Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Ναζαρέτ

Την έφο­δο της αστυ­νο­μί­ας στα γρα­φεία του στη Ναζα­ρέτ καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή του το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα του Ισραήλ.

Όπως ανα­φέ­ρει, δυνά­μεις της ισραη­λι­νής αστυ­νο­μί­ας και της συνο­ριο­φυ­λα­κής εισέ­βαλ­λαν το από­γευ­μα της Τετάρ­της στα γρα­φεία του κόμ­μα­τος, απαι­τώ­ντας να κατέ­βει η παλαι­στι­νια­κή σημαία που ήταν αναρτημένη.

Τα μέλη του ΚΚ Ισρα­ήλ που βρί­σκο­νταν στο σημείο αρνή­θη­καν την είσο­δο στους αστυ­νο­μι­κούς οι οποί­οι δεν έφε­ραν καμία εισαγ­γε­λι­κή η άλλη άδεια που να τους επέ­τρε­πε την είσο­δο στα γραφεία.

Σε μια επί­δει­ξη αυταρ­χι­σμού, οι ένο­πλοι αστυ­νο­μι­κοί εισέ­βαλ­λαν με τη βία στα γρα­φεία και κατέ­σχε­σαν την παλαι­στι­νια­κή σημαία, καθώς και σημαί­ες του κόμματος.

Έπει­τα από παρέμ­βα­ση της ηγε­σί­ας του ΚΚ Ισρα­ήλ και του αρι­στε­ρού συνα­σπι­σμού «Χαντάς», η αστυ­νο­μία επέ­στρε­ψε τις σημαί­ες που είχαν κατασχεθεί.

Στην ανα­κοί­νω­σή του, η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του κόμ­μα­τος καταγ­γέλ­λει την προ­κλη­τι­κή αυτή ενέρ­γεια η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με εντο­λή του ακρο­δε­ξιού υπουρ­γού Εθνι­κής Ασφά­λειας Ιτα­μάρ Μπεν-Γκβιρ. Ταυ­τό­χρο­να, το ΚΚ Ισρα­ήλ καλεί σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στις δια­δη­λώ­σεις της Πρω­το­μα­γιάς στη Ναζα­ρέτ και άλλες πόλεις.

Πηγή: idcommunism.com

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο