Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Με στεφάνι στο Σκοπευτήριο τίμησε τους χιλιάδες αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στον φασισμό

Τους χιλιά­δες αγω­νι­στές που πάλε­ψαν ενά­ντια στον φασι­σμό τίμη­σε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Και­σα­ρια­νής που ανή­με­ρα της επε­τεί­ου 79 χρό­νων από  την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Αθή­νας κατέ­θε­σε στε­φά­νι στο Σκοπευτήριο.

Από εκεί, ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ηλί­ας Στα­μέ­λος τόνι­σε πως με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Δημο­τι­κή Αρχή θα κλεί­σει ο κύκλος της απα­ξί­ω­σης του Μου­σεί­ου της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης, θα ξανα­λει­τουρ­γή­σει όπως του αρμό­ζει, συμ­βάλ­λο­ντας στην γνω­ρι­μία με την ιστο­ρία.

Ανα­λυ­τι­κά:

Σήμε­ρα, ανή­με­ρα της επε­τεί­ου της Απε­λευ­θέ­ρω­σης της Αθή­νας από τη φασι­στι­κή κατο­χή, είμα­στε εδώ στο ματο­βαμ­μέ­νο Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής των εκα­το­ντά­δων εκτε­λε­σμέ­νων, των 200 κομ­μου­νι­στών, για να τιμή­σου­με όλες και όλους που πάλε­ψαν ενά­ντια στο φασι­σμό — ναζισμό.

Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε ότι το Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που εγκαινιάστηκε το 2016, από τη Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσει όπως του πρέπει από τη Δημοτική Αρχή της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Για να γίνει γνω­στή η ιστο­ρία στη νεο­λαία της πόλης και όλης της Αττικής.

Η παρέν­θε­ση της απα­ξί­ω­σης του μου­σεί­ου και της παρα­χά­ρα­ξης της Ιστο­ρί­ας θα κλεί­σει. Η θυσία χιλιά­δων αγω­νι­στών για να συντρι­βεί ο φασι­σμός και ο ναζι­σμός επι­βε­βαιώ­νουν ότι μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό.

Το Σκοπευτήριο, το Πάρκο της Λευτεριάς, θα πάρει τη θέση που του αξίζει.

Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Και­σα­ρια­νής: Συνε­χί­ζου­με! Μπρο­στά οι ανά­γκες του Λαού _ΟΛΟΙ στη συγκέ­ντρω­ση Πέμ­πτη 12 Οκτώβρη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο