Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Αντιεμβολιαστής έδεσε με αιμοστατικό λάστιχο το χέρι του «για να μην μπει στο σώμα του το εμβόλιο»

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο στην Ιτα­λία κατα­γρά­φη­καν 141.262 κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού και 111 άνθρω­ποι έχα­σαν την ζωή τους.

Συνο­λι­κά, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 1.084.295 δια­γνω­στι­κά τεστ, το 13% από τα οποία προ­έ­κυ­ψε θετικό.

Στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας της χώρας βρί­σκο­νται 1.297 ασθε­νείς, ενώ στους νοσο­κο­μεια­κούς θαλά­μους είναι 11.265.

Στη φάση αυτή, στην Ιτα­λία οι θετι­κοί στον ιό είναι 1.021.697. Από την αρχή της παν­δη­μί­ας τα περι­στα­τι­κά στην χώρα είναι 6.266.939, με 137.513 νεκρούς.

Σύμ­φω­να με το Ιτα­λι­κό Ανώ­τα­το Ινστι­τού­το Υγεί­ας, την τελευ­ταία εβδο­μά­δα σημειώ­θη­κε μεγά­λη αύξη­ση των κρου­σμά­των στους εφή­βους 16 με 19 ετών και στα παι­διά κάτω των 12 ετών.

Παράλ­λη­λα, τον τελευ­ταίο μήνα, οι ηλι­κιω­μέ­νοι άνω τον 80 ετών που μολύν­θη­καν με την νόσο και εισή­χθη­σαν στο νοσο­κο­μείο είναι 8 φορές περισ­σό­τε­ροι από τους συνο­μή­λι­κούς τους που έχουν εμβολιαστεί.

Aίσθη­ση, τέλος, προ­κά­λε­σε η είδη­ση ότι αντιεμ­βο­λια­στής που ζει στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Μπο­λό­νιας, αφού εμβο­λιά­σθη­κε «για να μπο­ρεί να συνε­χί­σει να δου­λεύ­ει» έσφι­ξε πολύ δυνα­τά το μπρά­τσο του με αιμο­στα­τι­κό λάστι­χο «για να μην μπο­ρέ­σει να μπει, το εμβό­λιο, στον οργα­νι­σμό του. Έπει­τα από δυο ημέ­ρες, μετέ­βη στα έκτα­κτα περι­στα­τι­κά, με από­φρα­ξη αρτη­ρί­ας του χεριού. Την είδη­ση έκα­νε γνω­στή για­τρός του νοσο­κο­μεί­ου της περιο­χής Λού­γκο, προ­σθέ­το­ντας ότι «ο ασθε­νής υπο­βλή­θη­κε σε επέμ­βα­ση και μπο­ρεί, δυστυ­χώς, να μην απο­κα­τα­στα­θεί πλή­ρως, η δυνα­τό­τη­τα χρή­σης του πάνω άκρου του».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο