Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Εργά­τες και εργά­τριες, υπάλ­λη­λοι, βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, αυτο­α­πα­σχο­λού­µε­νοι επαγ­γε­λµα­τί­ες, επι­στή­µο­νες, καλ­λι­τέ­χνες, συντα­ξιού­χοι, γυναί­κες, νέοι και νέες των εργα­τι­κών-λαϊ­κών οικογενειών,

Το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουµε µαζί τη µάχη των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναµώσει η αγωνιστική συµπόρευση µε το ΚΚΕ, στις κάλπες και τους δρόµους της διεκδίκησης!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνα­τό για πανευ­ρω­παϊ­κή αντε­πί­θε­ση. Σπά­µε τα δεσµά της ΕΕ! Για την Ελλά­δα και την Ευρώ­πη του Σοσια­λι­σµού, την Ευρώ­πη των εργα­τών, των αγρο­τών, των λαών!

Στην ΕΕ της βαρβαρότητας
στέλνουµε το κατάλληλο µήνυµα:
Πιο δυνατό ΚΚΕ πιο µαζικοί αγώνες
αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Να κατα­δι­κά­σου­µε µαζι­κά την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ, της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κοµµά­των που υπη­ρε­τούν το µεγά­λο κεφά­λαιο και τσα­κί­ζουν τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά δικαιώµατα!

Η δικαιο­λο­γη­µέ­νη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια δυνα­µώ­νει. Εκφρά­ζε­ται στις µεγά­λες εργα­τι­κές ‑λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και µπο­ρεί να γίνει ορµή για νέους µαχη­τι­κούς αγώ­νες, να συνα­ντη­θεί µε την πολι­τι­κή πρό­τα­ση του ΚΚΕ και να µη σκορ­πί­σει «δεξιά» και «αρι­στε­ρά»: είτε στη λογι­κή της υπε­ρά­σπι­σης δήθεν των «δηµο­σιο­νο­µι­κών αντο­χών» είτε σε νέες σοσιαλ­δη­µο­κρα­τι­κές αυτα­πά­τες εξαν­θρω­πι­σµού του συστή­µα­τος είτε σε ανορ­θο­λο­γι­κές, ακρο­δε­ξιές εκδο­χές της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής και ιδεολογίας.

Τη δύνα­µη που πήρε το ΚΚΕ στις πρό­σφα­τες εκλο­γές, την κατα­θέ­τει εκεί που δεσµεύ­τη­κε: στην πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συµφε­ρό­ντων, στην πρα­γµα­τι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, τα σχέ­δια του κεφα­λαί­ου και την πολι­τι­κή της ΕΕ!

Το ΚΚΕ µπο­ρεί να κοι­τά­ει στα µάτια τον λαό. Δεν έχει δεσµεύ­σεις στα µεγά­λα συµφέ­ρο­ντα. Γι’ αυτό είναι µπρο­στά στους αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης, της µαχό­µε­νης αγρο­τιάς, των αυτο­α­πα­σχο­λου­µέ­νων, των φοι­τη­τών, της νεο­λαί­ας, ανδρών και γυναι­κών, για τα δικαιώ­µα­τά τους.

Από τις προη­γού­µε­νες Ευρω­ε­κλο­γές, το 2019, στην Ελλά­δα και σε πολ­λά ευρω­παϊ­κά κρά­τη ανα­πτύ­χθη­καν µεγά­λες εργα­τι­κές-λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις σε σύγκρου­ση µε την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ και των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων, φιλε­λεύ­θε­ρων και σοσιαλδηµοκρατικών.

▶ Οι εργα­ζό­µε­νοι βγή­καν στον δρό­µο του αγώ­να, διεκ­δί­κη­σαν τα δικαιώ­µα­τά τους.
▶ Οι αγρό­τες µε τα τρα­κτέρ έστη­σαν αγω­νι­στι­κά µπλό­κα σε µεγα­λου­πό­λεις, αντι­τά­χθη­καν στην Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή των Βρυ­ξελ­λών και απαί­τη­σαν µεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής που προ­έρ­χε­ται από τις ενερ­γεια­κές ύλες και τα βιο­µη­χα­νι­κά προ­ϊ­ό­ντα, τους εµπο­ρι­κούς µεσάζοντες.
▶ Εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες λαού δια­δή­λω­σαν στην Ελλά­δα και κατα­δί­κα­σαν το προ­δια­γε­γρα­µµέ­νο έγκλη­µα των Τεµπών που έχει την υπο­γρα­φή της πολι­τι­κής της ΕΕ, της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και όλων των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων των προη­γού­µε­νων δεκα­ε­τιών που εµπο­ρευ­µα­το­ποί­η­σαν τις σιδη­ρο­δρο­µι­κές µεταφορές!
▶ Φοι­τη­τές και µαθη­τές πάλε­ψαν για το δικαί­ω­µα στη µόρ­φω­ση και στη δουλειά.
▶ Εκα­το­µµύ­ρια λαού και νεο­λαί­ας εκφρά­σα­νε την αλλη­λεγ­γύη τους στον δοκι­µα­ζό­µε­νο παλαι­στι­νια­κό λαό, κατα­δί­κα­σαν το κρά­τος του Ισρα­ήλ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το στηρίζουν.

Οι αγώνες συνεχίζονται!
Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!

Το ρεύ­µα αµφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής να γίνει πιο ισχυ­ρό! Να ανοί­ξει ο δρό­µος της ανα­τρο­πής, να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του. Το ΚΚΕ µπο­ρεί να κοι­τά­ει στα µάτια τον λαό για­τί από την πρώ­τη στι­γµή είπε την αλή­θεια για την ΕΕ! Για­τί οργα­νώ­νει την πάλη ενά­ντια στη στρα­τη­γι­κή της!

Η ΕΕ αποδείχτηκε φυλακή των λαών.

Η ΕΕ είναι «µια µεγά­λη οικο­γέ­νεια» µεγά­λων µονο­πω­λί­ων, αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων και κοµµά­των ενά­ντια στα δικαιώ­µα­τα των λαών.

Αυτό απο­δει­κνύ­ει όλη η πορεία της εδώ και 3 δεκαετίες!

Από τη Συν­θή­κη του Μάα­στριχτ (1992), που κατα­ψή­φι­σε µόνο το ΚΚΕ στην ελλη­νι­κή Βου­λή, την ΟΝΕ-Ευρω­ζώ­νη και τη Συν­θή­κη της Λισα­βό­νας µέχρι το συνο­λι­κό αντι­λαϊ­κό οπλο­στά­σιο, άνοι­ξε τον ασκό του Αιό­λου σε βάρος των λαών.

Απο­δεί­χτη­κε παρα­µύ­θι ότι η ενιαία ευρω­ε­νω­σια­κή αγο­ρά και ο αντα­γω­νι­σµός θα έφερ­ναν οικο­νο­µι­κή ανά­πτυ­ξη για όλους, ευη­µε­ρία, καλούς µισθούς στους εργα­ζο­µέ­νους, χαµη­λές τιµές για τα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατανάλωσης.

Απο­δεί­χτη­κε ότι η λεγό­µε­νη «πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη» σηµαί­νει πανά­κρι­βη ενέρ­γεια για τον λαό, απα­ξί­ω­ση ενερ­γεια­κών πόρων, διεύ­ρυν­ση της ενερ­γεια­κής φτώ­χειας και κατα­στρο­φή του περι­βάλ­λο­ντος προς όφε­λος των κερ­δών των πρά­σι­νων κολοσσών.

Μεγά­λη πανε­ξόρ­μη­ση με τον “Ριζο­σπά­στη” το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο 9–10 Μάρ­τη με το κάλε­σμα του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές

Η ΕΕ είναι συµµαχία των µονοπωλίων,
διακρατική ιµπεριαλιστική ένωση,
αντίπαλος των λαών και δεν µπορεί να αλλάξει
προς όφελός τους! 

Γίνεται µόνο χειρότερη!

Ο λαός πλη­ρώ­νει ακρι­βά την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη για τα κέρ­δη των λίγων και τη στρα­τη­γι­κή της ΕΕ: 

Με αβά­στα­χτη ακρί­βεια, που τρο­φο­δο­τεί τα τερά­στια κέρ­δη των βιο­µη­χά­νων, των εφο­πλι­στών, των άλλων µετα­φο­ρι­κών κολοσ­σών, των µεγα­λε­µπό­ρων, των ιδιο­κτη­τών των σού­περ µάρ­κετ, µε υψη­λή έµµε­ση φορο­λο­γία στα τρό­φι­µα και τα άλλα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, τον ειδι­κό φόρο στην ενέρ­γεια και τα καύ­σι­µα. Η απε­λευ­θέ­ρω­ση και το χρη­µα­τι­στή­ριο της ενέρ­γειας, τα χαρά­τσια της «πρά­σι­νης» οικο­νο­µί­ας, ο αντα­γω­νι­σµός για το ενερ­γεια­κό µεί­γµα, τις πηγές και τους δρό­µους µετα­φο­ράς της ενέρ­γειας οδή­γη­σαν στην εκτί­να­ξη των τιµών και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια. Τα πακέ­τα του Ταµεί­ου Ανά­κα­µψης που τσε­πώ­νουν οι επι­χει­ρη­µα­τι­κοί όµι­λοι τρο­φο­δό­τη­σαν τον πλη­θω­ρι­σµό, ενώ η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ εµπαί­ζει τον λαό µε τα «pass» της εξαθλίωσης.
Με µεί­ω­ση της στα­θε­ρής εργα­σί­ας και την επέ­κτα­ση των ελα­στι­κών µορ­φών απα­σχό­λη­σης, τις ατο­µι­κές συµβά­σεις, τη διευ­θέ­τη­ση και αύξη­ση του εργά­σι­µου χρό­νου, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση, τη δου­λειά πάνω από 13 ώρες που οδη­γεί σε εργα­τι­κά ατυ­χή­µα­τα ‑εγκλή­µα­τα της εργο­δο­σί­ας, την κατάρ­γη­ση της Κυρια­κής Αργί­ας, την τηλερ­γα­σία, τη δου­λειά σε πλατ­φό­ρµες χωρίς εργα­σια­κά δικαιώ­µα­τα. Με την υπο­νό­µευ­ση ή και την κατάρ­γη­ση των Συλ­λο­γι­κών Συµβά­σε­ων Εργα­σί­ας, τη µεί­ω­ση των πρα­γµα­τι­κών µισθών, τη φορο­λη­στεία των εργα­ζο­µέ­νων, των επαγ­γε­λµα­τιών και συνο­λι­κά των λαϊ­κών οικο­γε­νειών και τα µατω­µέ­να πρω­το­γε­νή πλε­ο­νά­σµα­τα. Με την παρα­πέ­ρα επι­δεί­νω­ση των µέτρων προ­στα­σί­ας της µητρό­τη­τας στο όνο­µα της «ισό­τη­τας των φύλων», που εξυ­πη­ρε­τεί την έντα­ση της εκµε­τάλ­λευ­σης, ιδιαί­τε­ρα του γυναι­κεί­ου µισθω­τού, εργα­τι­κού και επι­στη­µο­νι­κού δυναµικού.
Με κατα­στο­λή, δρα­στι­κό περιο­ρι­σµό των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών, των δια­δη­λώ­σε­ων και των απερ­γιών. Ένα γιγα­ντιαίο µηχα­νι­σµό ευρω-φακε­λώ­µα­τος και παρα­κο­λού­θη­σης των πάντων, όπως έγι­νε και στην Ελλά­δα από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, που βασί­στη­κε στο σκο­τει­νό ευρω­ε­νω­σια­κό θεσµι­κό πλαί­σιο που ψήφι­σαν από κοι­νού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (όσοι µεί­να­νε στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εντά­χτη­καν στην Νέα Αρι­στε­ρά) και την ψηφια­κή αγο­ρά που εµπο­ρεύ­ε­ται και τα προ­σω­πι­κά δεδο­µέ­να. Αξία της ΕΕ είναι η δικτα­το­ρία των µονο­πω­λί­ων. Η ΕΕ, την οποία ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. την προ­βάλ­λουν σαν προ­στά­τη των λαϊ­κών ελευ­θε­ρί­ων, καλεί τις κυβερ­νή­σεις να επι­τρέ­πουν την εξα­γω­γή και την εµπο­ρία κατα­σκο­πευ­τι­κών λογισµικών.
Με κατε­δά­φι­ση και ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, τη δρα­µα­τι­κή µεί­ω­ση των συντά­ξε­ων και την αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης στα 67, ακό­µα και στα 70 χρό­νια, σπρώ­χνο­ντας τους συντα­ξιού­χους να παρα­µεί­νουν και µετά τη σύντα­ξη στη δου­λειά, µε λεη­λα­τη­µέ­να από το κεφά­λαιο ταµεία κι εντα­γµέ­να στον τζό­γο του «ατο­µι­κού ρίσκου» µε µόνους χαµέ­νους τους συντα­ξιού­χους και τους σηµε­ρι­νούς εργαζόµενους.
Με υπο­χρη­µα­το­δό­τη­ση, εµπο­ρευ­µα­το­ποί­η­ση και υπο­στε­λέ­χω­ση της Υγεί­ας-Πρό­νοιας, των Νοσο­κο­µεί­ων και των Κέντρων Υγεί­ας, των δοµών για ΑΜΕΑ, ειδι­κής αγω­γής και απο­κα­τά­στα­σης, που οδή­γη­σε σε τρα­γω­δί­ες σε όλα τα κρά­τη-µέλη της ΕΕ στη διάρ­κεια της παν­δη­µί­ας Covid-19 και βασα­νί­ζει τον λαό καθη­µε­ρι­νά, την ώρα που πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τα κέρ­δη τους οι καπι­τα­λι­στές της ιδιω­τι­κής υγεί­ας, ενι­σχύ­ο­νται τα ιδιω­τι­κά κρι­τή­ρια στα δηµό­σια νοσο­κο­µεία, νοµι­µο­ποιεί­ται το “φακε­λά­κι” µε τα απο­γευ­µα­τι­νά χειρουργεία.
Με εµπο­ρευ­µα­το­ποί­η­ση της παι­δεί­ας, όξυν­ση των ταξι­κών φρα­γµών, υπο­βά­θµι­ση της µόρ­φω­σης που έχουν δρο­µο­λο­γη­θεί από τους αλλε­πάλ­λη­λους αντι­δρα­στι­κούς νόµους των κυβερ­νή­σε­ων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, όπως η ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­µί­ων κ.ά. Η µετα­τρο­πή των πτυ­χί­ων σε ακό­µα ένα προ­σόν στη ζού­γκλα της αγο­ράς εργα­σί­ας, που η ίδια η ΕΕ προ­ω­θεί, και πάει χέρι-χέρι µε τη µετα­τρο­πή του σχο­λεί­ου σε χώρο παρο­χής στε­γνών δεξιο­τή­των και σκόρ­πιων γνώ­σε­ων. Τα λεγό­µε­να «ευρω­παϊ­κά πρό­τυ­πα» της ενιαί­ας αγο­ράς πτυ­χί­ων της ΕΕ οδη­γούν σε πτυ­χία που έχουν τιµή, αλλά όχι αξία… Οι «πελά­τες- φοι­τη­τές» θα απο­φοι­τούν από το σχο­λείο της αγο­ράς, της πρι­µο­δό­τη­σης της κατάρ­τι­σης και των δεξιο­τή­των και οι έµπο­ροι των ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­µί­ων θα µετρούν τα κέρ­δη τους.
Με την παντε­λή έλλει­ψη µέτρων και σχε­δια­σµού προ­στα­σί­ας της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού. Η ΕΕ υπο­λο­γί­ζει ως “κόστος” αυτά τα µέτρα για­τί υπο­λο­γί­ζει ως “όφε­λος” την ικα­νο­ποί­η­ση των συµφε­ρό­ντων του µεγά­λου κεφα­λαί­ου. Αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται από τα τρα­γι­κά απο­τε­λέ­σµα­τα της πλη­µµύ­ρας στη Θεσ­σα­λία, την Εύβοια, τον Έβρο και άλλες περιο­χές, τις κατα­στρο­φές από τις πυρ­κα­γιές και τους σει­σµούς σε πολ­λές περιο­χές της χώρας. Η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης των µετα­φο­ρών και του “κόστους- οφέ­λους” της ΕΕ οδή­γη­σε στο προ­δια­γε­γρα­µµέ­νο έγκλη­µα των Τεµπών και τους 57 αδι­κο­χα­µέ­νους νεκρούς, που συγκλό­νι­σε τη χώρα. Η υλο­ποί­η­ση των κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ, των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων και κοµµά­των σηµαί­νει περι­κο­πές και εγκα­τά­λει­ψη κρί­σι­µων υπο­δο­µών πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, ανα­κύ­κλω­ση του ελά­χι­στου προ­σω­πι­κού και µέσων από χώρα σε χώρα µέσω του µηχα­νι­σµού RescEU.
Με την εφα­ρµο­γή της Κοι­νής Αγρο­τι­κής Πολι­τι­κής (ΚΑΠ) που εντεί­νει την κατα­λή­στευ­ση των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών. Η “πρά­σι­νη” ΚΑΠ, που θα έφερ­νε δήθεν προ­σι­τά και ποιο­τι­κά αγρο­τι­κά προ­ϊ­ό­ντα και εισό­δη­µα στους αγρό­τες, τελι­κά επι­βάλ­λει δυσβά­στα­χτες πρά­σι­νες υπο­χρε­ώ­σεις στις αγρο­τι­κές οικο­γέ­νειες. Παρέ­χει περαι­τέ­ρω “διευ­κο­λύν­σεις” στους επι­χει­ρη­µα­τι­κούς οµί­λους για τιµές κάτω του κόστους στο στά­βλο και το χωρά­φι και πολ­λα­πλα­σια­σµό τους στο ράφι, για αθρό­ες εισα­γω­γές αγρο­τι­κών προ­ϊ­ό­ντων. Εκτι­νάσ­σει το κόστος παρα­γω­γής προ­κα­λώ­ντας µεγά­λη αγα­νά­κτη­ση στους αγρό­τες, που βγή­καν στον δρό­µο του αγώ­να µε τα τρα­κτέρ στην Ελλά­δα, αλλά και στις πρω­τεύ­ου­σες της Ισπα­νί­ας και της Γερµα­νί­ας, σε πολ­λές ακό­µα χώρες της Ευρώπης.
Με την επι­βο­λή νέων βαρών στους αυτο­α­πα­σχο­λού­µε­νους, επαγ­γε­λµα­το­βιο­τέ­χνες και επι­στή­µο­νες, που σε αρκε­τούς κλά­δους ωθού­νται είτε στη χρε­ο­κο­πία είτε στη δια­τή­ρη­ση του επαγ­γέ­λµα­τος φυτο­ζω­ώ­ντας από τα χρέη, για τη συγκέ­ντρω­ση της δρα­στη­ριό­τη­τας στους µεγά­λους οµί­λους και τους “δορυ­φό­ρους” τους. Εκεί οδη­γεί ο πρό­σφα­τος νόµος που απο­γειώ­νει τη φορο­λο­γία και απο­τε­λεί προ­α­παι­τού­µε­νο για εκτα­µί­ευ­ση δόσε­ων του Ταµεί­ου Ανά­κα­µψης της ΕΕ. Αυτοί οι πόροι κατευ­θύ­νο­νται κατά κόρον στα µονοπώλια.

Την πολι­τι­κή της ΕΕ:

Συν­δια­µορ­φώ­νουν και εφα­ρµό­ζουν οι κυβερ­νή­σεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του
ΣΥΡΙΖΑ.
Ψηφί­ζουν όλα τα αστι­κά κόµµα­τα, σοσιαλ­δη­µο­κρα­τι­κά, φιλε­λεύ­θε­ρα και ακρο­δε­ξιά, στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο και την ελλη­νι­κή Βουλή.

Το δίλη­µµα είναι ίδιο παντού:

Τα κέρδη τους ή οι ζωές µας!

Η ΕΕ υπάρ­χει και λει­τουρ­γεί για τα κέρ­δη των καπιταλιστών.

Στην ΕΕ καταγράφονται:

  • 16 εκα­το­µµύ­ρια άνερ­γοι.
  • 95 εκα­το­µµύ­ρια ζουν στο όριο της φτώ­χειας εκ των οποίων: 
    • το 25% είναι παι­διά κάτω των 18 ετών.
    • το 16% είναι άτο­µα ηλι­κί­ας άνω των 65 ετών.

Σε του­λά­χι­στον 14 κρά­τη-µέλη της ΕΕ, 50% των εργα­ζο­µέ­νων εργά­ζο­νται χωρίς συλ­λο­γι­κή σύµβα­ση εργασίας.

Σε 10 κρά­τη — µέλη της ΕΕ απα­γο­ρεύ­ε­ται ο συνδικαλισµός.

Σε περισ­σό­τε­ρα από 15 κρά­τη ισχύ­ουν µέτρα απα­γό­ρευ­σης, παρα­βί­α­σης του δικαιώ­µα­τος στην απεργία.

Στον 21ο αιώ­να, το 2024, στην επο­χή της τεχνη­τής νοη­µο­σύ­νης και των άλλων µεγά­λων επι­στη­µο­νι­κών επι­τευ­γµά­των ‑αντί να δου­λεύ­ου­µε όλο και λιγό­τε­ρο µέσα στη µέρα, αντί ο άνθρω­πος να απαλ­λάσ­σε­ται από µονό­το­νες και κου­ρα­στι­κές δου­λειές και να αυξά­νε­ται ο ελεύ­θε­ρος χρό­νος, αντί να µειώ­νο­νται τα όρια ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης, αντί να αξιο­ποιού­νται για την ενί­σχυ­ση της δηµό­σιας και δωρε­άν υγεί­ας- συµβαί­νουν ακρι­βώς τα αντί­θε­τα, για­τί ο πλού­τος που παρά­γουν οι εργα­ζό­µε­νοι και όλα αυτά τα επι­τεύ­γµα­τα βρί­σκο­νται σήµε­ρα στα χέρια των καπι­τα­λι­στών, που τα αξιο­ποιούν µε απο­κλει­στι­κό κρι­τή­ριο την αύξη­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας τους.

Η ΕΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

H Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, µαζί µε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πρω­τα­γω­νί­στρια των ιµπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­µων κι επε­µβά­σε­ων. Υπο­στη­ρί­ζει το Ισρα­ήλ, το κρά­τος-κατα­κτη­τή, που οδη­γεί στη γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού. Το χρη­µα­το­δο­τεί αδρά, όπως και το εξο­πλί­ζει, προ­κει­µέ­νου να αιµα­το­κυ­λά τον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Υπο­στη­ρί­ζει τον ιµπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­µο της Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας κατά της Υεµέ­νης και στο όνο­µα της αντι­µε­τώ­πι­σης των Χού­θι, µε το πρό­σχη­µα της προ­στα­σί­ας της ναυ­σι­πλο­ΐ­ας, έστη­σε την ιµπε­ρια­λι­στι­κή επι­χεί­ρη­ση «Ασπί­δα» δίπλα στην αµε­ρι­κα­νο­βρε­τα­νι­κή επι­χεί­ρη­ση «Φρου­ρός της Ευη­µε­ρί­ας». Όλοι µαζί βάζουν φωτιά στην περιο­χή της Ερυ­θράς Θάλασ­σας πολ­λα­πλα­σιά­ζο­ντας τον κίν­δυ­νο γενι­κό­τε­ρης ανάφλεξης.

Η ΕΕ πρω­το­στα­τεί στον ιµπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­µο στην Ουκρα­νία, δε σέρ­νε­ται σε αυτόν από τις ΗΠΑ, αλλά συνερ­γά­ζε­ται στε­νά µε την αστι­κή τάξη της Ουκρα­νί­ας, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στη σύγκρου­ση, που διε­ξά­γε­ται µε την καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία και τους συµµά­χους της. Προ­κύ­πτουν τρα­γι­κές συνέ­πειες για τους λαούς και για πρώ­τη φορά τα τελευ­ταία 70 χρό­νια εµφα­νί­ζε­ται τόσο το ενδε­χό­µε­νο µεγά­λης έκτα­σης ιµπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­µου στα εδά­φη της Ευρώ­πης, όσο και της χρή­σης πυρη­νι­κών όπλων. Οι δύο πλευ­ρές της αντι­λαϊ­κής σύγκρου­σης, που εκφρά­ζουν τα συµφέ­ρο­ντα των µονο­πω­λί­ων, που συγκρού­ο­νται για τις πρώ­τες ύλες, τους δρό­µους µετα­φο­ράς, τα γεω­πο­λι­τι­κά στη­ρί­γµα­τα, τα µερί­δια των αγο­ρών, δε διστά­ζουν να αξιο­ποι­ή­σουν για τους στό­χους τους µισθο­φο­ρι­κές, εθνι­κι­στι­κές και φασι­στι­κές οργα­νώ­σεις. Έτσι, η ΕΕ στη­ρί­ζει τις φασι­στι­κές συµµο­ρί­ες τύπου Αζόφ και έχει δώσει στον Ζελέν­σκι 78 δισε­κα­το­µµύ­ρια ευρώ, από τον µόχθο και τη φορο­λο­γία των λαών, για όπλα, πυρο­µα­χι­κά, βάσεις, ενώ παίρ­νει ήδη θέση στο µεγά­λο φαγο­πό­τι της «ανοι­κο­δό­µη­σης» της κατε­στρα­µµέ­νης Ουκρα­νί­ας. Η ΕΕ, όπως και άλλα ιµπε­ρια­λι­στι­κά κρά­τη, διαρ­κώς επι­διώ­κουν την παρα­πέ­ρα οικο­νο­µι­κή, πολι­τι­κή, στρα­τιω­τι­κή διείσ­δυ­ση σε άλλες περιο­χές, σε βάρος των λαών.

Την ώρα που εντεί­νε­ται ο αντα­γω­νι­σµός ανά­µε­σα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την πρω­το­κα­θε­δρία στο διε­θνές καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­µα, η ΕΕ συντασ­σό­µε­νη γενι­κά µε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, έχει ταυ­τό­χρο­να τη λεγό­µε­νη «στρα­τη­γι­κή αυτο­νο­µία» της απέ­να­ντι στις ΗΠΑ και στο στρα­τιω­τι­κό επί­πε­δο. Επι­διώ­κει την ενί­σχυ­ση και των δικών της στρα­τιω­τι­κών δυνά­µε­ων, σύµφω­να µε τη λεγό­µε­νη «Στρα­τη­γι­κή Πυξί­δα», ανα­πτύσ­σο­ντας «ευρω­στρα­τό» ως και 5.000 στρα­τιω­τών, που θα στέλ­νει σε απο­στο­λές όπου γης. Έτσι, η ΕΕ επι­διώ­κει να επω­φε­λη­θούν οι δικοί της πολε­µι­κοί, βιο­µη­χα­νι­κοί όµι­λοι και η κερ­δο­φο­ρία τους, ανοί­γο­ντας χρυ­σο­φό­ρους ενερ­γεια­κούς κι εµπο­ρι­κούς δια­δρό­µους κόντρα στους αντα­γω­νι­στές της.

Η ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη επι­διώ­κει να πάρει µερί­διο αυτής της λεί­ας. Γι’ αυτό και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ µε τη συναί­νε­ση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλη­νι­κή Λύση, Νέα Αρι­στε­ρά και του φασι­στι­κού µορ­φώ­µα­τος των Σπαρ­τια­τών, εµπλέ­κει τη χώρα ακό­µα πιο βαθιά στους ιµπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­µους και τις απο­στο­λές δίνο­ντας γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, µε φρε­γά­τες, όπως η “Ύδρα”, που στάλ­θη­κε στον πόλε­µο στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, βάζο­ντας σε τερά­στιους κιν­δύ­νους τη ζωή των αξιω­µα­τι­κών, των υπα­ξιω­µα­τι­κών και των ναυ­τών, όπλα και πυρο­µα­χι­κά για να σκορ­πούν τον θάνα­το στους λαούς στη Γάζα, την Υεµέ­νη, την Ουκρα­νία. Παρα­χω­ρεί ελλη­νι­κό έδα­φος για τις αµε­ρι­κά­νι­κες στρα­τιω­τι­κές βάσεις µετα­τρέ­πο­ντας τη χώρα σε ευρω­α­τλα­ντι­κό ορµη­τή­ριο και στό­χο αντι­ποί­νων, ρίχνο­ντας τον λαό µας σε µεγά­λες περιπέτειες.

Η ΕΕ αντι­µε­τω­πί­ζει την Τουρ­κία «ως στρα­τη­γι­κής σηµα­σί­ας εταί­ρο», επι­διώ­κο­ντας την πιο στα­θε­ρή πρόσ­δε­σή της στο ευρω­α­τλα­ντι­κό στρα­τό­πε­δο στην αντι­πα­ρά­θε­ση µε τη Ρωσία και την Κίνα. Η ΕΕ, µαζί µε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ενθαρ­ρύ­νει τις τουρ­κι­κές διεκ­δι­κή­σεις σε βάρος της κυριαρ­χί­ας και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­µά­των της χώρας, στρώ­νο­ντας µαζί µε την αστι­κή τάξη της Ελλά­δας το τρα­πέ­ζι της συνε­κµε­τάλ­λευ­σης του Αιγαί­ου και της ΝΑ Μεσο­γεί­ου, τη διχο­το­µι­κή «λύση» του Κυπρια­κού µε ευρω­ΝΑ­ΤΟϊ­κή σφρα­γί­δα σε βάρος των συµφε­ρό­ντων του κυπρια­κού λαού.

Η ΕΕ είναι ο παράδεισος των λόµπι

Η ΕΕ δια­χρο­νι­κά λει­τουρ­γεί ως κέντρο των λόµπι, της χρη­µα­τι­κής δια­φθο­ράς κι εξα­γο­ράς πρώ­ην και εν ενερ­γεία ευρω­βου­λευ­τών, Επι­τρό­πων κ.λπ. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή γι’ αυτόν τον χαρα­κτή­ρα της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης είναι η κυνι­κή οµο­λο­γία σε ψήφι­σµα του ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου ‑που, σε σύνο­λο 705, µόνο οι δύο ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σαν- ότι «η ικα­νό­τη­τα των λόµπι να επη­ρε­ά­ζουν τη λήψη απο­φά­σε­ων στο κοι­νο­βού­λιο απο­τε­λεί ζωτι­κό στοι­χείο της ευρω­παϊ­κής δηµοκρατίας»!

Το ευρω­κοι­νο­βού­λιο, καθώς και όλα τα όργα­να της ΕΕ, γεν­νούν υπό­γεια δια­πλο­κή µε επι­χει­ρη­µα­τι­κούς οµί­λους, χρη­µα­τι­σµό και δια­φθο­ρά, για­τί η ίδια η απο­στο­λή τους είναι να προ­ω­θούν νόµους, κανο­νι­σµούς και οδη­γί­ες για την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία σε βάρος των λαών.

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ ήταν το µονα­δι­κό κόµµα που µε ευθύ­νη προει­δο­ποί­η­σε έγκαι­ρα τον λαό για τον αµε­τά­κλη­τα αντι­λαϊ­κό, αντι­δρα­στι­κό χαρα­κτή­ρα της ΕΕ. Πρω­τα­γω­νι­στεί στους αγώ­νες για να απο­κρου­στεί η καται­γί­δα των αντερ­γα­τι­κών και αντι­λαϊ­κών µέτρων που δια­χρο­νι­κά τα όργα­να της ΕΕ από κοι­νού µε τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις επε­ξερ­γά­ζο­νται και προωθούν.

Στις ευρω­ε­κλο­γές, στις 9 Ιού­νη, η απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ θα απο­τε­λέ­σει ελπί­δα κι απο­κού­µπι των εργα­τι­κών – λαϊ­κών δυνάµεων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν αφο­ρά µόνο τα λαϊ­κά συµφέ­ρο­ντα και τον αγώ­να µέσα στην Ελλά­δα, αλλά και τον συντο­νι­σµό-κοι­νή δρά­ση των κινη­µά­των σε πανευ­ρω­παϊ­κό επί­πε­δο, ιδιαί­τε­ρα σήµε­ρα, σε µία περί­ο­δο που ένα µεγα­λύ­τε­ρο τµή­µα των εργα­ζο­µέ­νων, αγρο­τών, νεο­λαί­ας, των λαών της ΕΕ συνει­δη­το­ποιεί τον ρόλο της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ών τους στην επι­δεί­νω­ση του βιο­τι­κού επι­πέ­δου, στον πόλε­µο, την κατα­στο­λή, τον αυταρ­χι­σµό. Η ευρω­παϊ­κή συνει­σφο­ρά του ΚΚΕ θα είναι µονα­δι­κή και πολύ­τι­µη για την Ευρώ­πη των λαϊ­κών κινη­µά­των, της αντί­στα­σης και της αντε­πί­θε­σης των λαών, την Ευρώ­πη του σοσιαλισµού.

Το ΚΚΕ είναι το µονα­δι­κό κόµµα που παλεύ­ει για την απο­δέ­σµευ­ση της χώρας από την ΕΕ, µε τους εργα­ζό­µε­νους, τον λαό στην εξου­σία, µε κοι­νω­νι­κή ιδιο­κτη­σία στην οικονοµία.

Το ΚΚΕ µε την Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Οµά­δα του υπε­ρα­σπί­στη­κε τα εργα­τι­κά λαϊ­κά δικαιώ­µα­τα. Το ΚΚΕ στην πρά­ξη απέ­δει­ξε πως είναι η φωνή του λαού, για­τί δεν έχει δεσµεύ­σεις από τους οµί­λους και τα συµφέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου. Ξεχω­ρί­ζει από τον σωρό των χει­ρο­κρο­τη­τών, των απο­λο­γη­τών και των “διορ­θω­τών” της ΕΕ.

Τα κόµµα­τα και οι ευρω­βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (συµπε­ρι­λα­µβα­νο­µέ­νων όσων στη­ρί­ζουν πλέ­ον τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη «Νέα Αρι­στε­ρά») και του ΠΑΣΟΚ, της Ελλη­νι­κής Λύσης υπερ­ψή­φι­σαν το αντι­λαϊ­κό οπλο­στά­σιο της ΕΕ. Αυτό θα συνε­χί­σουν να κάνουν!

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Οµά­δα του ΚΚΕ αντι­µε­τω­πί­ζει µαχη­τι­κά και τεκµη­ριω­µέ­να την προ­πα­γάν­δα των εκπρο­σώ­πων και απο­λο­γη­τών του ευρω­ε­νω­σια­κού κεφα­λαί­ου και της συµµα­χί­ας τους, της ΕΕ. Απο­κα­λύ­πτει, ενη­µε­ρώ­νει, προει­δο­ποιεί έγκαι­ρα και προ­ε­τοι­µά­ζει τον εργα­ζό­µε­νο λαό για κάθε επί­θε­ση που οργα­νώ­νουν σε βάρος του, τον προ­φυ­λάσ­σει από τον αιφ­νι­δια­σµό, του δίνει τη δυνα­τό­τη­τα να αντι­στα­θεί, να διεκ­δι­κή­σει και να οργα­νώ­σει την αντε­πί­θε­σή του για την ανα­τρο­πή του βάρ­βα­ρου εκµε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­µα­τος, για την απο­δέ­σµευ­ση από την ευρω­παϊ­κή λυκο­συ­µµα­χία και το ΝΑΤΟ.

Η στρατηγική σύµπλευση
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρωβουλή 

Όλα τα αστι­κά κόµµα­τα στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο ψήφι­σαν τις αντι­λαϊ­κές απο­φά­σεις της ΕΕ. Αν στο ελλη­νι­κό κοι­νο­βού­λιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντι­λαϊ­κών νοµο­σχε­δί­ων της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο η σύµπλευ­σή τους απογειώνεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (µαζί µε τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη «Νέα Αρι­στε­ρά») ψήφι­σε το ίδιο µε τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ µε τη ΝΔ στο 94,7% των ψηφο­φο­ριών! Δεν υπήρ­ξε αντι­λαϊ­κός νόµος της ΕΕ, ψηφί­σµα­τα και κατευ­θυ­ντή­ριες γρα­µµές που τα τρία αυτά αστι­κά κόµµα­τα να µην ταυ­τί­στη­καν σε πάνω από 80%!

Ενώ η στρα­τη­γι­κή τους σύµπλευ­ση είναι από­λυ­τη, προ­σπα­θούν απελ­πι­σµέ­να να εφεύ­ρουν µετα­ξύ τους δια­φο­ρές, µε στό­χο να εγκλω­βί­σουν εργα­τι­κές λαϊ­κές δυνά­µεις που βασα­νί­ζο­νται και υπο­φέ­ρουν απ’ όσα όλοι τους µαζί ψήφι­σαν σε βάρος τους.

Δεν µπο­ρούν να κρυ­φτούν µε προ­σχή­µα­τα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλη­λο­κα­τη­γο­ρού­νται ότι “ο ένας κλέ­βει τις προ­τά­σεις του άλλου” για­τί όλοι τους συγκλί­νουν στα κεντρι­κά ζητή­µα­τα. Γι’ αυτό ψηφί­ζουν ευλα­βι­κά όσα άρθρα ανα­φέ­ρο­νται σε ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες, που είναι ασφα­λώς ο πυρή­νας των επι­λο­γών των µεγά­λων οµί­λων. Κανέ­νας τους, πλην ΚΚΕ, δεν αντι­τί­θε­ται στην υπε­ρο­χή του ευρω­ε­νω­σια­κού δικαί­ου σε βάρος του δικαί­ου της κάθε χώρας, που άνοι­ξε τον δρό­µο κι επι­τά­χυ­νε τα σκλη­ρά αντερ­γα­τι­κά µέτρα ως και τα ιδιω­τι­κά πανεπιστήµια.

Νέος γύρος αντεργατικής ‑αντιλαϊκής επίθεσης
στο έδαφος της “πράσινης” και “ψηφιακής” µετάβασης

Την ώρα που τα σύν­νε­φα νέας καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης πυκνώ­νουν µε την ύφε­ση στην οικο­νο­µία της Γερµα­νί­ας και της Ευρω­ζώ­νης, η ΕΕ προ­ω­θεί πακτω­λό χρη­µά­των στα µονο­πώ­λια για τη δια­τή­ρη­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας τους µε το Ταµείο Ανά­κα­µψης κι άλλους ευρω­ε­νω­σια­κούς µηχα­νι­σµούς ύψους συνο­λι­κά 1.8 τρις. Όλα τους είναι «ιδρώ­τας» του λαού µας και των άλλων λαών.

Ο λαός καλεί­ται να ζει µε «τα ελά­χι­στα» και να πλη­ρώ­σει πολ­λα­πλά τον λογα­ρια­σµό του Υπε­ρµνη­µο­νί­ου ‑του Ταµεί­ου Ανά­κα­µψης- ως το 2058!

Το Ταµείο Ανά­κα­µψης δεν είναι ένας κου­µπα­ράς για τους λαούς αλλά:

  • - ταµείο που δεσµεύ­ει χρή­µα­τα των λαών για να τα κατευ­θύ­νει στο­χευ­µέ­να σε επι­χει­ρη­µα­τι­κούς οµί­λους της πρά­σι­νης και ψηφια­κής µετάβασης.
  • - κάθε ευρώ που εκτα­µιεύ­ε­ται συνο­δεύ­ε­ται µε αντι­λαϊ­κούς νόµους και µέτρα. 331 προ­γρα­µµα­τι­σµέ­να αντι­λαϊ­κά µέτρα πάνε πακέ­το µε το Ταµείο Ανάκαµψης!

Το γεγο­νός ότι όλα τα υπό­λοι­πα κόµµα­τα στη­ρί­ζουν το Ταµείο Ανά­κα­µψης της ΕΕ απο­δει­κνύ­ει ότι στα καθο­ρι­στι­κά ζητή­µα­τα είναι στοι­χι­σµέ­να όλα τα κόµµα­τα, πλην του ΚΚΕ, που παλεύ­ει µε κρι­τή­ριο τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά συµφέροντα.

Το Ταµείο Ανά­κα­µψης είναι κου­µπα­ράς για τα µεγά­λα συµφέ­ρο­ντα τη στι­γµή που στην πλά­τη του λαού φορ­τώ­νο­νται το δηµό­σιο χρέ­ος, το Σύµφω­νο Στα­θε­ρό­τη­τας και η δηµο­σιο­νο­µι­κή πει­θαρ­χία, το διαρ­κές µνη­µό­νιο των “Ευρω­παϊ­κών Εξα­µή­νων”.

Η “πράσινη µετάβαση” αποδείχτηκε “µαύρη”

Η “Πρά­σι­νη Μετά­βα­ση” της ΕΕ και οι δια­κη­ρύ­ξεις της περί προ­στα­σί­ας τάχα του περι­βάλ­λο­ντος απο­δεί­χθη­καν ευρω­ο­δη­γί­ες για την κατα­πά­τη­ση και την κατα­στρο­φή περιο­χών φυσι­κής ισορ­ρο­πί­ας και οµορ­φιάς από τους ενερ­γεια­κούς οµί­λους και την εγκα­τά­στα­ση ΑΠΕ µε κρι­τή­ριο τα κέρ­δη τους και άγρια κατα­στο­λή σε όσους τα αντι­πα­λεύ­ουν. Οι φόροι, που τάχα θα µειώ­νο­νταν, εκτο­ξεύ­τη­καν µε την προ­σθή­κη των «πρά­σι­νων» χαρα­τσιών, την ψηφια­κή φορο­λε­η­λα­σία των αυτο­α­πα­σχο­λου­µέ­νων, την ώρα που οι µεγά­λοι όµι­λοι απο­λα­µβά­νουν φορο­α­συ­λία κι επιδοτήσεις.

Η τερά­στια αύξη­ση των επι­το­κί­ων από την ΕΚΤ έσφι­ξε κι άλλο τη θηλιά στα κατα­χρε­ω­µέ­να λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά τη στι­γµή που τα ενοί­κια εκτο­ξεύ­τη­καν. Η ΕΕ και οι κυβερ­νή­σεις, µε την πολι­τι­κή τους, έχουν κάνει άπια­στο όνει­ρο το σπί­τι για τα νέα ζευ­γά­ρια. Το ευρω­ε­νω­σια­κό πλαί­σιο, που ενσω­µά­τω­σε µε νόµο η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, κατο­χυ­ρώ­νει τρά­πε­ζες και funds και οδη­γεί σε νέο γύρο µαζι­κών πλει­στη­ρια­σµών λαϊ­κών σπι­τιών µε έντα­ση της κατα­στο­λής σε βάρος του λαού που τα υπερασπίζεται.

Υγρός τάφος για τους ξεριζωµένους
των ιµπεριαλιστικών επεµβάσεων,
στρατόπεδα συγκέντρωσης
και εκµετάλλευσης των προσφύγων 

Οι 27.000 νεκροί πρό­σφυ­γες από τα πολύ­νε­κρα ναυά­για στο Αιγαίο, στη Μεσό­γειο (την τελευ­ταία δεκα­ε­τία) είναι η τρα­γι­κή συνέ­πεια της πολι­τι­κής της άγριας κατα­στο­λής στα σύνο­ρα και έχει ως ανα­πό­σπα­στο κοµµά­τι της τον Frontex, τις απε­λά­σεις, τις επα­να­προ­ω­θή­σεις, τους «φρά­χτες», τον εγκλω­βι­σµό στις υπερ­δο­µές-φυλα­κές. Το «νέο» απα­ρά­δε­κτο «Σύµφω­νο της ΕΕ για τη Μετα­νά­στευ­ση και το Άσυ­λο» ενι­σχύ­ει την κατα­στο­λή σε βάρος των ξερι­ζω­µέ­νων και εντα­φιά­ζει τη Συν­θή­κη της Γενεύ­ης για τους πρό­σφυ­γες. Προ­ω­θεί το άθλιο παζά­ρι ανά­µε­σα στα κρά­τη-µέλη, που θα πλη­ρώ­νουν 20.000 ευρώ για κάθε πρό­σφυ­γα, προ­κει­µέ­νου να τον εξο­βε­λί­σουν σε χώρες εκτός της ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα, µε συµφω­νί­ες και ευρω­µη­χα­νι­σµούς εξα­σφά­λι­σης, θα στέλ­νουν στη µεγα­λο­ερ­γο­δο­σία φθη­νό εργα­τι­κό δυνα­µι­κό χωρίς δικαιώ­µα­τα, µε «δικαί­ω­µα παρα­µο­νής» µόνο για όσο αυτή τον χρειά­ζε­ται για ξεζούµισµα.

Οργανωµένη επιχείρηση εξαπάτησης
των Ελλήνων µεταναστών κι αποδήµων
µε την επιστολική ψήφο

Η προ­κλη­τι­κή µετα­χεί­ρι­ση των απο­δή­µων ως «κου­κιά» για ψηφο­θη­ρία από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, απο­δει­κνύ­ει ότι ενα­γω­νί­ως ανα­ζη­τούν ψηφο­φό­ρους που δεν υφί­στα­νται καµία απο­λύ­τως συνέ­πεια από την σκλη­ρή και βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή τους, που οδή­γη­σε στο αδιέ­ξο­δο κι ανά­γκα­σε όλα τα προη­γού­µε­να χρό­νια εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες να µεταναστεύσουν.

Οι Έλλη­νες µετα­νά­στες ξέρουν από πρώ­το χέρι την υπο­κρι­σία των αστι­κών κοµµά­των. Οι ίδιες κυβερ­νή­σεις, που έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τα ελλη­νό­φω­να σχο­λεία, που έχουν απο­ψι­λώ­σει τα προ­ξε­νεία, που έχουν µετα­τρέ­ψει σε πολύ­µη­νη οδύσ­σεια και πανά­κρι­βη υπό­θε­ση ακό­µα και την έκδο­ση ενός πιστο­ποι­η­τι­κού, είναι αυτές που αντι­µε­τω­πί­ζουν τους Έλλη­νες µετα­νά­στες ως κουκιά!

Οι Έλλη­νες µετα­νά­στες, οι από­δη­µοι όπου γης να τιµω­ρή­σουν µε την ψήφο τους τα κόµµα­τα που τους έδιω­ξαν από τον τόπο τους.

Στο στόχαστρο της ΕΕ τα δικαιώµατα των παιδιών
µε ψευδεπίγραφα συνθήµατα περί προστασίας

Με ευρω­παϊ­κό κανο­νι­σµό, που προ­ω­θεί­ται αυτήν την περί­ο­δο, θεσπί­ζε­ται σε όλα τα κρά­τη-µέλη η ανα­γνώ­ρι­ση του «γονέα 1», «γονέα 2», «γονέα 3» κ.λπ. έως και κάποιου «που ισχυ­ρί­ζε­ται ότι είναι γονέ­ας». Όλοι τους θα µπο­ρούν να λαµβά­νουν ευρω­παϊ­κό πιστο­ποι­η­τι­κό γονι­κής σχέ­σης ανε­ξάρ­τη­τα από το τι προ­βλέ­πει ο νόµος για τον πολι­τι­κό γάµο των οµό­φυ­λων ζευ­γα­ριών που ψήφι­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, µε τη στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ 2 (Νέα Αρι­στε­ρά) και της “Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας”, οδη­γώ­ντας: Στην γενί­κευ­ση της εµπο­ρευ­µα­το­ποί­η­σης της τεκνο­ποί­η­σης και της τεκνο­θε­σί­ας, στην επέ­κτα­ση της εµπο­ρι­κής παρέν­θε­της µητρό­τη­τας, της ακραί­ας αυτής µορ­φής εκµε­τάλ­λευ­σης της γυναί­κας, τους σώµα­τός της και της ανα­πα­ρα­γω­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας µέσω και των τρα­πε­ζών σπέ­ρµα­τος και ωαρί­ων, στην υπο­νό­µευ­ση της ανά­γκης και του δικαιώ­µα­τος του παι­διού στην πατρό­τη­τα και τη µητρότητα.

Η ΕΕ της παι­δι­κής φτώ­χειας, των ανε­παρ­κών κρα­τι­κών δοµών βρε­φι­κής και νηπια­κής φρο­ντί­δας, προ­σχο­λι­κής αγω­γής, η ΕΕ των ιδιω­τι­κο­ποι­η­µέ­νων συστη­µά­των υγεί­ας, η ΕΕ των πολέ­µων και των πνι­γµέ­νων στα βάθη της Μεσο­γεί­ου και του Αιγαί­ου, δεν έχει καµία πρα­γµα­τι­κή έγνοια για την προ­στα­σία των παιδιών!

Δια­βά­στε στον σημε­ρι­νό “Ριζο­σπά­στη του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου” 9–10 Μάρ­τη _αΦ 14459

Το Ευρωκοινοβούλιο
“βαριά βιοµηχανία”
αντιλαϊκών αποφάσεων 

Στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο κυριαρ­χεί ο µεγά­λος αντι­λαϊ­κός συνα­σπι­σµός των αστι­κών δυνά­µε­ων: Ευρω­παϊ­κό Λαϊ­κό Κόµµα, Σοσιαλ­δη­µο­κρά­τες, Φιλε­λεύ­θε­ροι, Πρά­σι­νοι και η σοσιαλ­δη­µο­κρα­τι­κή οµά­δα της «Αρι­στε­ράς». Από κοι­νού µε τις κυβερ­νή­σεις δια­µορ­φώ­νουν τις απο­φά­σεις, τις κατευ­θύν­σεις και τα ψηφί­σµα­τά του, την οδυ­νη­ρή πρα­γµα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νουν οι εργα­ζό­µε­νοι σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Όσο περισ­σό­τε­ρο απο­δυ­να­µώ­νε­ται η πεποί­θη­ση ότι η πορεία της EE θα συνε­χι­στεί ανε­µπό­δι­στα, χωρίς συγκρού­σεις, ενδοϊ­µπε­ρια­λι­στι­κές ή ταξι­κές, τόσο ενι­σχύ­ε­ται η ιδε­ο­λο­γι­κή παρέ­µβα­σή της για τη χει­ρα­γώ­γη­ση των λαϊ­κών στρωµάτων.

Προ­τε­ραιό­τη­τα της ιδε­ο­λο­γι­κής της παρέ­µβα­σης είναι η δια­σφά­λι­ση της κοι­νω­νι­κής συνο­χής, η συµφι­λί­ω­ση δηλα­δή της εργα­τι­κής τάξης µε το κεφά­λαιο και η στοί­χι­σή της πίσω από τους στό­χους και τα συµφέ­ρο­ντά του. Έτσι, απο­θε­ώ­νε­ται η έννοια της επι­χει­ρη­µα­τι­κό­τη­τας, για να µαθαί­νουν οι εργα­ζό­µε­νοι να κατα­νο­ούν τις ανά­γκες των εργο­δο­τών και της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­µί­ας. Αξιο­ποιεί­ται ο «ατο­µι­κός δικαιω­µα­τι­σµός», προ­βάλ­λε­ται η λογι­κή της «δια­φο­ρε­τι­κό­τη­τας» και της «συµπε­ρί­λη­ψης» ως από­δει­ξη «προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τας» της ΕΕ, µε στό­χο να συγκα­λυ­φθούν οι ουσια­στι­κές ταξι­κές δια­φο­ρές στην κοι­νω­νία. Δια­µορ­φώ­νε­ται µια «µαγι­κή εικό­να» περί ΕΕ δηµο­κρα­τί­ας, πλου­ρα­λι­σµού, ανθρω­πί­νων δικαιω­µά­των, την ίδια στι­γµή που υπο­νο­µεύ­ο­νται εργα­τι­κά-λαϊ­κά δικαιώ­µα­τα, ενι­σχύ­ο­νται µέτρα κατα­στο­λής και αυταρ­χι­σµού. Την ίδια ώρα που παίρ­νο­νται όλο και περισ­σό­τε­ρα µέτρα για την απα­γό­ρευ­ση κάθε προ­ο­δευ­τι­κής, ριζο­σπα­στι­κής φωνής, όπως ο εκπο­ρευό­µε­νος από την ΕΕ νόµος της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ για τα ΜΜΕ, µε τον οποίο συγκε­κρι­µε­νο­ποιεί­ται και εµπλου­τί­ζε­ται η εφα­ρµο­γή του «τρο­µο­νό­µου» στην τέχνη. Και ενώ η ΕΕ κόπτε­ται για την κατα­πο­λέ­µη­ση της παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης στα ΜΜΕ και το δια­δί­κτυο, ο πλου­ρα­λι­σµός και η δηµο­κρα­τία της εξα­φα­νί­ζο­νται όταν πρό­κει­ται για τα αίσχη του ιµπε­ρια­λι­σµού απέ­να­ντι στους λαούς, όπως τα στυ­γε­ρά εγκλή­µα­τα του Ισρα­ήλ απέ­να­ντι στον παλαι­στι­νια­κό λαό.

Προ­ε­κλο­γι­κά όλες οι αστι­κές δυνά­µεις επι­χει­ρούν να εξα­πα­τή­σουν τους λαούς καλώ­ντας σε «απο­τρο­πή της ανό­δου της ακρο­δε­ξιάς», ενώ απο­τε­λούν τον µεγά­λο χορη­γό της:

▶ ξεπλέ­νουν ο καθέ­νας µε τον τρό­πο του τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή κατα­στο­λής της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων,
▶ συγκα­λύ­πτουν τις ξενο­φο­βι­κές θέσεις της,
▶ ψηφί­ζουν από κοι­νού και κατα­δι­κά­ζουν κάθε λαό που αντι­στέ­κε­ται στις ιµπε­ρια­λι­στι­κές επεµβάσεις,
▶ υιο­θε­τούν τις αντι­κο­µµου­νι­στι­κές αθλιό­τη­τες, την ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των «δύο άκρων»,
▶ απαι­τούν διώ­ξεις ενα­ντί­ον της κοµµου­νι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας και των ΚΚ σε πολ­λές χώρες, αθω­ώ­νο­ντας τη φασι­στι­κή δρά­ση και ιδεολογία!

Συστη­µα­τι­κά η ΕΕ και τα κρά­τη-µέλη προ­βάλ­λουν τον “ακρο­δε­ξιό κίν­δυ­νο”, ενώ αυτοί οι ίδιοι είναι που στη­ρί­ζουν το σύστη­µα που γεν­νά­ει την ακρο­δε­ξιά, τον φασι­σµό. Στό­χος τους να δηµιουρ­γή­σουν κάλ­πι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γρα­µµές, δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κά µέτω­πα». Επι­διώ­κουν να τσου­βα­λιά­σουν στην «ακρο­δε­ξιά» όσους αµφι­σβη­τούν βασι­κές κατευ­θύν­σεις της πολι­τι­κής της ΕΕ (πόλε­µος στην Ουκρα­νία, ενερ­γεια­κά, ΚΑΠ, πολι­τι­κή «ατο­µι­κού δικαιω­µα­τι­σµού» κ.ά.). Η “άνο­δος της ακρο­δε­ξιάς” ανα­δει­κνύ­ε­ται ως ο βολι­κός αντί­πα­λος για να περ­νά­ει η πολι­τι­κή της ΕΕ ως «προ­ο­δευ­τι­κή» σε πλα­τύ­τε­ρα λαϊ­κά στρώ­µα­τα. Την ακρο­δε­ξιά δεν µπο­ρούν να την αντι­πα­λέ­ψουν τα αστι­κά και οπορ­του­νι­στι­κά κόµµα­τα φιλε­λεύ­θε­ρης ή σοσιαλ­δη­µο­κρα­τι­κής κατεύ­θυν­σης, δεν µπο­ρεί να την πολε­µή­σει η ΕΕ, για­τί η ακρο­δε­ξιά είναι “δικό τους παι­δί”. Εξάλ­λου, ο αντι­κο­µµου­νι­σµός και η ανα­θε­ώ­ρη­ση της ιστο­ρί­ας, που είναι επί­ση­µη πολι­τι­κή της ΕΕ, τρο­φο­δο­τούν αντι­κει­µε­νι­κά την ακρο­δε­ξιά και αντι­δρα­στι­κές δυνά­µεις. Μόνο τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά κινή­µα­τα, τα ριζο­σπα­στι­κά ταξι­κά κινή­µα­τα µπο­ρούν να βάλουν µαχαί­ρι στην καρ­διά της ακρο­δε­ξιάς και του φασισµού.

Είναι συνει­δη­τή απά­τη σε βάρος του λαού το κάλε­σµα των αστι­κών κοµµά­των της σοσιαλ­δη­µο­κρα­τί­ας όλων των εκδο­χών (οµά­δα των «Σοσια­λι­στών και Δηµο­κρα­τών» και της λεγό­µε­νης «Αρι­στε­ράς»), πολύ περισ­σό­τε­ρο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκδό­σεις του (όσων έµει­ναν και όσων έφυ­γαν), για ενί­σχυ­σή τους στις ευρω­ε­κλο­γές, ώστε να προ­ω­θη­θούν δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κές εξε­λί­ξεις» στην Ευρω­παϊ­κή Ένωση.

Η επι­χεί­ρη­ση ανα­καί­νι­σης της σοσιαλ­δη­µο­κρα­τί­ας θα έχει τα ίδια απο­τε­λέ­σµα­τα µε κάθε προη­γού­µε­νη αντί­στοι­χη προ­σπά­θεια: θα δια­ψεύ­σει όποιες λαϊ­κές προσ­δο­κί­ες, θα αξιο­ποι­η­θεί για εκ νέου µεί­ω­ση των απαι­τή­σε­ων του λαού, θα στη­ρί­ζει και θα δίνει άλλο­θι στο σύστη­µα της βαρβαρότητας.

Οι δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κές κυβερ­νή­σεις» που δια­φη­µί­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (π.χ. σε Πορ­το­γα­λία, Ισπα­νία) εφά­ρµο­σαν την ίδια σκλη­ρή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή µε τη σηµε­ρι­νή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προη­γού­µε­να. Επι­διώ­κουν καθέ­νας για λογα­ρια­σµό του να υφαρ­πά­ξουν τη λαϊ­κή ψήφο και να ξανα­σερ­βί­ρουν την ξινι­σµέ­νη σού­πα της κυβέρ­νη­σης «των προ­ο­δευ­τι­κών δυνά­µε­ων», για να ξανα­τσα­κί­σουν τον λαό παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από τη ΝΔ µε βάση τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ που από κοι­νού στηρίζουν.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν είναι µονό­δρο­µος η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση του κεφα­λαί­ου, της εκµε­τάλ­λευ­σης, της ακρί­βειας, της φτώ­χειας, των ιµπε­ρια­λι­στι­κών πολέµων.

Υπάρ­χει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Αυτός της τερά­στιας πλειο­ψη­φί­ας των κατα­πιε­σµέ­νων, όπου αυτοί που παρά­γουν τον πλού­το, µε απο­δέ­σµευ­ση από την ΕΕ και κάθε ένω­ση του κεφα­λαί­ου, θα έχουν την εξου­σία και την οικο­νο­µία στα δικά τους χέρια, για να οικο­δο­µή­σουν την Ευρώ­πη της αλλη­λεγ­γύ­ης, της φιλί­ας, της ειρη­νι­κής συνύ­παρ­ξης των λαών, της ευη­µε­ρί­ας και του σοσιαλισµού.

Η πλού­σια πεί­ρα του λαού µας και όλων των λαών επι­βε­βαιώ­νει ότι δεν έχουν τίπο­τε να περι­µέ­νουν από την ΕΕ κι οποια­δή­πο­τε αστι­κή κυβέρ­νη­ση, από τις αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­µεις, κυβερ­νη­τι­κές και αντι­πο­λι­τευό­µε­νες. Οι όλο και µαζι­κό­τε­ρες απερ­γί­ες, οι τερά­στιες κινη­το­ποι­ή­σεις στις µεγά­λες πρω­τεύ­ου­σες της Ευρώ­πης, στη Γαλ­λία, τη Γερµα­νία κ.α., παρά τον αρνη­τι­κό συσχε­τι­σµό και την κυριαρ­χία του εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σµού, δεί­χνουν τον δρό­µο κι απο­τε­λούν τεκµήριο:

Οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναµη 
και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη

Η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση µόνο χει­ρό­τε­ρη γίνε­ται για τα λαϊ­κά συµφέ­ρο­ντα. Επι­βε­βαιώ­νε­ται η θέση του ΚΚΕ ότι µόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, απο­φα­σί­ζο­ντας να απαλ­λα­γεί από τα δεσµά της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου και των ενώ­σε­ών του. Να ξεφορ­τω­θεί όλους αυτούς που κάθο­νται στο σβέρ­κο του, παίρ­νο­ντας στα δικά του χέρια τα κλει­διά της εξου­σί­ας και της οικονοµίας.

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

  • Για­τί θα δυνα­µώ­σει το ελπι­δο­φό­ρο ρεύ­µα αµφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης αστι­κής πολι­τι­κής – που έγι­νε δια­κρι­τό στις προη­γού­µε­νες εκλο­γι­κές µάχες – που µπο­ρεί να συνα­ντη­θεί µε την ανα­τρε­πτι­κή πρό­τα­ση διε­ξό­δου του ΚΚΕ.
  • Για­τί θα δώσει δύνα­µη σε κάθε εργα­τι­κό – λαϊ­κό αγώ­να και διεκ­δί­κη­ση, στις οποί­ες πρω­το­στα­τεί το ΚΚΕ µε όλες τις δυνά­µεις του και θα απο­δυ­να­µώ­σει τις αυτα­πά­τες ότι µια αστι­κή κυβέρ­νη­ση στο πλαί­σιο της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας µπο­ρεί να απο­τε­λεί διέ­ξο­δο για τον λαό.
  • Για­τί θα ενι­σχύ­σει την µονα­δι­κή, οργα­νω­µέ­νη, αξιό­µα­χη, αγω­νι­στι­κή δύνα­µη, που καθη­µε­ρι­νά συµβάλ­λει ώστε να ενι­σχυ­θεί η ανα­συ­γκρό­τη­ση και αντε­πί­θε­ση του εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­µα­τος, που µπο­ρεί να βάλει εµπό­δια, να καθυ­στε­ρή­σει αντι­λαϊ­κά µέτρα και να έχει κατακτήσεις.
  • Για­τί θα ηττη­θούν όλα τα αστι­κά κόµµα­τα που επί δεκα­ε­τί­ες τώρα καλ­λιερ­γούν την ουτο­πι­κή αυτα­πά­τη ότι η ΕΕ µπο­ρεί να γίνει «παρά­γο­ντας εκσυγ­χρο­νι­σµού», όπως λέει η ΝΔ, ή «προ­ο­δευ­τι­κών µετα­σχη­µα­τι­σµών», όπως κοροϊ­δεύ­ουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ή «ένω­ση κυρί­αρ­χων κρα­τών», όπως πρό­σφα­τα ανα­κά­λυ­ψαν τα πάλαι ποτέ «ευρω­σκε­πτι­κι­στι­κά» ακρο­δε­ξιά και φασι­στι­κά κόµµα­τα και µορ­φώ­µα­τα µετά τη συµµε­το­χή τους σε πολ­λές αστι­κές κυβερ­νή­σεις κρα­τών-µελών της ιµπε­ρια­λι­στι­κής λυκο­συ­µµα­χί­ας (Ιτα­λία, Σου­η­δία, Αυστρία κ.λπ.) τσα­κί­ζο­ντας κι αυτοί τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά δικαιώµατα.
  • Για­τί θα δυνα­µώ­σει η αντί­θε­ση και η απαί­τη­ση για τον τερµα­τι­σµό των άδι­κων ιµπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­µων. Για να ακου­στεί στε­ντό­ρεια η φωνή ενά­ντια στη γενο­κτο­νία του παλαι­στι­νια­κού λαού, η απαί­τη­ση για Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη και παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, µε πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήµ, απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των κρα­του­µέ­νων Παλαι­στι­νί­ων και επι­στρο­φή των προσφύγων.
  • Για­τί θα δυνα­µώ­σει ο αγώ­νας των λαών για να µπουν εµπό­δια στους επι­κίν­δυ­νους ευρω­α­τλα­ντι­κούς ιµπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σµούς σε Βαλ­κά­νια και Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, Μέση Ανα­το­λή κι Ερυ­θρά Θάλασ­σα, στις επι­κίν­δυ­νες “διευ­θε­τή­σεις” στο Αιγαίο για τη δια­τή­ρη­ση της ΝΑΤΟϊ­κής συνο­χής, που δίνουν αέρα στα πανιά της επι­θε­τι­κό­τη­τας της αστι­κής τάξης της Τουρ­κί­ας σε βάρος της κυριαρ­χί­ας και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­µά­των της χώρας.
  • Για­τί η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ θα σηµα­το­δο­τή­σει αγω­νι­στι­κό µήνυ­µα µαχη­τι­κής αισιο­δο­ξί­ας στην Ελλά­δα και σε όλη την Ευρώ­πη, για να ενι­σχυ­θεί η πάλη για ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινήµατος.
  • Για­τί θα απο­τε­λέ­σει από­δει­ξη ότι οι Έλλη­νες µετα­νά­στες κι από­δη­µοι δεν τσι­µπά­νε στα ψηφο­θη­ρι­κά καλέ­σµα­τα των κοµµά­των του κεφα­λαί­ου κι ενι­σχύ­ουν τη δύνα­µή τους, το ΚΚΕ, που είναι και θα είναι αγω­νι­στι­κά στο πλευ­ρό τους και στην ξενι­τιά, στα συν­δι­κά­τα, στις ελλη­νι­κές κοι­νό­τη­τες, παντού.

Για­τί µόνο η ψήφος στο ΚΚΕ σηµαίνει: 

▶ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
▶ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
▶ ΕΛΠΙΔΑ ΓIA ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Η ΚΕ TOY ΚΚΕ
1/3/2024

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο