Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλίδα δικαστής στάθηκε στο ύψος της — Ήρε την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού της Κάρολα Ράκετε

Δικα­στή­ριο της Σικε­λί­ας απο­φά­σι­σε σήμε­ρα να άρει την εντο­λή κατ’ οίκον περιο­ρι­σμού που είχε επι­βλη­θεί στην πλοί­αρ­χο Κάρο­λα Ράκε­τε, του πλοί­ου Sea-Watch 3, η οποία συνε­λή­φθη αφού μετέ­φε­ρε δεκά­δες Αφρι­κα­νούς μετα­νά­στες στην Ιτα­λία αψη­φώ­ντας τον θαλάσ­σιο απο­κλει­σμό, ανά­φε­ρε μια δικα­στι­κή πηγή.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Ιτα­λί­ας Ματέο Σαλ­βί­νι απά­ντη­σε πως ήλπι­ζε για μια σκλη­ρό­τε­ρη απά­ντη­ση από το δικα­στι­κό σύστη­μα της χώρας του, υπο­σχέ­θη­κε, ωστό­σο, ότι θα απε­λά­σει όσο το δυνα­τόν συντο­μό­τε­ρα την 31χρονη Γερ­μα­νί­δα πλοίαρχο.

Η Ράκε­τε κατη­γο­ρεί­ται ότι έθε­σε σε κίν­δυ­νο τις ζωές τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών που επέ­βαι­ναν σε ένα πλοίο της ιτα­λι­κής ακτο­φυ­λα­κής, καθώς αψή­φη­σε τις εντο­λές του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού και εισήλ­θε στο λιμά­νι της Λαμπε­ντού­ζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.

Η δικα­στί­να Αλε­σά­ντρα Βέλα απε­φάν­θη σήμε­ρα ότι η Ράκε­τε δεν παρα­βί­α­σε κανέ­ναν νόμο, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι αντα­πο­κρί­θη­κε στο καθή­κον της να προ­στα­τεύ­ει ανθρώ­πι­νες ζωές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο