Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 13/6/2020: Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Και­ρός 13/6/2020: Καλός και ζεστός και­ρός στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας. Βρο­χές και καται­γί­δες από τις μεση­με­ρια­νές ώρες κυρί­ως στα βορειο­α­να­το­λι­κά. Ενι­σχυ­μέ­νοι βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι στο Ιόνιο.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, το Σάβ­βα­το 13 Ιου­νί­ου 2020 στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας ανα­μέ­νο­νται καλές και­ρι­κές συν­θή­κες με ηλιο­φά­νεια και λίγες τοπι­κές νεφώ­σεις. Τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας οι νεφώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά θα αυξη­θούν, δίνο­ντας βρο­χές και καται­γί­δες στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και πιθα­νόν τοπι­κά στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία και στο Βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο. Όμβροι ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες δεν απο­κλεί­ε­ται να εκδη­λω­θούν και σε ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα της υπό­λοι­πης χώρας.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Βόρεια Ελλά­δα από 8 έως 30 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 12 έως 30, στη Θεσ­σα­λία από 12 έως 33 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 15 έως 31 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαί­ου και την Κρή­τη από 15 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις που τοπι­κά θα φτά­νουν τα 5 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο και στα θαλάσ­σια τμή­μα­τα νότια της Πελο­πον­νή­σου θα επι­κρα­τή­σουν βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ και τοπι­κά 7 μποφόρ.

kairos 13 6 2020

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, παρο­δι­κά πυκνό­τε­ρες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις οι οποί­ες τις μεση­με­ρια­νές ώρες θα αυξη­θούν με πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης όμβρων ή μεμο­νω­μέ­νων καται­γί­δων στα ορει­νά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 15 έως 29 βαθμούς.

kairos 13 6 2020 thermokrasies1

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κούς όμβρους και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και βελ­τί­ω­ση το βρά­δυ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές γενι­κά αίθριος και­ρός και μόνο τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και στα ορει­νά θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.
Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, στα ανα­το­λι­κά νοτιο­δυ­τι­κοί με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 32 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά θα ανα­πτυ­χθούν πρό­σκαι­ρες νεφώσεις.
Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 29 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος, πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά με τοπι­κούς όμβρους στα ορει­νά της Θεσ­σα­λί­ας και της ανα­το­λι­κής Στερεάς.
Ανε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5, στα κεντρι­κά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 16 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.
Ανε­μοι: Από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 5, και στην δυτι­κή Κρή­τη τοπι­κά 6 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 18 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Στα βόρεια νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κούς όμβρους ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και βελ­τί­ω­ση νωρίς το βρά­δυ. Στα νότια γενι­κά αίθριος με λίγες παρο­δι­κές νεφώ­σεις το απόγευμα.
Ανε­μοι: Δυτι­κών διευ­θύν­σε­ων 3 με 4, τοπι­κά στα Δωδε­κά­νη­σα 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 28 βαθ­μούς Κελσίου.

aggules11 grammata poiisis aginota
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο