Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία — κοροναϊός: Σε «καραντίνα» όλη η χώρα

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε δήλω­σε αργά το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας ότι τα μέτρα περιο­ρι­σμού που ισχύ­ουν στη Λομ­βαρ­δία, στο Βένε­το και στην Εμί­λια Ρομά­νια, στο εξής θα εφαρ­μό­ζο­νται σε όλη τη χώρα.

«Είμα­στε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να επι­βά­λου­με θυσί­ες σε όλους τους πολί­τες. Το μέτρο αυτό ονο­μά­ζε­ται “εγώ μένω σπί­τι”», πρόσθεσε.

«Είναι η στιγ­μή της ευθύ­νης, θα πρέ­πει να απο­φεύ­γο­νται οι μετα­κι­νή­σεις πολι­τών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρ­χουν λόγοι υγεί­ας, επαγ­γελ­μα­τι­κές ανά­γκες που πρέ­πει να απο­δει­κνύ­ο­νται και άλλες έκτα­κτες ανά­γκες» , είπε ο Τζου­ζέ­πε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από την Τρίτη.

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός, παράλ­λη­λα, τόνι­σε: «Πρέ­πει να παρέμ­βου­με για να προ­στα­τέ­ψου­με τους ασθε­νέ­στε­ρους και πιο ευά­λω­τους πολί­τες» και εξή­γη­σε ότι στα­μα­τά και το πρω­τά­θλη­μα ποδο­σφαί­ρου της ιτα­λiκής Serie Α.

Μέχρι τις 3 Απρι­λί­ου, τέλος, θα μεί­νουν κλει­στά όλα τα σχο­λεία και πανε­πι­στή­μια της χώρας.

«Θα επι­βλη­θούν σκλη­ροί κανό­νες παντού, με μεγα­λύ­τε­ρη αυστη­ρό­τη­τα και θυσί­ες όλων μας. Όλη η Ιτα­λία θα είναι σαν τη Λομ­βαρ­δία», δήλω­σε ο Ιτα­λός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Λουί­τζι Ντι Μάιο, σε σχέ­ση με την υιο­θέ­τη­ση νέων μέτρων πρό­λη­ψης της μετά­δο­σης του κοροναϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο