Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σπαρτιάτες»: Μετά τον καβγά για το «πάπλωμα» αποφάσισαν να συνεχίζουν να μοιράζονται το «κρεβάτι»

Για γέλια και για κλά­μα­τα τα καμώ­μα­τα των μπρο­στι­νών του Κασι­διά­ρη στο φασι­στι­κό μόρ­φω­μα «Σπαρ­τιά­τες», που έπει­τα από μήνες φαγω­μά­ρας, καταγ­γε­λιών, απο­χω­ρή­σε­ων και δια­γρα­φών, μετα­ξύ άλλων και για το «πάπλω­μα» της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης, χτες βρά­δυ απο­φά­σι­σαν να… μονιά­σουν, ενδει­κτι­κά των διερ­γα­σιών στον φασι­στι­κό υπόνομο.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο πρό­ε­δρος του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος, Β. Στί­γκας, ο ίδιος που τις προ­άλ­λες εκτό­ξευε στους βου­λευ­τές του χαρα­κτη­ρι­σμούς όπως «Greek Mafia» και «ομά­δα εκβια­στών», καταγ­γε­λί­ες που προ­κά­λε­σαν την παρέμ­βα­ση της Εισαγ­γε­λί­ας του Αρεί­ου Πάγου, ενώ­πιον της οποί­ας ανα­με­νό­ταν να κατα­θέ­σει σήμε­ρα το πρωί ο Β. Στί­γκας, αλλά και την απο­χώ­ρη­ση 4 βου­λευ­τών απ’ την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα των «Σπαρ­τια­τών», χτες βρά­δυ τους κάλε­σε να επι­στρέ­ψουν! Απο­γειώ­νο­ντας τη γελοιό­τη­τα έφτα­σε να δια­ψεύ­δει τον εαυ­τό του, λέγο­ντας ότι οι χαρα­κτη­ρι­σμοί «Greek Mafia» και «ομά­δα εκβια­στών» «δεν έχουν καμία σχέ­ση με κανέ­ναν από τους δια­γρα­φέ­ντες ή κάποιον άλλον από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα μας».

Ο Β. Στί­γκας, απευ­θυ­νό­με­νος ονο­μα­στι­κά στους δια­γραμ­μέ­νους απ’ την ΚΟ των «Σπαρ­τια­τών» βου­λευ­τές Γ. Δημη­τρο­κάλ­λη, Χ. Κατσι­βαρ­δά και Γ. Κόντη, ανέ­φε­ρε ότι «κατό­πιν της σημε­ρι­νής συνά­ντη­σης της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας μαζί μου, και έπει­τα από τις αμοι­βαί­ες εξη­γή­σεις που δόθη­καν εκα­τέ­ρω­θεν, ως εκ τού­του, σας καλώ να επα­νε­ντα­χθεί­τε ως μέλη της ΚΟ σύμ­φω­να με τους όρους που υπήρ­χαν πριν τη δια­γρα­φή σας».

Κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες το αίτη­μά του θα γίνει δεκτό απ’ τους βου­λευ­τές που ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σουν την επα­νέ­ντα­ξή τους στους «Σπαρ­τιά­τες» σήμε­ρα. Αγνω­στο αν θα τους ακο­λου­θή­σει ο Κ. Φλώ­ρος, ο οποί­ος χτες γνω­στο­ποί­η­σε την απο­χώ­ρη­σή του απ’ την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα, αντι­δρώ­ντας στην καταγ­γε­λία Στί­γκα ότι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τός του «καθο­δη­γού­νται από εξω­θε­σμι­κά κέντρα» φωτο­γρα­φί­ζο­ντας ευθέ­ως τον Κασιδιάρη.

Ο Στί­γκας σε συνέ­ντευ­ξή του χτες ισχυ­ρί­στη­κε ότι η στή­ρι­ξη που παρεί­χε στον κατα­δι­κα­σμέ­νο χρυ­σαυ­γί­τη Κασι­διά­ρη ήταν θέμα… αβρο­φρο­σύ­νης, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «έκλει­σα τον κύκλο με τον Ηλία Κασι­διά­ρη, με στή­ρι­ξε και τον στή­ρι­ξα, αυτό έκα­να, τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο», ενώ επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο αδερ­φός του Ηλ. Κασι­διά­ρη είναι μετα­κλη­τός σε βου­λευ­τή των «Σπαρ­τια­τών».

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, μετα­ξύ αυτών και ο υφυ­πουρ­γός Δικαιο­σύ­νης, με δηλώ­σεις τους λένε ότι — με βάση τον πρό­σφα­το νόμο της κυβέρ­νη­σης και τις ενστά­σεις που βρί­σκο­νται στα συρ­τά­ρια — το μόρ­φω­μα πρέ­πει να «εκπέ­σει» με από­φα­ση του εκλο­γο­δι­κεί­ου, για­τί τώρα τάχα απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ο «σκιώ­δης αρχη­γός» είναι ο Κασιδιάρης.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο