Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Καμία συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός σκύλου» λέει ο εκπαιδευτής του σκύλου που βρήκε το πτώμα του άνδρα στο Μεσολόγγι

«Τεχνο­λο­γι­κά, δεν έχει φτια­χτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπο­ρεί να αντι­κα­τα­στή­σει τη μύτη ενός ζώου και ειδι­κά ενός εκπαι­δευ­μέ­νου σκύ­λου» δήλω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγ­γε­λος Αλε­ξαν­δρής, ο εκπαι­δευ­τής του Echo, του σκύ­λου που κατά­φε­ρε να εντο­πί­σει χθες το πτώ­μα του 31 ετών άνδρα στο Μεσο­λόγ­γι, τα ίχνη του οποί­ου αγνο­ού­νταν από τις 5 Ιανουαρίου.

Όπως εξή­γη­σε ο κ. Αλε­ξαν­δρής, μετά από αίτη­μα των συγ­γε­νών προς την εισαγ­γε­λία Μεσο­λογ­γί­ου, διο­ρί­στη­κε ο ίδιος ορκω­τός πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας ως επι­κε­φα­λής της ομά­δας «Anubis Coldcase K9» για να συμ­με­τέ­χει με εκπαι­δευ­μέ­να σκυ­λιά στην έρευ­να. Τελι­κά χθες, νωρίς το από­γευ­μα, εντο­πί­στη­κε το πτώ­μα από τον σκύ­λο ανί­χνευ­σης νεκρών αγνο­ού­με­νων ανθρώ­πων και ανθρω­πί­νων υπο­λειμ­μά­των Echo. Η σκη­νή ασφα­λί­στη­κε, η περιο­χή απο­κλεί­στη­κε και στο σημείο όπου επι­χει­ρού­σε η ομά­δα κλή­θη­κε ο αρμό­διος υπάλ­λη­λος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να δια­φυ­λά­ξει την οριο­θε­τη­μέ­νη σκη­νή μέχρι να έρθουν τα αρμό­δια όργα­να που διε­ξά­γουν την προ­α­νά­κρι­ση και την κύρια ανάκριση.

«Με την καθο­δή­γη­ση των αστυ­νο­μι­κών αρχών, περιο­ρί­σα­με την περιο­χή ερευ­νών και ξεκι­νή­σα­με το περα­σμέ­νο Σάβ­βα­το με συνο­λι­κά 3 σκύ­λους- ανι­χνευ­τές. Το πεδίο δεν ήταν ούτε εύκο­λο, ούτε δύσκο­λο, μόνο την πρώ­τη μέρα είχε πολύ δυνα­τό αέρα που δυσκό­λευε τη δου­λειά μας. Τελι­κά, χθες, ο Echo εντό­πι­σε το πτώ­μα μετά από δύο ημέ­ρες ερευ­νών. Στά­θη­κε στο σημείο και μου έδω­σε κινη­σιο­λο­γι­κή και ηχη­τι­κή ειδο­ποί­η­ση» λέει ο κ. Αλεξανδρής.

Ο Echo, που είναι βελ­γι­κός ποι­με­νι­κός, ανή­κει στην ομά­δα των συνο­λι­κά 11 εκπαι­δευ­μέ­νων σκύ­λων ανί­χνευ­σης που δια­θέ­τει η «Αnubis Coldcase K9 Team» και έχει συμ­με­τά­σχει και σε άλλες επι­χει­ρή­σεις. Μάλι­στα, η Ελλη­νι­κή Φιλο­ζω­ι­κή Εται­ρία, με σχε­τι­κή της ανα­κοί­νω­ση, εξέ­φρα­σε την πρό­θε­σή της να βρα­βεύ­σει τον συγκε­κρι­μέ­νο σκύ­λο ανι­χνευ­τή και τον επι­κε­φα­λής εκπαι­δευ­τή του. Όμως ο κ. Αλε­ξαν­δρής, απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση για το πώς κρί­νει την πρό­θε­ση της Φιλο­ζω­ι­κής, είναι κατη­γο­ρη­μα­τι­κός: «Το βρα­βείο ανή­κει στην οικο­γέ­νεια του θύμα­τος που έκα­νε τόση υπο­μο­νή. Εμείς κάνα­με απλώς τη δου­λειά μας…»

 

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο