Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς έξοδο από το κοινοβούλιο οι «Σπαρτιάτες»

Άδο­ξο προ­μη­νύ­ε­ται, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, το τέλος του κόμ­μα­τος-βιτρί­να του κατα­δι­κα­σμέ­νου νεο­να­ζί, Ηλία Κασι­διά­ρη, ο οποί­ος πλέ­ον φέρε­ται να εξε­τά­ζει την περί­πτω­ση να στη­ρί­ξει το εθνι­κι­στι­κό κόμ­μα «Πατριώ­τες».

Σύμ­φω­να με το libre, είναι πολύ πιθα­νό το ενδε­χό­με­νο οι «Σπαρ­τιά­τες» να οδεύ­ουν εκτός Βου­λής λόγω της από­φα­σης του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου, που ανα­μέ­νε­ται το επό­με­νο διά­στη­μα. Ο επι­κε­φα­λής Βασί­λης Στί­γκας ‑που υπο­στη­ρί­ζει πως θα κατέ­βει στις ευρω­ε­κλο­γές- προ­σπά­θη­σε στην κατά­θε­σή του να αντι­κρού­σει τις προ­σφυ­γές για περί νομι­μό­τη­τας της συμ­με­το­χής του κόμ­μα­τος στο κοι­νο­βού­λιο ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως δεν είναι μπρο­στι­νός του Κασιδιάρη.

Η ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα κάνει λόγο για σενά­ρια με βάση το Σύνταγ­μα και την ισχύ­ου­σα νομο­θε­σία, που είναι από επα­νά­λη­ψη των εκλο­γών στις συγκε­κρι­μέ­νες εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες στις οποί­ες μπο­ρεί να εκπέ­σουν, χωρίς ωστό­σο να έχει σοβα­ρές πιθα­νό­τη­τες, μέχρι την αντι­κα­τά­στα­ση των βου­λευ­τών του κόμ­μα­τος που θα εκπέ­σουν, από βου­λευ­τές των λοι­πών κομ­μά­των. Εκτι­μή­σεις ανα­φέ­ρουν πως τότε τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μπο­ρεί να κερ­δί­σουν από δύο βου­λευ­τι­κές έδρες.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ακό­μα φήμες για ενδε­χό­με­νη υπό­γεια σχέ­ση Μαξί­μου-Στί­γκα με τον τελευ­ταίο να θέλει δίνο­ντας στή­ρι­ξη στην κυβέρ­νη­ση να δια­τη­ρή­σει τις έδρες των Σπαρ­τιά­των και άρα την κρα­τι­κή επι­χο­ρή­γη­ση ‑που μπο­ρεί να φτά­σει τα 5 εκατ. ευρώ στο τέλος της τετραετίας-.

Πηγή: Efsyn

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο