Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάιρο: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην εκδο­χή της ληστεί­ας φαί­νε­ται να κατα­λή­γουν οι αιγυ­πτια­κές αρχές που εξε­τά­ζουν την υπό­θε­ση δολο­φο­νί­ας του δημο­σιο­γρά­φου και αντα­πο­κρι­τή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νικό­λα­ου Κάτσι­κα. Ήδη βρί­σκε­ται υπό κρά­τη­ση δια­νο­μέ­ας φαγη­τού και το κίνη­τρο της δολο­φο­νί­ας εκτι­μά­ται ότι είναι η ληστεία, σύμ­φω­να με την ηλε­κτρο­νι­κή έκδο­ση της εφη­με­ρί­δας «Ahram» που επι­κα­λεί­ται δικα­στι­κή πηγή. Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα ο δια­νο­μέ­ας φαγη­τού εργα­ζό­ταν σε εστια­τό­ριο και γνώ­ρι­ζε το θύμα. Το γρα­φείο του Εισαγ­γε­λέα της Γκί­ζας έδω­σε άδεια για τη ταφή του Ν. Κάτσι­κα, ο οποί­ος βρέ­θη­κε νεκρός, φέρο­ντας μαχαι­ριές, στο δια­μέ­ρι­σμά του στη συνοι­κία Σέικ Ζαγιέντ της περιο­χής Γκί­ζα στο Κάι­ρο το Σάββατο.

Η «Ahram» ανα­φέ­ρει την ανα­κοί­νω­ση που είχε εκδώ­σει το ελλη­νι­κό Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών εξαί­ρο­ντας τον χαρα­κτή­ρα του εκλι­πό­ντος και σημεί­ω­νε ότι οι αρμό­διες Προ­ξε­νι­κές αρχές της Ελλά­δας βρί­σκο­νται σε συνε­χή επα­φή με τις αρμό­διες αιγυ­πτια­κές αρχές για τις συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες βρέ­θη­κε νεκρός.

Ο Ν.Κάτσικας ήταν μέλος της Ένω­σης Συντα­κτών Ημε­ρη­σί­ων Εφη­με­ρί­δων Αθη­νών (ΕΣΗΕΑ) και εργα­ζό­ταν ως αντα­πο­κρι­τής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάι­ρο από το 2016, ενώ συνερ­γα­ζό­ταν με την ΕΡΤ, το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο