Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Φυλλορροεί η δημοτικότητα Νετανιάχου — Πάνω απ’ τους μισούς πολίτες δεν τον εμπιστεύονται

Την «κάτω βόλ­τα» έχει πάρει η δημο­τι­κό­τη­τα του πρω­θυ­πουρ­γού του Ισρα­ήλ Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, ενώ συνε­χί­ζο­νται οι μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις κατά της κυβέρ­νη­σης του.

Σύμ­φω­να με δημο­σκό­πη­ση που δημο­σιεύ­θη­κε στις 15 Οκτώ­βρη στις εφη­με­ρί­δες «Jerusalem Post» και «Maariv», πάνω από το μισό των ερω­τη­θέ­ντων απά­ντη­σαν πως επι­θυ­μούν την απο­μά­κρυν­ση του Νετα­νιά­χου από την πολι­τι­κή. Συγκε­κρι­μέ­να, στην ερώ­τη­ση «εάν θέλε­τε να εγκα­τα­λεί­ψει την πολι­τι­κή ο Νετα­νιά­χου», το 54% απά­ντη­σε «Ναι», το 36% απά­ντη­σε «Όχι» και ένα 10% δεν απά­ντη­σε καθόλου.

Στην ίδια έρευ­να, το 55% απά­ντη­σε ότι δεν εμπι­στεύ­ε­ται το Νετα­νιά­χου για τη δια­χεί­ρι­ση της υγειο­νο­μι­κής κατά­στα­σης και της οικο­νο­μι­κής κρίσης.

Σημειώ­νε­ται ότι εδώ και μήνες στο Ισρα­ήλ μένο­νται δια­δη­λώ­σεις κατά της δεξιάς κυβέρ­νη­σης Νετα­νιά­χου, η οποία προ­χω­ρά σε ολο­έ­να και πιο αντι­δρα­στι­κά μέτρα, τόσο σε κοι­νω­νι­κό επί­πε­δο όσο και στο πεδίο της εξω­τε­ρι­κής πολιτικής.

Ο ίδιος ο ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός κατη­γο­ρεί­ται για σωρεία σκαν­δά­λων και δια­φθο­ράς. Στις αρχές του μήνα, ο υπουρ­γός Του­ρι­σμού της συγκυ­βέρ­νη­σης παραι­τή­θη­κε αφή­νο­ντας σαφείς αιχ­μές ενα­ντί­ον του πρω­θυ­πουρ­γού και κατη­γο­ρώ­ντας τον ότι νοιά­ζε­ται πρω­τί­στως για το πολι­τι­κό του μέλ­λον και όχι για την αντι­με­τώ­πι­ση του φλέ­γο­ντος ζητή­μα­τος της πανδημίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο