Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραηλινοί έποικοι δολοφόνησαν μητέρα 8 παιδιών πετροβολώντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε

Μια Παλαι­στί­νια άφη­σε την τελευ­ταία της πνοή το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, όταν Εβραί­οι έποι­κοι πετρο­βό­λη­σαν το αυτο­κί­νη­το στο οποίο βρισκόταν.

Ένας εκπρό­σω­πος της ισραη­λι­νής αστυ­νο­μί­ας επι­βε­βαί­ω­σε με ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε ότι το αυτο­κί­νη­το έγι­νε στό­χος, χωρίς όμως να διευ­κρι­νί­σει ποιοι ήταν οι δρά­στες που εκτό­ξευαν τις πέτρες. Πρό­σθε­σε ότι έχει ξεκι­νή­σει έρευ­να για την υπόθεση.

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο Wafa, που επι­κα­λεί­ται πηγές των παλαι­στι­νια­κών υπη­ρε­σιών υγεί­ας και ασφά­λειας, η Αΐσα Μοχά­μεντ Ράμπι, 48 ετών, μητέ­ρα οκτώ παι­διών, από το χωριό Μπι­ντία δέχτη­κε μια πέτρα στο κεφά­λι ενώ βρι­σκό­ταν σε ένα αυτο­κί­νη­το που οδη­γού­σε ο σύζυ­γός της, στα νότια της πόλης Νάμπλους.

Η Ράμπι μετα­φέρ­θη­κε σε νοσο­κο­μείο της Νάμπλους όπου λίγο αργό­τε­ρα υπέ­κυ­ψε. Ο σύζυ­γός της, Αϊκού­μπε αλ Ράμπι, 52 ετών, φέρει ελα­φρά τραύ­μα­τα. Φέρε­ται να δήλω­σε ότι δεν μπο­ρού­σε να δει καθα­ρά ποιοι εκτό­ξευαν τις πέτρες, οι οποί­ες όμως προ­έρ­χο­ναν από την πλευ­ρά του δρό­μου όπου βρί­σκε­ται ο ισραη­λι­νός οικι­σμός. “Τους άκου­γα να μιλούν εβραϊ­κά αλλά δεν τους έβλε­πα”, είπε.

Παλαι­στί­νιοι αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες είπαν ότι οι δρά­στες ήταν Εβραί­οι έποικοι.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο