Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τραγική η κατάσταση, ανίκανο το ΕΣΥ

Covid

«Ξεχειλίζουν» ξανά τα νοσοκομεία — Ασθενείς στα ράντζα ακόμα και 5 μέρες

 

Ενώ ο Covid «θερί­ζει» (1.152.635 οι νεκροί αυτή τη στιγ­μή)  την εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται ξανά στα νοσο­κο­μεία της Ιτα­λί­ας με το δεύ­τε­ρο κύμα της παν­δη­μί­ας ανα­δει­κνύ­ουν εκπρό­σω­ποι των γιατρών.
Στις καταγ­γε­λί­ες τους απο­τυ­πώ­νο­νται για μία ακό­μα φορά ανά­γλυ­φα οι συνέ­πειες από την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας σε όλη την ΕΕ, μήνες μετά το πρώ­το κύμα της παν­δη­μί­ας όταν οι για­τροί της Ιτα­λί­ας ανα­γκά­ζο­νταν να απο­φα­σί­σουν ποιον ασθε­νή θα βάλουν σε κλί­νη ΜΕΘ και ποιον θα αφή­σουν ανα­γκα­στι­κά να πεθά­νει λόγω των τερά­στιων ελλεί­ψε­ων

Με συμ­πτώ­μα­τα 11.287 1,57%
Στην εντα­τι­κή 1.128 0,16%
Σε νοσο­κο­μεία 12.415 1,72%
Σε απο­μό­νω­ση στο σπιτι 190.767 26,49%
Θετι­κοί ως τώρα 203.182 28,22%
Εξήλ­θαν 264.117 36,68%
ΘΑΝΑΤΟΙ 37.210 5,17%
Σύνο­λο 720.106

 

Οι νέες περι­πτώ­σεις κορο­ναϊ­ού στην Ιτα­λία είναι περί­που 20 χιλιά­δες (19.644), με το σύνο­λο από την αρχή της παν­δη­μί­ας να έχει ξεπε­ρά­σει τις 500 χιλιά­δες μολύν­σεις (504.509).
Βεβαιώ­θη­καν 151 νέοι θάνα­τοι (χθες ήταν 91), με μια θεα­μα­τι­κά μεγά­λη % αύξη­ση στα θύμα­τα, τέτοια που είχα­με να δού­με πριν μήνες (στις 21 Μαΐ­ου ‑156).
Οι ασθε­νείς στις εντα­τι­κές αυξή­θη­καν κατά 79 σε 24 ώρες (τώρα είναι 1.128).
Η πλέ­ον πλη­γεί­σα περιο­χή είναι η Λομ­βαρ­δία (4.956 περι­πτώ­σεις), ακο­λου­θού­με­νη από το Βένε­το (1.729), την Καμπα­νία (1.718) και το Λάτσιο (1.687).

ℹ️  Σε σημε­ρι­νές δηλώ­σεις τους στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, οι εκπρό­σω­ποι των για­τρών που ασχο­λού­νται με επεί­γο­ντα περι­στα­τι­κά, τόνι­σαν ότι οι αντί­στοι­χες μονά­δες των νοσο­κο­μεί­ων είναι υπερ­πλή­ρεις, γεμά­τες ασθε­νείς με κορονοϊό.
Οι Ιτα­λοί επι­στή­μο­νες προ­σθέ­τουν ότι οι θάλα­μοι των νοσο­κο­μεί­ων είναι γεμά­τοι και οι ασθε­νείς με covid-19 μένουν ακό­μη και πέντε ημέ­ρες «παρ­κα­ρι­σμέ­νοι» στους δια­δρό­μους των έκτα­κτων περιστατικών.

Άλλοι ασθε­νείς περι­μέ­νουν επί σει­ρά ωρών μέσα στις μονά­δες πρώ­των βοη­θειών, μέχρι να μπο­ρέ­σει να τους εξε­τά­σει κάποιος για­τρός, ενώ παράλ­λη­λα, άρχι­σε και πάλι να υπάρ­χει έλλει­ψη νοση­λευ­τών και για­τρών, για την επαρ­κή αντι­με­τώ­πι­ση της όλης κατάστασης.

«Δεν μπο­ρού­με να αντέ­ξου­με άλλο», τόνι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Σαλ­βα­τό­ρε Μάν­κα, πρό­ε­δρος των Ιτα­λών για­τρών που εργά­ζο­νται στα επεί­γο­ντα περιστατικά.

Όπως στην Ελλά­δα, δηλα­δή, έτσι και στην Ιτα­λία και στις υπό­λοι­πες χώρες της ΕΕ, επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι και στο δεύ­τε­ρο κύμα της παν­δη­μί­ας, μετά και από μήνες καρα­ντί­νας, οι λαοί παρα­μέ­νουν εκτε­θει­μέ­νοι και τα συστή­μα­τα Υγεί­ας χωρίς καμία ουσια­στι­κή ενί­σχυ­ση, ακρι­βώς για­τί τα ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του λαού θεω­ρού­νται «κόστος» για το κεφά­λαιο και τα κέρ­δη του…

USB 25 Marzo 2020

Από την πρώ­τη κινη­το­ποί­η­ση των για­τρών της USB στις 25 Μάρ­τη 2020 ενά­ντια στην υπο­βάθ­μι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας στην Ιτα­λία ‑με το συμ­βο­λι­κό σύν­θη­μα ScioperaPerMe

 Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από usb.it
✔️   Περισ­σό­τε­ρα εδώ
✔️  Συνε­χής ενημέρωση

Padiglione della Fiera ospedale Fiera di Milano

Μονά­δα με 14 κρε­βά­τια εντα­τι­κής στο Padiglione della Fiera που τη δια­χει­ρί­ζε­ται η πολυ­κλι­νι­κή του Μιλά­νου και δια­θέ­τει –κατά το δημο­σί­ευ­μα «3 αναι­σθη­σιο­λό­γους, 3 νοσο­κό­μες, προ­σω­πι­κό logistics και …ασθε­νο­φό­ρο»
ΣΣ |>
Η συγκε­κρι­μέ­νη δομή (τμή­μα του νοσο­κο­μεί­ου Padiglione Policlinico) –όπως και άλλες στην Ιτα­λία, Αγγλία, Ισπα­νία κλπ. χτί­στη­κε σε χρό­νο ρεκόρ την περα­σμέ­νη άνοι­ξη, όχι φυσι­κά από το ιτα­λι­κό κρά­τος –που είναι «φτω­χό» (όπως ακρι­βώς και τα άλλα που προ­α­να­φέ­ρα­με), αλλά μετά από έρα­νο στον ιτα­λι­κό λαό, με κου­πό­νια 5–10 & 20 €υρώ.
Υπήρ­ξε και ένας «ευερ­γέ­της» που έβα­λε 10 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ… του συνο­λι­κού κόστους των 22.800.000€
Για να γίνει κατα­νοη­τό τι παί­ζε­ται –και όχι μόνο στην Ιτα­λία, ανα­φέ­ρου­με την περί­πτω­ση του Nightingale, χτι­σμέ­νο στο Εκθε­σια­κό Κέντρο του Λον­δί­νου, μέσα σε λίγες μόνο μέρες (24 Μαρ­τί­ου έως 3 Απρι­λί­ου), με αρχι­κή χωρη­τι­κό­τη­τα 500 κλι­νών εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και δυνα­μι­κό 2.900!Corona money

✔️  Εγκαι­νιά­στη­κε από τον Πρί­γκι­πα Κάρο­λο, αντι­με­τώ­πι­σε 54 –όλους κι όλους ασθε­νείς και …έκλει­σε στις 15 Μαΐ­ου, λόγω έλλει­ψης πιστώ­σε­ων για προ­σω­πι­κό κλπ αλλά «παρα­μέ­νει έτοι­μο σε περί­πτω­ση δεύ­τε­ρου κύματος».
Προς το παρόν το συγκρό­τη­μα, ανή­κει σε εμί­ρη (Abu Dhabi National Exhibitions Company ‑Adnec) που πλη­ρώ­νει 2–3 εκα­τομ­μύ­ρια λίρες το μήνα «για χρή­ση του χώρου» –ο νοών νοείτω.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο