Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καμιά Εμπλοκή — Λευτεριά στην Παλαιστίνη: Στις 12 μ. στο πάρκο Ελευθερίας το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Αλλη­λεγ­γύη στον λαό της Παλαι­στί­νης. Καμία εμπλο­κή — καμία συμ­με­το­χή στη σφα­γή»: Συγκέ­ντρω­ση με το σύν­θη­μα αυτό διορ­γα­νώ­νει το ΠΑΜΕ σήμε­ρα Σάβ­βα­το 27 Γενά­ρη, στις 12 μ., στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας, καλώ­ντας εργα­ζό­με­νους και νεο­λαία, σωμα­τεία και φορείς να δώσουν μαζι­κό «παρών».

Στην κινη­το­ποί­η­ση θα παρα­βρε­θεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Σε μια κρί­σι­μη περί­ο­δο που η φωτιά του πολέ­μου απλώ­νε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρο στη Μέση Ανα­το­λή, με τις επι­δρο­μές των ΗΠΑ και της Βρε­τα­νί­ας στην Υεμέ­νη, το ΠΑΜΕ καλεί τον λαό «να εκφρά­σει ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά την κατα­δί­κη του στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και στη σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού από το κρά­τος — δολο­φό­νο Ισρα­ήλ και τους συμ­μά­χους του».

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ αυξά­νει την εμπλο­κή της Ελλά­δας», επι­ση­μαί­νει, «αφού συνε­χί­ζει να στέλ­νει πολε­μι­κά πλοία, υλι­κά και προ­σω­πι­κό στις ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την ασφά­λεια της χώρας. Συνε­χί­ζει τη μετα­τρο­πή της χώρας σε ένα απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό στρα­τό­πε­δο. Συνε­χί­ζει να δαπα­νά υπέ­ρο­γκα ποσά για εξο­πλι­στι­κά προ­γράμ­μα­τα, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την άμυ­να της χώρας»

«Δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, την οποία εκφρά­σα­με σε δεκά­δες αγω­νι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις τους τελευ­ταί­ους τρεις μήνες, απαι­τώ­ντας να στα­μα­τή­σει η σύγ­χρο­νη γενο­κτο­νία που συντε­λεί­ται. Επί­σης, στους υπό­λοι­πους λαούς, και στον ισραη­λι­νό, που η πολι­τι­κή του κρά­τους του τον μετα­τρέ­πει σε “κρέ­ας” στα κανό­νια του πολέ­μου. Οι λαοί θέλου­με να ζήσου­με σε έναν κόσμο χωρίς πολέ­μους, φτώ­χεια και ανερ­γία», υπο­γραμ­μί­ζει το ΠΑΜΕ.

«Είναι η ώρα της απο­φα­σι­στι­κής ανα­μέ­τρη­σης κόντρα στην πολι­τι­κή που μας εμπλέ­κει στον πόλε­μο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβά­στα­χτη, με νέους φόρους, ακρί­βεια, αυταρ­χι­σμό. Να ακυ­ρω­θεί τώρα η απο­στο­λή φρε­γά­τας στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα και να γυρί­σουν πίσω όλα τα ελλη­νι­κά πλοία και στρα­τεύ­μα­τα. Δεν έχουν καμία δου­λειά έξω από τα σύνο­ρα της χώρας!», καταλήγει.

Για τη συγκέ­ντρω­ση, δρο­μο­λο­γού­νται πούλ­μαν από τις εξής περιοχές:

– Ελευ­σί­να, 10.30 π.μ., δημο­τι­κό πάρκινγκ.

– Κόκ­κι­νος Μύλος, 11 π.μ., Τρι­γω­νι­κή Πλατεία.

– Μενί­δι, 10.45 π.μ., πλα­τεία Καράβου.

– Ολυ­μπια­κό Χωριό, 10.30 π.μ., Κακλα­μα­νά­κη 21.

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση καλούν η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ), η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ), η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ), η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ), Συν­δι­κά­τα και φορείς.

Ακό­μη, κινη­το­ποι­ή­σεις σήμε­ρα θα γίνουν στον Βόλο στις 12 μ. στον Άγιο Νικό­λαο και στην Ξάν­θη, στις 12 μ. στην κεντρι­κή πλατεία.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο