Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Μαγνησία (ΦΩΤΟ)

Η έλλει­ψη αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων και ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού ανα­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μη μια φορά με την κακο­και­ρία «Daniel».

Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες πλήτ­τουν ήδη μεγά­λο μέρος της χώρας, με τους μετε­ω­ρο­λό­γους να προ­βλέ­πουν ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη ενί­σχυ­ση των φαι­νο­μέ­νων τις επό­με­νες ώρες.

Το βρά­δυ ήταν δύσκο­λο σε πολ­λές περιο­χές τις χώρας, όπως σε Μαγνη­σία και Σπο­ρά­δες, Λάρι­σα, Θεσ­σα­λο­νί­κη, Φθιώ­τι­δα, με τους κεραυ­νούς να συνο­δεύ­ο­νται από έντο­νη βροχόπτωση.

Η Πυρο­σβε­στι­κή κλή­θη­κε για αντλή­σεις υδά­των σε Βόλο και Πήλιο. Στο Βόλο υπάρ­χουν πολ­λοί πλημ­μυ­ρι­σμέ­νοι δρό­μοι, ενώ σύμ­φω­να με την ΕΡΤ υπάρ­χουν εγκλω­βι­σμέ­να αυτο­κί­νη­τα στον περι­φε­ρεια­κό, στο ύψος του Παν­θεσ­σα­λι­κού Σταδίου.

Στο δήμο Νοτί­ου Πηλί­ου έχουν πέσει και κολώ­νες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύ­μα η Μηλί­να εδώ και πολ­λές ώρες, έχουν παρα­συρ­θεί αυτο­κί­νη­τα από τα νερά, ενώ το αγρο­τι­κό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Έντο­να ήταν τα φαι­νό­με­να και στα νησιά, κυρί­ως σε Σκό­πε­λο και Αλόν­νη­σο, όπου μετα­ξύ άλλων είχαν συνε­χώς δια­κο­πές ρεύματος.

Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα ισχυ­ροί άνε­μοι σάρω­σαν τον δήμο Αγιάς και τα παρά­λια της Λάρι­σας. Σημειώ­θη­κε δια­κο­πή ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος σε πολ­λά χωριά του δήμου Αγιάς.

Και την ίδια ώρα η κυβέρ­νη­ση, κατ’ όπιν εορ­τής, περιο­ρί­ζε­ται σε συστά­σεις για απο­φυ­γή μετακινήσεων.

Σήμε­ρα ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται στην Ήπει­ρο, τα νησιά του Ιονί­ου, την Πελο­πόν­νη­σο, τη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες και την Εύβοια. Στη Μακε­δο­νία, η κακο­και­ρία ανα­μέ­νε­ται να είναι πιο έντο­νη στους νομούς Πιε­ρί­ας, Ημα­θί­ας και Χαλ­κι­δι­κής, ενώ στη Στε­ρεά Ελλά­δα εντο­νό­τε­ρα φαι­νό­με­να θα αντι­με­τω­πί­σουν περιο­χές της Ευρυ­τα­νί­ας, της Φθιώ­τι­δας και της Βοιωτίας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο