Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Οι όμηροι που σκοτώθηκαν κατά λάθος στη Γάζα κρατούσαν λευκή σημαία,

Οι τρεις Ισραη­λι­νοί όμη­ροι που σκο­τώ­θη­καν κατά λάθος στη Γάζα από ισραη­λι­νές δυνά­μεις κρα­τού­σαν λευ­κή σημαία, σύμ­φω­να με μια αρχι­κή έρευ­να για το συμ­βάν, δήλω­σε σήμε­ρα στρα­τιω­τι­κός αξιωματούχος.

Το συμ­βάν έλα­βε χώρα σε μια περιο­χή σφο­δρών μαχών όπου μαχη­τές της Χαμάς επι­χει­ρούν με πολι­τι­κά και χρη­σι­μο­ποιούν τακτι­κές εξα­πά­τη­σης, είπε ο αξιωματούχος.

Ένας στρα­τιώ­της είδε τους ομή­ρους να ξεπρο­βάλ­λουν μερι­κές δεκά­δες μέτρα από τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις στην περιο­χή Σετζάι­για, είπε ο αξιωματούχος.

“Είναι όλοι τους χωρίς που­κά­μι­σα και έχουν μια μαγκού­ρα με λευ­κό ύφα­σμα επά­νω. Ο στρα­τιώ­της αισθά­νε­ται πως απει­λεί­ται και ανοί­γει πυρ. Ανα­κοι­νώ­νει πως είναι τρο­μο­κρά­τες, (οι δυνά­μεις) ανοί­γουν πυρ, δύο σκο­τώ­νο­νται αμέ­σως”, δήλω­σε ο στρα­τιω­τι­κός αξιωματούχος.

Ο τρί­τος όμη­ρος τραυ­μα­τί­στη­κε και οπι­σθο­χώ­ρη­σε σε ένα κτί­ριο σε κοντι­νή από­στα­ση όπου ζήτη­σε βοή­θεια στα εβραϊ­κά, είπε ο αξιωματούχος.

“Αμέ­σως ο διοι­κη­τής του τάγ­μα­τος εκδί­δει δια­τα­γή παύ­σης πυρός, αλλά και πάλι υπάρ­χει άλλη μια έκρη­ξη πυρός προς την τρί­τη μορ­φή και [ο τρί­τος όμη­ρος] πεθαί­νει επί­σης”, είπε ο αξιω­μα­τού­χος. “Αυτό ήταν αντί­θε­το με τους κανό­νες εμπλο­κής μας”, πρόσθεσε.

Ο στρα­τός ανα­κοί­νω­σε χθες, Παρα­σκευή, πως οι τρεις όμη­ροι ήταν ο Γιο­τάμ Χαΐμ και ο Αλόν Σάμ­ριζ, που απή­χθη­σαν από το κιμπούτς Κφαρ Αζά, και ο Σάμερ Ταλάλ­κα, που απή­χθη από το κοντι­νό κιμπούτς Νιρ Αμ — όλοι είχαν απα­χθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο