Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΙΣΡΑΗΛ — ΒΟΥΛΗ: Αποβολή βουλευτή που κατήγγειλε τη σφαγή στη Γάζα

Στο πλαί­σιο της εντει­νό­με­νης προ­σπά­θειας του Ισρα­ήλ να κατα­στεί­λει κάθε φωνή που καταγ­γέλ­λει την κατο­χή της Παλαι­στί­νης και καλεί σε τερ­μα­τι­σμό του ισραη­λι­νού εγκλή­μα­τος στη Λωρί­δα της Γάζας, ο βου­λευ­τής Αϊμαν Οντέχ, πρό­ε­δρος του ΧΑΝΤΑΣ — ΤΑΑΛ (Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο για την Ειρή­νη και την Ισό­τη­τα), απο­βλή­θη­κε χτες από τη συνε­δρί­α­ση της Ολο­μέ­λειας της ισραη­λι­νής Βου­λής (Κνέ­σετ) επει­δή κατήγ­γει­λε από το βήμα της το μακε­λειό που δια­πράτ­τει ο ισραη­λι­νός στρα­τός στη Γάζα. 

«Αυτό που κάνει ο στρα­τός εκεί είναι δολο­φο­νία! Είναι σφα­γή! Τα παι­διά λιμο­κτο­νούν», υπο­γράμ­μι­σε ο Οντέχ στην ομι­λία του, καλώ­ντας σε πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην κυβέρνηση.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της Κνέ­σετ, βου­λευ­τής του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Λικούντ, Χάνοκ Μιλ­βίν­τσκι, διέ­τα­ξε την απο­μά­κρυν­ση του Α. Οντέχ, την ώρα που αυτός βρι­σκό­ταν στο βήμα.

Η απα­ρά­δε­κτη απο­βο­λή του Οντέχ προ­κά­λε­σε τις σφο­δρές αντι­δρά­σεις των άλλων μελών της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας του ΧΑΝΤΑΣ-ΤΑΑΛ, οι οποί­οι επί­σης κατήγ­γει­λαν τη σφα­γή από το Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι βου­λευ­τές του ΧΑΝΤΑΣ-ΤΑΑΛ, μετα­ξύ των οποί­ων τα μέλη του ΠΓ του ΚΚ Ισρα­ήλ Οφερ Κασίφ και Αϊντα Τού­μα — Σου­λεϊ­μάν, έχουν αντι­με­τω­πί­σει τους τελευ­ταί­ους μήνες σει­ρά από ποι­νές απο­μά­κρυν­σης από τις συνε­δριά­σεις, περι­κο­πές απο­ζη­μιώ­σε­ων, μέχρι και από­πει­ρα ορι­στι­κής απο­πο­μπής από το Κοι­νο­βού­λιο, ακρι­βώς επει­δή καταγ­γέλ­λουν το έγκλη­μα στη Γάζα και καλούν σε αγώ­να για τον τερ­μα­τι­σμό του.

Η χτε­σι­νή απο­βο­λή του Αϊμαν Οντέχ από τη συνε­δρί­α­ση της Ολο­μέ­λειας της Βου­λής έγι­νε λίγες ώρες μετά τη νέα κινη­το­ποί­η­ση, στο Τελ Αβίβ, εκα­το­ντά­δων συγ­γε­νών, φίλων και υπο­στη­ρι­κτών των δεκά­δων ομή­ρων που κρα­τού­νται στη Γάζα. Οι δια­δη­λω­τές κρα­τώ­ντας πλα­κάτ με τις φωτο­γρα­φί­ες των συγ­γε­νών τους έκλει­σαν μια κεντρι­κή λεω­φό­ρο και κατήγ­γει­λαν ξανά την κυβέρ­νη­ση για αδια­φο­ρία. Απαί­τη­σαν την άμε­ση επι­στρο­φή των ομή­ρων στο Ισρα­ήλ και κάλε­σαν τους Ισραη­λι­νούς δια­πραγ­μα­τευ­τές να μην επι­στρέ­ψουν στο Τελ Αβίβ εάν δεν κλεί­σουν συμ­φω­νία ανταλ­λα­γής κρα­του­μέ­νων. Κατά την κινη­το­ποί­η­ση η αστυ­νο­μία συνέ­λα­βε τρία άτομα.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο