Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΤΕ: Η Γάζα που δεν γνώρισε ούτε μια μέρα ελευθερίας

Πιστεύ­ε­τε πως η βαρ­βα­ρό­τη­τα μπο­ρεί να κατα­πο­λε­μη­θεί με την αθωότητα;
Θα ήταν σα να θέλα­με ν’ ανα­κό­ψου­με την ορμή ενός ξίφους προ­τάσ­σο­ντας τις αρτη­ρί­ες μας.

Μπ. Μπρεχτ

Οι σκλη­ρές σκη­νές του πολέ­μου στο Ισρα­ήλ και στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδά­φη με θύμα­τα άμα­χους και από τις δύο πλευ­ρές, έρχε­ται να επι­βε­βαιώ­σει με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο πως η μακρό­χρο­νη βία που ασκεί­ται στο Λαό της Παλαι­στί­νης δεν επι­τρέ­πει την ειρή­νη ανά­με­σα στους δυο λαούς.

Οι εκα­το­ντά­δες νεκροί, ανά­με­σά τους πολ­λά παι­διά, που συνε­χώς αυξά­νο­νται, οι τραυ­μα­τί­ες, οι όμη­ροι, οι βομ­βαρ­δι­σμοί είναι η συνέ­πεια της πολύ­χρο­νης κατο­χής της Παλαι­στί­νης από το ισραη­λι­νό κρά­τος, με τις πλά­τες των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των συμ­μά­χων τους, μετα­ξύ των οποί­ων και της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, η οποία στέλ­νει τη φρε­γά­τα «Ψαρά» να εντα­χθεί στη ΝΑΤΟϊ­κή δύνα­μη που επι­χει­ρεί στην Νοτιο­α­να­το­λι­κή Μεσό­γειο. Υπάρ­χουν ακό­μα ερω­τή­μα­τα για την αξιο­ποί­η­ση της βάσης της Σού­δας από το ΝΑΤΟ στα πλαί­σια των επι­χει­ρή­σε­ων ενα­ντί­ον του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Η αδικία δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα…

Ο πόλε­μος δεν ξεκί­νη­σε χθες. Μετρά εβδο­μή­ντα πέντε χρό­νια αιμα­τη­ρής εδραί­ω­σης, κατο­χής του κρά­τους του Ισρα­ήλ, μετρά βίαιους εποι­κι­σμούς, δολο­φο­νί­ες, χιλιά­δες φυλα­κι­σμέ­νους πολι­τι­κούς κρα­τού­με­νους, μετρά τον απο­κλει­σμό της Λωρί­δας της Γάζας όπου οι άνθρω­ποι στε­ρού­νται ακό­μα και το νερό.

Ταυ­τό­χρο­να και ο λαός του Ισρα­ήλ πλη­ρώ­νει κι αυτός το τίμη­μα της πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ών του, που παί­ζουν το ρόλο του σερί­φη για τα ευρω­α­τλα­ντι­κά συμ­φέ­ρο­ντα στην πολύ­πα­θη Μέση Ανατολή.

Η συσκό­τι­ση της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας που παρου­σιά­ζει το δικαί­ω­μα της κυβέρ­νη­σης του Ισρα­ήλ στην αυτο­ά­μυ­να, αντι­στρέ­φει τους ρόλους θύτη-θύματος.

Είναι υπο­κρι­σία να στο­χο­ποιού­νται και να κατα­δι­κά­ζο­νται οι Παλαι­στί­νιοι για τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις, το κρά­τος του Ισρα­ήλ και οι υπο­στη­ρι­κτές τους να μιλούν για προ­στα­σία των άμα­χων και σεβα­σμό στο διε­θνές δίκαιο, όταν οι κατο­χι­κές δυνά­μεις του Ισρα­ήλ το τσα­λα­πα­τά­νε εδώ και δεκα­ε­τί­ες χωρίς την παρα­μι­κρή ενόχληση.

Η στά­ση αυτή είναι που θρέ­φει οργή και μίσος ανά­με­σα στους δυο λαούς.

Για να μην πλη­ρώ­νουν οι λαοί της Παλαι­στί­νης και του Ισρα­ήλ με τη ζωή τους, για να μη σκο­τώ­νο­νται άμα­χοι, παι­διά, για να μπο­ρούν να πατά­νε οι λαοί στο δικό τους χώμα, να μεγα­λώ­νουν τα παι­διά τους στις δικές τους αυλές, πρέ­πει να υπάρ­ξει ένα πραγ­μα­τι­κά ανε­ξάρ­τη­το Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος. Η ασφά­λεια και η ειρή­νη στην περιο­χή θα έρθει μόνο όταν τερ­μα­τι­στεί η ισραη­λι­νή κατο­χή της γης της Παλαι­στί­νης, με το λαό της κυρί­αρ­χο στον τόπο του.

Οι λαοί που αγωνίζονται δεν είναι τρομοκράτες!

  • Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε το δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού να αμυν­θεί και να διεκ­δι­κή­σει την πατρί­δα του.
  • Κανέ­νας απο­κλει­σμός της Λωρί­δας της Γάζας. Κατα­δι­κά­ζου­με το πογκρόμ του κρά­τους του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας, που λει­τουρ­γεί με την χυδαία πρα­κτι­κή, ναζι­στι­κής έμπνευ­σης, της «συλ­λο­γι­κής τιμω­ρί­ας» στε­ρώ­ντας το φαΐ και το νερό, κάτι που ακό­μα και ο ΟΗΕ χαρα­κτη­ρί­ζει «έγκλη­μα πολέμου».
  • Κατα­δι­κά­ζου­με την κατο­χή του κρά­τους του Ισρα­ήλ, κατα­δι­κά­ζου­με το ΝΑΤΟ και τους συμ­μά­χους τους που παζα­ρεύ­ουν, πάνω από τα πτώ­μα­τα Παλαι­στι­νί­ων και Ισραη­λι­νών, την προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων τους στην πολύ­πα­θη Μέση Ανατολή.
  • Απαι­τού­με να εφαρ­μο­στεί η ομό­φω­νη από­φα­ση της ελλη­νι­κής Βου­λής από το 2015 για ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού κράτους.
  • Να γυρί­σει πίσω η ελλη­νι­κή φρε­γά­τα «Ψαρά». Καμία εμπλο­κή της χώρας μας στη σφα­γή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισρα­ήλ στη Γάζα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο