Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλή σχολική χρονιά

Ανοί­γουν αύριο οι πόρ­τες των σχο­λι­κών μονά­δων για να υπο­δε­χτούν χιλιά­δες μαθη­τές, χωρίς ουσια­στι­κά μέτρα όμως για να συνε­χι­στεί η μορ­φω­τι­κή δια­δι­κα­σία, για να καλυ­φτούν τα κενά που έχουν οι μαθη­τές, για να υπάρ­χει προ­στα­σία της υγεί­ας και ασφά­λεια των μαθητών

Μαζί με μια μόνι­μη κατά­στα­ση, τα σχο­λεία να μην είναι οργα­νω­μέ­να ώστε να ικα­νο­ποιούν τις ανά­γκες των μαθη­τών, φέτος τα σχο­λείο είναι απρο­ε­τοί­μα­στα και για τις έκτα­κτες συν­θή­κες της πανδημίας.

Η κυβέρ­νη­ση δεν αξιο­ποί­η­σε το χρό­νο που είχε από το Μάη, για να προ­ε­τοι­μά­σει με όλους τους κατάλ­λη­λους παι­δα­γω­γι­κούς και υγειο­νο­μι­κούς όρους το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων. Μπού­κω­σε με χρή­μα το κεφά­λαιο και τα ΜΜΕ και τσι­γκου­νεύ­τη­κε και τα ελά­χι­στα για την Παδεία και την Υγεία.

Αλή­θεια; Από την τσέ­πη τους τα βάζουν; Ποιος πλη­ρώ­νει ακό­μα και γι’ αυτήν την κου­τσου­ρε­μέ­νη δημό­σια Παι­δεία; Εμείς πλη­ρώ­νου­με και γι’ αυτό έχε­με απαί­τη­ση, και σωστά, να λει­τουρ­γούν τα σχο­λεία σωστά, με ασφάλεια.

Θα ευχη­θού­με στα παι­διά καλή σχο­λι­κή χρο­νιά, δίνο­ντας τους την υπό­σχε­ση ότι θα στα­θού­με δίπλα τους σε κάθε τους ανά­γκη, μικρή ή μεγά­λη, μα κυρί­ως δε θα λεί­ψου­με από καμία πρω­το­βου­λία γονιών, εκπαι­δευ­τι­κών και φορέ­ων από κάθε  μορ­φή πάλης που θα ανα­δει­κνύ­ει τα προ­βλή­μα­τα και θα διεκ­δι­κεί λύσεις.  Ταυ­τό­χρο­να θα δώσου­με στα παι­διά μας, το δικό μας παρά­δειγ­μα, η ζωή συνε­χί­ζε­ται και γι’ αυτό παλεύ­ου­με για να την κάνου­με πιο όμορ­φη και δημιουργική.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο