Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιτέχνες δρόμου απαθανατίζουν τον Κόμπι Μπράιαντ (ΦΩΤΟ)

Μετά τον θάνα­το του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώ­ση ελι­κο­πτέ­ρου, καλ­λι­τέ­χνες δρό­μου έσπευ­σαν να απα­θα­να­τί­σουν τον πρώ­ην παί­κτη των Λος Άντζε­λες Λέι­κερς με τοι­χο­γρα­φί­ες σε όλον τον κόσμο, από το LA μέχρι τη Μανί­λα των Φιλιππίνων.

Τις ώρες που ακο­λού­θη­σαν μετά το δυστύ­χη­μα, ο Art «Artoon» Gozukuchikyan πήρε τα σπρέι του και φιλο­τέ­χνη­σε μια τοι­χο­γρα­φία στην Ventura Boulevard στη LA’s Studio City. «Ως καλ­λι­τέ­χνης, σκέ­φτη­κα ότι έχω την υπο­χρέ­ω­ση να κατα­γρά­ψω αυτό που συμ­βαί­νει» δήλω­σε στην εφη­με­ρί­δα Los Angeles Daily News. Το έργο του απει­κο­νί­ζει τον Κόμπι τη στιγ­μή ενός jumb shot, με την κόρη του να χαμο­γε­λά­ει πίσω του.

Στον τοί­χο της Pickford Market στην Washington Boulevard, ο Jules Muck χρειά­στη­κε μόλις έξι ώρες να ολο­κλη­ρώ­σει μια και­νούρ­για τοι­χο­γρα­φία με τον Κόμπι και την κόρη του Τζιά­να — ήταν και εκεί­νη στο μοι­ραίο ελι­κό­πτε­ρο — να έχουν γεί­ρει τα κεφά­λια τους ο ένας προς την άλλη και τα μάγου­λά τους να ακου­μπούν. Η λεζά­ντα; «Kobe & Gigi Forever. Daddy’s Girl».

cobebraynt
Μια άλλη τοι­χο­γρα­φία ξεφύ­τρω­σε στο Priority Barber Club της Orange Avenue στον λόφο Signal Hill. Ο καλ­λι­τέ­χνης δρό­μου ζωγρά­φι­σε τον Κόμπι με άσπρο και μαύ­ρο, μια έντο­νη αντί­θε­ση με το φωτει­νή κίτρι­νη φανέ­λα των Λέι­κερς και το βαθύ μοβ φόντο. «Σ’ ευχα­ρι­στώ για τις απει­ρά­ριθ­μες ανα­μνή­σεις. Το LA δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς εσέ­να» έγρα­ψε στον λογα­ρια­σμό του στο Instagram.

Στη Βοστώ­νη, εμφα­νί­στη­κε στην «Graffiti Alley», στο Κέι­μπριτζ της Μασα­χου­σέ­της, μια ασπρό­μαυ­ρη τοι­χο­γρα­φία με την Τζιά­να να κάθε­ται στους ώμους του Κόμπι. Το έργο του καλ­λι­τέ­χνη δρό­μου Brandalizm ήταν παραγ­γε­λία της Central Square Business Improvement District.

cobebraynt6

Οι Φιλιπ­πί­νες λατρεύ­ουν το μπά­σκετ, και ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πολ­λές φορές επι­σκε­φθεί την πρω­τεύ­ου­σα της ασια­τι­κής χώρας. Το πιο διά­ση­μο δημό­σιο γήπε­δο μπά­σκετ στη Μανί­λα, στο συγκρό­τη­μα κατοι­κιών Tenement Housing στο Taguig είναι φημι­σμέ­νο για τις τοι­χο­γρα­φί­ες του, οι οποί­ες εναλ­λάσ­σο­νται (το πρό­τζεκτ έχει ανα­λά­βει ο Mike Swift). Σε αυτές έχουν απει­κο­νι­στεί ο Μάικλ Τζόρ­νταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τιμώ­ντας την ανά­μνη­ση του θανά­του πατέ­ρα και κόρης, έβα­ψαν ξανά το γήπε­δο με ένα πορ­τρέ­το της Τζιά­να, η οποία έχει τυλί­ξει τα χέρια της γύρω από τον Κόμπι. «Αυτό είναι ο δικός μας φόρος τιμής σε αυτούς» είπε, στο ESPN, ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας μπά­σκετ του Tenement. «Πάντα θα σε αγα­πά­με, Κόμπι Μπράιαντ».

cobebraynt7

cobebraynt8

cobebraynt5

Kobe Bryant mural 4 KobeBryantmural2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο