Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Βαρβάρα: Εκτίμηση αθροιστικού ύψους χιονιού σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Εύβοια έως το βράδυ της Δευτέρας

Σύμ­φω­να με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr, ο παρα­κά­τω χάρ­της παρου­σιά­ζει το εκτι­μώ­με­νο αθροι­στι­κό ύψος χιο­νιού στην Αττι­κή, στην Εύβοια και στην υπό­λοι­πη Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά κατά το διή­με­ρο Κυρια­κή 05/02 και Δευ­τέ­ρα 06/02.

Στην Αττι­κή τα σημα­ντι­κό­τε­ρα ύψη χιο­νιού ανα­μέ­νο­νται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκε­τές περιο­χές είναι πιθα­νό να σημειω­θούν περισ­σό­τε­ρα από 20 — 30 εκα­το­στά χιο­νιού, ενώ σε μεγα­λύ­τε­ρα υψό­με­τρα το ύψος του χιο­νιού δεν απο­κλεί­ε­ται να ξεπε­ρά­σει τα 40 — 60 εκα­το­στά. Χιο­νό­στρω­ση ανα­μέ­νε­ται στα δυτι­κά και ανα­το­λι­κά του νομού όπου τοπι­κά εκτι­μά­ται ότι θα σημειω­θούν έως και 10 — 15 εκα­το­στά χιο­νιού. Εντός του λεκα­νο­πε­δί­ου Αττι­κής, οι σημα­ντι­κό­τε­ρες χιο­νο­στρώ­σεις ανα­μέ­νο­νται κυρί­ως στα βορειό­τε­ρα τμή­μα­τα όπου είναι πιθα­νό να σημειω­θούν εώς και 20 — 30 εκα­το­στά χιο­νιού, ενώ μικρό­τε­ρες πιθα­νό­τη­τες για κάποια χιο­νό­στρω­ση υπάρ­χουν στα πιο κεντρι­κά και νότια τμή­μα­τα του λεκανοπεδίου. 

Στην Εύβοια ανα­μέ­νο­νται τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη χιο­νιού κυρί­ως στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά, όπου ενδει­κτι­κά στα κεντρι­κά ορει­νά κυρί­ως τμή­μα­τα είναι πιθα­νό να σημειω­θούν έως 80 — 100 εκα­το­στά χιο­νιού, ενώ και σε πεδι­νές περιο­χές ανα­μέ­νε­ται χιο­νό­στρω­ση στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του νησιού.

Στην υπό­λοι­πη Στε­ρεά, οι σημα­ντι­κό­τε­ρες χιο­νο­στρώ­σεις ανα­μέ­νο­νται σε τμή­μα­τα της Βοιω­τί­ας όπου σε αρκε­τές περιο­χές ανα­μέ­νο­νται έως και 20 — 30 εκα­το­στά χιο­νιού σε πεδι­νά τμή­μα­τα, ενώ και στα ανα­το­λι­κό­τε­ρα τμή­μα­τα της Φθιώ­τι­δας ανα­μέ­νο­νται 5 — 10 εκα­το­στά χιο­νιού. Μεγα­λύ­τε­ρα ύψη χιο­νιού ανα­μέ­νο­νται και εδώ κυρί­ως στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά τμήματα. 

Με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία για την εξέ­λι­ξη των φαι­νο­μέ­νων της κακο­και­ρί­ας Βαρ­βά­ρα θα ακο­λου­θή­σει νέα επι­και­ρο­ποί­η­ση των προγνώσεων.

Περισ­σό­τε­ρα & ενη­μέ­ρω­ση από meteo.gr εδώ

Κακο­και­ρία “Μπάρ­μπα­ρα”: Συστά­σεις της Πολι­τι­κής Προστασίας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο