Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καναδάς: Πέντε νεκροί σε περιστατικό με πυροβολισμούς

Πέντε άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και ακό­μη ένας τραυ­μα­τί­στη­κε χθες, Κυρια­κή, σε περι­στα­τι­κό με πυρο­βο­λι­σμούς στο Τορό­ντο, στον ανα­το­λι­κό Κανα­δά, ανα­κοί­νω­σε η αστυνομία.

Ο δρά­στης έχει επί­σης πέσει νεκρός έπει­τα από ανταλ­λα­γή πυρών με τις δυνά­μεις της τάξης, δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους ο Τζιμ Μακ­σουίν, επι­κε­φα­λής της τοπι­κής αστυ­νο­μί­ας, ο οποί­ος διευ­κρί­νι­σε ότι το περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε σε κτί­ριο κατοικιών.

Ο τραυ­μα­τί­ας δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο και η κατά­στα­σή του δεν κρί­νε­ται σοβαρή.

Νωρίς το βρά­δυ η αστυ­νο­μία έλα­βε μία κλή­ση για πυρο­βο­λι­σμούς και «μόλις έφτα­σαν στο σημείο, οι αστυ­νο­μι­κοί ήρθαν αντι­μέ­τω­ποι με μια φοβε­ρή σκη­νή με πολ­λούς νεκρούς», εξή­γη­σε ο Μακσουίν.

Τώρα η αστυ­νο­μία ανα­ζη­τά τα κίνη­τρα του δρά­στη και αν υπάρ­χει κάποια σχέ­ση μετα­ξύ αυτού και των θυμά­των. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημο­σιό­τη­τα η ταυ­τό­τη­τά του, ενώ οι αρχές εκτι­μούν ότι έδρα­σε μόνος του.

Τα θύμα­τα εντο­πί­στη­καν σε διά­φο­ρα δια­με­ρί­σμα­τα της πολυ­κα­τοι­κί­ας, η οποία βρί­σκε­ται στην Βόγκαν, μια πόλη περί­που 30 χιλιό­με­τρα βόρεια του Τορόντο.

Οι ένοι­κοι της πολυ­κα­τοι­κί­ας απο­μα­κρύν­θη­καν από το κτί­ριο και δεκά­δες ασθε­νο­φό­ρα και αστυ­νο­μι­κά οχή­μα­τα έσπευ­σαν στην περιο­χή, όπως μετέ­δω­σαν τα κανα­δι­κά μέσα ενημέρωσης.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο