Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάηκαν τρεις σε τροχαίο στην Εγνατία με όχημα διακινητών μεταναστών — Τρεις τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Ένα ακό­μη πολύ­νε­κρο τρο­χαίο με μετα­νά­στες σημειώ­θη­κε το πρωί στον οδι­κό άξο­να της Εγνα­τί­ας Οδού, στη Βόρεια Ελλάδα.

Λίγο μετά τον κόμ­βο της Χρυ­σού­πο­λης Καβά­λας, όχη­μα, το οποίο μετέ­φε­ρε παρά­νο­μα μετα­νά­στες, ξέφυ­γε από το οδό­στρω­μα με απο­τέ­λε­σμα να ανα­τρα­πεί και να τυλι­χθεί στις φλόγες.

Σύμ­φω­να με πηγές της Αστυ­νο­μί­ας, από το όχη­μα ανα­σύρ­θη­καν νεκροί, πιθα­νό­τα­τα απαν­θρα­κω­μέ­νοι, τρεις επι­βά­τες, ενώ άλλοι τρεις μετα­φέρ­θη­καν τραυ­μα­τι­σμέ­νοι σε νοσο­κο­μείο. Κατά τις ίδιες πηγές, στο ίδιο όχη­μα επέ­βαι­ναν ακό­μη τρία άτο­μα που είναι καλά στην υγεία τους.

Το δυστύ­χη­μα συνέ­βη γύρω στις 6.30 το πρωί στο ρεύ­μα προς Θεσ­σα­λο­νί­κη. Όπως έγι­νε γνω­στό, την ώρα εκεί­νη το συγκε­κρι­μέ­νο ρεύ­μα ήταν κλει­στό καθώς είχε προη­γη­θεί, τρεις ώρες νωρί­τε­ρα, ανα­τρο­πή ντα­λί­κας. Το όχη­μα που μετέ­φε­ρε τους μετα­νά­στες φαί­νε­ται ότι δεν συμ­μορ­φώ­θη­κε στις υπο­δεί­ξεις της Τρο­χαί­ας που εξέ­τρε­πε στο σημείο την κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των και στην προ­σπά­θεια να απο­φύ­γει την ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νη ντα­λί­κα βγή­κε από το οδό­στρω­μα και ανατράπηκε.

Έχουν πλη­θύ­νει τα τρο­χαία στη Βόρεια Ελλά­δα με θύμα­τα μετα­νά­στες. Αν μη τι άλλο επι­βε­βαιώ­νουν με τρα­γι­κό τρό­πο ότι τα μέτρα κατα­στο­λής και η συμ­φω­νία ΕΕ – κυβέρ­νη­σης – Τουρ­κί­ας μεγα­λώ­νουν τη μαύ­ρη λίστα με νεκρούς πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, είτε στην Εγνα­τία είτε στο Αιγαίο. Όσο υπάρ­χουν άνθρω­ποι θα προ­σπα­θούν να ξεφύ­γουν με κάθε τρό­πο από τη φτώ­χεια και τον πόλε­μο, τόσο τα δρο­μο­λό­για των δια­κι­νη­τών θα γίνο­νται πιο επικίνδυνα.

troxaio1 troxaio2 troxaio3 troxaio4

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο