Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ / Γάζα: Για «χερσαίο ελιγμό» προετοιμάζεται ο ισραηλινός στρατός – Στόχος η «εξάλειψη» της Χαμάς

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός προ­ε­τοι­μά­ζε­ται για έναν “χερ­σαίο ελιγ­μό” στη Λωρί­δα της Γάζας, αλλά τίπο­τα “δεν έχει απο­φα­σι­στεί ακό­μη”, δήλω­σε στρα­τιω­τι­κός εκπρό­σω­πος σήμε­ρα, έκτη ημέ­ρα του πολέ­μου που πυρο­δό­τη­σε η απρό­βλε­πτη της Χαμάς στο Ισρα­ήλ το Σάββατο.

“Προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε για τα επό­με­να στά­δια του πολέ­μου”, δήλω­σε ο αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Ρίτσαρντ Χεχτ σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε διαδικτυακά.

“Μπο­ρεί να είναι από αέρος, μπο­ρεί να είναι μαζί από θαλάσ­σης και αέρος. Ανα­μέ­νου­με να δού­με τι θα απο­φα­σί­σουν τελι­κά οι πολι­τι­κοί μας αξιω­μα­τού­χοι, (αλλά) αυτό δεν έχει ακό­μα απο­φα­σι­στεί”, πρό­σθε­σε ο αξιωματικός.

“Ξέρω ότι ακού­τε κάποιες δηλώ­σεις, αυτό δεν έχει ακό­μη απο­φα­σι­στεί, αλλά προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε για έναν χερ­σαίο ελιγ­μό, στην περί­πτω­ση που αυτό απο­φα­σι­στεί”, συνέ­χι­σε ο συνταγ­μα­τάρ­χης Χεχτ.

Ο στό­χος του ισραη­λι­νού στρα­τού είναι η “εξά­λει­ψη” της κυβέρ­νη­σης της Χαμάς, του παλαι­στι­νια­κού ισλα­μι­στι­κού κινή­μα­τος που ελέγ­χει τη Λωρί­δα της Γάζας, σημεί­ω­σε εξάλλου.

“Αυτήν την συγκε­κρι­μέ­νη στιγ­μή, επι­κε­ντρω­νό­μα­στε στους υψη­λό­βα­μους ηγέ­τες τους, όχι μόνον στην στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία, αλλά και στους κυβερ­νη­τι­κούς τους αξιω­μα­τού­χους ως τον (Γιά­χια) Σινουάρ (σ.σ.: ο επι­κε­φα­λής της Χαμάς στη Γάζα). Αυτοί εμπλέ­κο­νται άμε­σα” στην φονι­κή επί­θε­ση του Σαβ­βά­του, που συγκλό­νι­σε το Ισρα­ήλ και λόγω της βαρ­βα­ρό­τη­τάς της, κατέ­λη­ξε ο αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης του ισραη­λι­νού στρατού.

Ο απολογισμός στη Γάζα έφθασε τους 1.354 νεκρούς

Ο αριθ­μός των νεκρών στη Λωρί­δα της Γάζας έφθα­σε τους 1.354, όπως ανέ­φε­ρε σήμε­ρα το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χαμάς, μετά τον πολ­λα­πλα­σια­σμό των ισραη­λι­νών βομ­βαρ­δι­σμών σε αυτή την παλαι­στι­νια­κή περιο­χή που τελεί υπό τον έλεγ­χο του ισλα­μι­στι­κού κινήματος.

“Ο αριθ­μός των μαρ­τύ­ρων έφθα­σε τους 1.354 και ο αριθ­μός των τραυ­μα­τιών τους 6.049”, διευ­κρί­νι­σε σε μια ανα­κοί­νω­ση, πέντε ημέ­ρες μετά τη μεγά­λη επί­θε­ση της Χαμάς ενα­ντί­ον του Ισρα­ήλ που σφυ­ρο­κο­πά από το Σάβ­βα­το τη Λωρί­δα της Γάζας. Προη­γού­με­νος απο­λο­γι­σμός που δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε την αυγή έκα­νε λόγο για περί­που 1.200 νεκρούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο