Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί — 2.651 νέα κρούσματα

Τα κρού­σμα­τα στην Ιτα­λία είναι συνο­λι­κά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 1.016, ενώ ο χθε­σι­νός απο­λο­γι­σμός ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθε­νείς ιάθηκαν.

Στην Λομ­βαρ­δια συνο­λι­κά υπάρ­χουν 8.725 κρού­σμα­τα και 744 νεκροί.

Στην περι­φέ­ρεια Εμί­λια Ρομά­νια οι ασθε­νείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνο­λι­κά, 146.

Στο δε Βενέ­το σημειώ­θη­καν 1384 μετα­δό­σεις και υπάρ­χουν 32 νεκροί.

Η Κίνα στέλνει ειδικούς και υλικό στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η Κίνα θα στεί­λει σήμε­ρα, Πέμ­πτη, ειδι­κούς και υλι­κό στην Ιτα­λία, ανα­κοί­νω­σε το κινε­ζι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών την ώρα που η πλέ­ον πλη­γεί­σα ευρω­παϊ­κή χώρα από τον κορο­ναϊό βλέ­πει τον αριθ­μό των κρου­σμά­των να αυξά­νε­ται δραστικά.

Εξή­ντα εκα­τομ­μύ­ρια Ιτα­λοί υπο­βάλ­λο­νται από την Τρί­τη σε αυστη­ρούς περιο­ρι­σμούς στις μετα­κι­νή­σεις τους στην προ­σπά­θεια να απο­τρα­πεί η εξά­πλω­ση του ιού, που προ­κά­λε­σε του­λά­χι­στον 1.016 θανά­τους και μόλυ­νε περισ­σό­τε­ρους από 15.113 ανθρώ­πους στη χώρα.

Η Κίνα, απ΄ όπου ξεκί­νη­σε η παν­δη­μία στα τέλη του 2019, και όπου ο αριθ­μός των κρου­σμά­των σημειώ­νει σημα­ντι­κή πτώ­ση στο έδα­φός της, άρχι­σε να στέλ­νει ειδι­κούς και υλι­κό σε πολ­λές χώρες.

Μετά το Ιράκ και το Ιράν, «μια ομά­δα εννέα ανθρώ­πων με υλι­κό για μονά­δες εντα­τι­κής φρο­ντί­δας, προ­ϊ­ό­ντα ιατρι­κής προ­στα­σί­ας και άλλα προ­ϊ­ό­ντα θα ανα­χω­ρή­σει σήμε­ρα από τη Σαγκάη για τη Ρώμη», δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους εκπρό­σω­πος της κινε­ζι­κής διπλω­μα­τί­ας, ο Γκενγκ Σουάνγκ.

Στη διάρ­κεια τηλε­φω­νι­κής συν­διά­λε­ξης την Τρί­τη, ο Κινέ­ζος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ουάνγκ Γι, δια­βε­βαί­ω­σε τον Ιτα­λό ομό­λο­γό του Λουί­τζι Ντι Μάιο για την υπο­στή­ρι­ξη του Πεκί­νου στη μάχη κατά του κορο­νοϊ­ού, σύμ­φω­να με το επί­ση­μο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Νέα Κίνα.

«Ο κινε­ζι­κός λαός δεν θα ξεχά­σει ποτέ την πολύ­τι­μη υπο­στή­ρι­ξη που πρό­σφε­ρε η Ιτα­λία όταν η Κίνα περ­νού­σε τις πιο δύσκο­λες ώρες στη μάχη κατά του ιού», δήλω­σε ο Ουάνγκ, σύμ­φω­να με το Νέα Κίνα.

Στο από­γειο της επι­δη­μί­ας στην Κίνα, η Ιτα­λία ήταν ωστό­σο η πρώ­τη ευρω­παϊ­κή χώρα που διέ­κο­ψε τις αερο­πο­ρι­κές συν­δέ­σεις με τον ασια­τι­κό γίγαντα.

Συνο­λι­κά, ο κορο­νο­ϊ­ός έχει προ­κα­λέ­σει του­λά­χι­στον 3.169 θανά­τους στην Κίνα, τη χώρα που είναι μακράν η πλέ­ον πλη­γεί­σα χώρα στον κόσμο με του­λά­χι­στον 80.793 ανθρώ­πους να έχουν μολυν­θεί, σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο απολογισμό.

 

___________________________

Λόγω της σοβα­ρό­τη­τας της κατά­στα­σης το Ατέ­χνως θα έχει συνε­χείς αναρ­τή­σεις σχε­τι­κά με τον κορο­ναϊό, από ασφα­λείς μόνο πηγές και επί­ση­μες ενη­με­ρώ­σεις όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας. Με αίσθη­μα ευθύ­νης σε όλους εσάς που μας εμπι­στεύ­ε­στε και όσους δια­βά­σε­τε κάποιο σχε­τι­κό θέμα μας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο