φωνή.

Απαι­τού­με:

  • Κάτω τα χέρια από τους κομ­μου­νι­στές της Ουκρανίας!
  • Να απε­μπλα­κεί η Ελλά­δα από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο!
  • Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο