Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερώτηση του ΚΚΕ: Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — Ισραήλ στη Γάζα

Να επι­στρέ­ψει στην Ελλά­δα η φρε­γά­τα «Ψαρά» και να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της χώρας στη σφα­γή των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — Ισρα­ήλ στη Γάζα, ζητά με Ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σε στη Βου­λή, προς τους υπουρ­γούς Άμυ­νας και Εξω­τε­ρι­κών, το ΚΚΕ.

Ανα­λυ­τι­κά το κεί­με­νο της Ερώ­τη­σης που υπο­γρά­φουν οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος Θανά­σης Παφί­λης, Γιώρ­γος Μαρί­νος και Νίκος Παπα­να­στά­σης: 

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, η οποία με τη συνε­νο­χή των άλλων κομ­μά­των, εναρ­μο­νί­ζε­ται με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στη­ρί­ζει το κρά­τος του Ισρα­ήλ, που δια­τη­ρεί για δεκα­ε­τί­ες την κατο­χή στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, δολο­φο­νεί και ξερι­ζώ­νει τον παλαι­στι­νια­κό λαό, επι­βάλ­λει εγκλη­μα­τι­κό απο­κλει­σμό και ετοι­μά­ζε­ται για χερ­σαία στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση στη Λωρί­δα της Γάζας, εμπλέ­κει βαθύ­τε­ρα τη χώρα στον πόλε­μο σε μια γενι­κευ­μέ­νη στρα­τιω­τι­κή ανα­μέ­τρη­ση στη Μέση Ανατολή.

Αυτό σημαί­νει η απο­στο­λή της ελλη­νι­κής φρε­γά­τας “Ψαρά” ‑με πλή­ρω­μα και ομά­δα ασφα­λεί­ας συνο­λι­κά πάνω από 200 άτο­μα- στη Ν/Α Μεσό­γειο για να εντα­χθεί σε ΝΑΤΟι­κή δύνα­μη που επι­χει­ρεί στην περιοχή.

Τα προ­σχή­μα­τα της κυβέρ­νη­σης περί “προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νης άσκη­σης” δεν έχουν καμία αξία, όταν είναι δεδο­μέ­νος ο επι­θε­τι­κός χαρα­κτή­ρας τέτοιων απο­στο­λών και όταν δια­πράτ­τε­ται μια ακό­μα σφα­γή του λαού της Παλαι­στί­νης από το κρά­τος του Ισρα­ήλ, με την ενερ­γό στή­ρι­ξη των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ.

Άλλω­στε, οι ίδιες οι διαρ­ρο­ές της κυβέρ­νη­σης που προ­σπα­θούν να παρου­σιά­σουν την απο­στο­λή της φρε­γά­τας ως άσχε­τη με όσα εκτυ­λίσ­σο­νται στην περιο­χή, ανα­φέ­ρουν ότι “δεν έχει υπο­βλη­θεί αίτη­μα από το ΝΑΤΟ” για συνο­δεία αμε­ρι­κα­νι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου που πλέ­ει προς το Ισρα­ήλ, αφή­νο­ντας να εννοη­θεί πως, εφό­σον υπο­βλη­θεί, θα το αποδεχθούν.

Λίγες μέρες αφό­του η κυβέρ­νη­ση πανη­γύ­ρι­ζε για την καθέλ­κυ­ση της πρώ­της φρε­γά­τας “Belhara”, απο­δει­κνύ­ε­ται για μια ακό­μη φορά για ποιους σκο­πούς προ­ο­ρί­ζο­νται πραγ­μα­τι­κά τέτοιοι εξο­πλι­σμοί που χρυ­σο­πλη­ρώ­νει ο ελλη­νι­κός λαός, δήθεν για την “άμυ­να της χώρας”.

Ταυ­τό­χρο­να, υπάρ­χουν αμεί­λι­κτα ερω­τή­μα­τα που απαι­τούν απά­ντη­ση για την αξιο­ποί­η­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων και ιδιαί­τε­ρα της βάσης της Σού­δας για το μακέ­λε­μα του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στον παλαι­στι­νια­κό λαό, παλεύ­ει για τον τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής και την ίδρυ­ση ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα σύνο­ρα του 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ και απαι­τεί την απε­μπλο­κή της χώρας από τους πολέ­μους και το κλεί­σι­μο των αμε­ρι­κα­νι­κών βάσεων.

Με βάση τα παρα­πά­νω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουρ­γοί, τι θα κάνει η κυβέρ­νη­ση έτσι ώστε:

- Να απο­συν­δε­θεί από τις ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές και να επι­στρέ­ψει στην Ελλά­δα η φρε­γά­τα “Ψαρά” και να μην αντι­κα­τα­στα­θεί από άλλο πολε­μι­κό πλοίο.

- Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της χώρας στον πόλε­μο, στη σφα­γή των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — Ισρα­ήλ στη Γάζα.

- Να εφαρ­μο­στεί η ομό­φω­νη από­φα­ση της Ελλη­νι­κής Βου­λής από το 2015 για ανα­γνώ­ρι­ση του κρά­τους της Παλαι­στί­νης στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερουσαλήμ».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο