Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη — Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική τα ξημερώματα (BINTEO)

Ισχυ­ρή καται­γί­δα έπλη­ξε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της την Αττι­κή, τη στιγ­μή που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη το κύμα κακο­και­ρί­ας σε όλη τη χώρα.

Στην Αττι­κή, η κακο­και­ρία έκα­νε την εμφά­νι­σή της από τις 5 τα ξημε­ρώ­μα­τα, με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά την έντο­νη βρο­χό­πτω­ση και τους κεραυνούς.

Σύμ­φω­να με το Skai.gr, ακό­μη και στο κέντρο της Αθή­νας υπήρ­ξε συσ­σώ­ρευ­ση υδά­των σε δρό­μους, ενώ η πυρο­σβε­στι­κή έχει δεχθεί μέχρι στιγ­μής 40 κλή­σεις για δια­κο­πές ρεύ­μα­τος και αντλή­σεις υδά­των στην Αττική.

Η βρο­χή προ­κά­λε­σε και προ­βλή­μα­τα στην κυκλο­φο­ρία από νωρίς με συσ­σώ­ρευ­ση υδά­των στην Αμφι­θέα, στη Μεσο­γεί­ων, στην Βασι­λίσ­σος Σοφί­ας και αλλού.

Σύμ­φω­να με την πυρο­σβε­στι­κή έως και λίγο πριν τις 7 το πρωί είχαν γίνει 40 κλή­σεις για άντλη­ση υδά­των με το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα να κατα­γρά­φε­ται σε Περι­στέ­ρι, Χαϊ­δά­ρι, Αιγά­λεω, Ηρά­κλειο και το κέντρο της Αθήνας

Η κακο­και­ρία έπλη­ξε το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας πολ­λές περιο­χές του Ιονί­ου και της δυτι­κής Ελλά­δας. Κέρ­κυ­ρα και Κεφα­λο­νιά δέχθη­καν μεγά­λες ποσό­τη­τες βρο­χής, με συνέ­πεια πολ­λές περιο­χές να πλημμυρίσουν.

Η πρό­βλε­ψη των μετε­ω­ρο­λό­γων, πάντως, είναι ότι η κακο­και­ρία ανα­μέ­νε­ται να είναι σύντο­μη, καθώς τα φαι­νό­με­να θα αρχί­σουν να υπο­χω­ρούν κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας σε όλες τις περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13-10-2020 

Κακο­και­ρία μέχρι το από­γευ­μα, με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας, που θα συνο­δεύ­ο­νται κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις. Στα­δια­κή βελ­τί­ω­ση από τα δυτικά.
Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 μπο­φόρ με εξα­σθέ­νη­ση. Στα ανα­το­λι­κά θα πνέ­ουν νότιοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρό­σκαι­ρα 9 μπο­φόρ, που βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές. Από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες και από τα δυτι­κά τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και το βρά­δυ ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρα­κι­κό τοπι­κά 9 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές μέχρι και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από τα βόρεια.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ με περαι­τέ­ρω εξασθένηση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 22 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές μέχρι τις πρω­ι­νές ώρες, στη συνέ­χεια όμως θα εξα­σθε­νή­σουν και το από­γευ­μα ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Νότιοι 6 με 8 μπο­φόρ. Γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μπο­φόρ και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η μέγι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Νότιοι 7 με 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 27 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να μέχρι τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7, στα βόρεια τοπι­κά 8 και πρό­σκαι­ρα έως 9 μπο­φόρ. Μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές νωρίς το πρωί. Γρή­γο­ρα τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν και από το μεση­μέ­ρι ο και­ρός θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 7 με 8 μπο­φόρ. Γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 5 με 7 μπο­φόρ και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 24 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές μέχρι και τις πρω­ι­νές ώρες. Στη συνέ­χεια ο και­ρός στα­δια­κά θα βελτιωθεί.
Άνε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 6 με 7 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς και θα εξασθενήσουν.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 23 βαθ­μούς Κελσίου.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο