Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Ουρές χιλιομέτρων και σκηνές σοκ έξω από τα νοσοκομεία — Δίνουν οξυγόνο σε ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με το φράγ­μα του 1 εκα­τομ­μυ­ρί­ου κρου­σμά­των να σπά­ει σήμε­ρα στην Ιτα­λία, σκη­νές χάους αρχί­ζουν να κατα­γρά­φο­νται σε μεγά­λες πόλεις της χώρας, ο λαός της οποί­ας χτυ­πή­θη­κε πάρα πολύ αφού η κυβέρ­νη­ση δεν έλα­βε κανέ­να μέτρο προ­ε­τοι­μα­σί­ας του συστή­μα­τος Υγείας.

Στη Νάπο­λη, την τρί­τη μεγα­λύ­τε­ρη πόλης της χώρας, σκη­νές σοκ κατα­γρά­φο­νται έξω από το νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς «Contugno», το οποίο έχει κυριο­λε­κτι­κά γεμί­σει με απο­τέ­λε­σμα ασθε­νείς που προ­σέρ­χο­νται να παίρ­νουν οξυ­γό­νο μέσα στα αυτο­κί­νη­τά τους (Δεί­τε σχε­τι­κό βίντεο ΕΔΩ).

italy2 1

Ασθε­νο­φό­ρα και ΙΧ αυτο­κί­νη­τα περι­μέ­νουν ακό­μα και για 24 ώρες, προ­κει­μέ­νου να φτά­σουν στο χώρο πρώ­των βοη­θειών του νοσο­κο­μεί­ου, όπου γίνε­ται η δια­λο­γή των ασθενών.

Η κατά­στα­ση θεω­ρεί­ται ιδιαί­τε­ρα ανη­συ­χη­τι­κή, ιδιαί­τε­ρα στο νότο όπου το σύστη­μα υγεί­ας είναι ακό­μη πιο υπο­βαθ­μι­σμέ­νο. Ο δήμαρ­χος στο Παλέρ­μο δήλω­σε ότι η πόλη του και η υπό­λοι­πη Σικε­λία κιν­δυ­νεύ­ουν να οδη­γη­θούν σε μια «προ­α­ναγ­γελ­θεί­σα σφα­γή».

Οι για­τροί συνε­χί­ζουν να δίνουν τη μάχη στα νοσο­κο­μεία, ωστό­σο χθες πέθα­ναν από τις επι­πλο­κές του κορο­νοϊ­ού άλλοι 623 άνθρω­ποι ‑αριθ­μός ρεκόρ από τις αρχές Απρι­λί­ου- και ανα­κοι­νώ­θη­καν 32.961 νέα κρούσματα.

italy3

Από την αρχή της παν­δη­μί­ας έχουν χάσει τη ζωή τους, στη χώρα, 42.953 άνθρωποι.

Ο αριθ­μός όσων εισά­γο­νται σε ΜΕΘ διπλα­σιά­ζο­νται κάθε δέκα ημέ­ρες και σύμ­φω­να με τον αντι­πρό­ε­δρο της ιτα­λι­κής ομο­σπον­δί­ας ιατρών, με τέτοιους ρυθ­μούς πολύ δύσκο­λα κάποιος θα μπο­ρέ­σει να εγγυ­η­θεί θερα­πεία σε ασθε­νείς με άλλα νοσήματα.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο