Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάθειρξη 10 ετών στον ψευτονταή που χτύπησε ανελέητα τη σύντροφό του στην Αργυρούπολη

Στη φυλα­κή, με ποι­νή κάθειρ­ξης 10 ετών που του επέ­βα­λε το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο, επι­στρέ­φει ο 47χρονος που τον Ιανουά­ριο του 2022 είχε ξυλο­κο­πή­σει στην Αργυ­ρού­πο­λη βάναυ­σα την 41 ετών σύντρο­φο του η οποία νοση­λεύ­θη­κε επί δύο μήνες στην εντα­τι­κή με βαριές κρα­νιο­ε­γκε­φα­λι­κές κακώσεις.

Ο 47χρονος κρί­θη­κε ένο­χος για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας σε ήρε­μη ψυχι­κή κατά­στα­ση από τους δικα­στές του ΜΟΔ οι οποί­οι του ανα­γνώ­ρι­σαν το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την πρά­ξη, αρνού­με­νοι ωστό­σο να χορη­γή­σουν ανα­στέλ­λου­σα δύνα­μη στην έφε­ση του.

Την ενο­χή τού κατη­γο­ρού­με­νου ζήτη­σε και ο εισαγ­γε­λέ­ας της Έδρας, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων πως ο κατη­γο­ρού­με­νος χτύ­πη­σε τη σύντρο­φο του με τερά­στια δύνα­μη. «Δεν απλώ­νει για πρώ­τη φορά το χέρι του! Χτυ­πά­ει ανε­λέ­η­τα! Ανε­λέ­η­τα! Δεν άφη­σε σημείο του σώμα­τος της, χωρίς να το χτυ­πή­σει! Είχε μάθει να εξου­δε­τε­ρώ­νει τον αντί­πα­λο» ανέ­φε­ρε ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός ζητώ­ντας να μην γίνει δεκτή από το δικα­στή­ριο η ψυχια­τρι­κή πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη που προ­σκό­μι­σε ο 47χρονος που ανα­φέ­ρε­ται σε σοβα­ρή ψυχο­πα­θο­λο­γία αλλά ούτε και οι ισχυ­ρι­σμοί του περί συναι­σθη­μα­τι­κής φόρτισης

Ο ίδιος ο κατη­γο­ρού­με­νος στην απο­λο­γία του, αφού ζήτη­σε συγ­γνώ­μη για την πρά­ξη του, απέ­δω­σε τον ανη­λεή ξυλο­δαρ­μό της 41χρονης Όλγας σε χρή­ση αλκο­όλ και χασίς που είχε κάνει την επί­μα­χη μέρα και στον θυμό του όταν το θύμα τού απο­κά­λυ­ψε πως έχει και άλλη σχέ­ση. «Μου έλε­γε ότι είχε κάτι με έναν Αλβα­νό απ’ τη λαϊ­κή. Γύρι­σα κατά πάνω της, σηκώ­νο­μαι όρθιος και τη χαστου­κί­ζω τρεις φορές. Ξανα­γυρ­νάω τη βλέ­πω γυρι­σμέ­νη στο πλάι και έπα­θα σοκ. Στην αρχή νόμι­ζα ότι το έκα­νε έτσι. Φώνα­ζα ”Όλγα Όλγα”. Δεν είχε αίμα­τα. Τεντώ­νει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν αντα­πο­κρί­νο­νταν. Πήρα το 166 και βγή­κε τηλε­φω­νη­τής. Πήρα τότε αμέ­σως την αδελ­φή μου να ειδο­ποι­ή­σει ασθε­νο­φό­ρο» είπε ο 47χρονος.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο