Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστίνιος πρόσφυγας σε Τατιάνα Στεφανίδου: «Είστε ντροπή, ζητάτε να πεθάνουμε ήσυχα, χωρίς να ενοχλήσουμε»

Σε άνι­ση μάχη για δεκα­ε­τί­ες οι Παλαι­στί­νιοι, θύμα­τα της βαρ­βα­ρό­τη­τας του κρά­τους δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ, με αφορ­μή την επί­θε­ση της Χαμάς, έχουν να αντι­με­τω­πί­σουν μετα­ξύ άλλων και τη μερο­λη­ψία των ΜΜΕ που καλύ­πτουν την τωρι­νή σύγκρου­ση μονό­πλευ­ρα θέλο­ντας να παρου­σιά­σουν το Ισρα­ήλ σαν το μόνο θύμα. Τόσα χρό­νια το δρά­μα­τος δεν κατά­φε­ρε να συγκι­νή­σει, ούτε τους δημοσιογρ΄φους των δελ­τί­ων ειδή­σε­ων και των ενη­με­ρω­τι­κών εκπο­μπών ούτε και της αρσε­νι­κές και θηλυ­κές Τατιάνες.

Ο Παλαι­στί­νιος πρό­σφυ­γας που μένει πλέ­ον στη χώρα μας, Μοχά­μεντ Ελ Μπά­τα μίλη­σε στην εκπο­μπή «TLive» με την Τατιά­να Στε­φα­νί­δου, και τα είπε έξω από τα δόντια και δε χαρίστηκε.

«Δεν υπάρ­χει αλή­θεια, έχουν σφά­ξει την αλή­θεια. Έχουν αμω­λύ­σει 5.000 στρα­τιώ­τες και κλαί­νε για για­γιά­δες και παι­διά, ο πρό­ε­δρος της Αμε­ρι­κής έκλαι­γε για τα απο­κε­φα­λι­σμέ­να παι­διά των Εβραί­ων, τελι­κά απο­δεί­χθη­κε πως δεν υπάρ­χουν απο­κε­φα­λι­σμέ­να παιδιά.

Τα κανά­λια σας 24 ώρες καλύ­πτουν μονο­με­ρώς τον πόλε­μο από τη πλευ­ρά του Ισρα­ήλ, στη Γάζα δεν υπάρ­χει ούτε ένα ξένο κανά­λι», ανέφε­ρε αρχι­κά ο κ. Ελ Μπάτα.

Στη συνέ­χεια σε ερώ­τη­ση για τη συναυ­λία που όπως φαί­νε­ται χάθη­καν πάνω από 260 άτο­μα, απά­ντη­σε ότι «Εγώ καταγ­γέ­λω ότι εκεί είναι στρα­τό­πε­δο του ισραη­λι­νού στρα­τού που πάνε τα εβραιό­που­λα όλου του κόσμου και μαθαί­νουν να πυροβολούν.

Όποιος νέος Εβραί­ος θέλει να εκπαι­δευ­τεί, να σκλη­ρα­γω­γη­θεί, να μάθει σκο­πο­βο­λή, πηγαί­νουν εκεί τρεις μήνες το καλο­καί­ρι, κάνουν πάρ­τι, τους εκπαι­δεύ­ουν και τους μαθαί­νουν να πυρο­βο­λούν ζωντα­νά. Μια ειρη­νευ­τι­κή συναυ­λία γίνε­ται σε στρα­τό­πε­δο στρατού;»

«Eξ’ αρχής είμαι κατά της βίας και με θλί­βει αυτό που έγι­νε, με θλί­βει όμως και ότι 17 χρό­νια η Γάζα είναι εγκλω­βι­σμέ­νη οι άνθρω­ποι δεν έχουν τρο­φή, δεν έχουν νερό, κάθε τρεις και λίγο μπαί­νουν στη Γάζα βομ­βαρ­δί­ζουν σκο­τώ­νουν δεν ενδια­φέ­ρε­ται κανείς.

Είμαι κατά της βίας, αυτό που έγι­νε με θλί­βει. Αλλά με θλί­βει το γεγο­νός ότι 17 χρό­νια η Γάζα είναι εγκλω­βι­σμέ­νη. Ο ΠΟΥ 10 χρό­νια λέει ότι η Γάζα δεν έχει πόσι­μο νερό. Κάθε τρεις και λίγο μπαί­νουν βομ­βαρ­δί­ζουν σκο­τώ­νουν αθώους.

Πρώ­τη φορά βλέ­πω μαύ­ρο κλά­μα από θύτες, πρώ­τη φορά στη ιστο­ρία το Ισρα­ήλ γίνε­ται θύμα και η ανθρω­πό­τη­τα κλαί­ει με μαύ­ρο κλά­μα 70 – 75 χρό­νια υπο­φέ­ρει ο παλαι­στι­νια­κός λαός δεν μιλά­ει κανείς.

Κάθε μέρα έχου­με θύμα­τα αυτόν τον κόσμο δεν τον κλαί­ει κανείς, βγή­κε ο υπουρ­γός άμυ­νας τους Ισρα­ήλ και μας είπε ανθρω­πό­μορ­φα ζώα και πήρε την άδεια όλου του κόσμου να μας σφά­ξει, προ­α­νήγ­γει­λε το έγκλη­μα πολέ­μου που θα κάνει και δεν μιλά­ει κανείς», συμπλή­ρω­σε ο Παλαι­στί­νιος πρόσφυγας.

«Ας δεχθού­με ότι η ΧΑΜΑΣ είναι τρο­μο­κρά­τες, άθλιοι και τρι­σά­θλιοι, όμως όταν ένα κρά­τος ανα­γνω­ρι­σμέ­νο από τον ΟΗΕ απα­ντά με την ίδια βαρ­βα­ρό­τη­τα σφά­ζο­ντας αθώ­ους ανθρώ­πους, ενώ έχει την ευθύ­νη να τους προ­στα­τεύ­ει, τους βομ­βαρ­δί­ζει ενώ γνω­ρί­ζει ότι σκο­τώ­νει αθώ­ους ανθρώ­πους και συνεχίζει.

Καμία χώρα κανέ­νας άνθρω­πος δεν βγαί­νει να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί, όλοι δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τους αθώ­ους Εβραί­ους που πέθα­ναν στην αρχή. Έχουν περά­σει έξι μέρες έχουν σκο­τω­θεί χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι δεν ανα­φέ­ρε­ται κανείς σε αυτό. Στη Δυτι­κή όχθη, που δεν υπάρ­χει Χαμάς, από την αρχή του 2023 σκο­τώ­σα­νε 450 Παλαι­στί­νιους», τόνι­σε ο Μοχά­μεντ Ελ Μπάτα.

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο