Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κανείς να μην απέχει από την αποφασιστική απάντηση απέναντι στην προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ!

Του Μάκη Μακρή*

«Κανείς και καμιά δεν μπο­ρεί να απέ­χει από την απο­στο­μω­τι­κή απά­ντη­ση που δίνε­ται κάθε μέρα και θα συνε­χί­σει να δίνε­ται τις επό­με­νες μέρες, μέχρι τις εκλο­γές, αλλά και μετά από αυτές. Και γι’ αυτό χρειά­ζε­ται ένα ακό­μα πιο δυνα­τό ΚΚΕ, για να είναι δυνα­τός ο λαός! 

Με το ακό­μα πλα­τύ­τε­ρο κάλε­σμα, με όλους τους τρό­πους, για να ενι­σχυ­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το ΚΚΕ!

Με το ψηφο­δέλ­τιο στο χέρι κάνου­με τη νύχτα μέρα. Παίρ­νου­με δύνα­μη από το σύν­θη­μα: Κάνα­με ένα βήμα, το ΚΚΕ ψηλά! Πάμε για τα επό­με­να με τόλ­μη και καρδιά!

Με την οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση και τις σημα­ντι­κές προ­σφο­ρές που πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται ώρα με την ώρα, από μέλη, οπα­δούς, φίλους του ΚΚΕ, από λαϊ­κούς ανθρώ­πους από το υστέ­ρη­μά τους.

Όλοι και όλες να πάρου­με τη θέση μας στο μεγά­λο αυρια­νό ραντε­βού: Στην κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ ξανα­κά­νου­με το Σύνταγ­μα κατακόκκινο!

Με τη μαζι­κή παρου­σία χιλιά­δων εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, επι­στη­μό­νων, συντα­ξιού­χων, φοι­τη­τών, μαθη­τών, νέων, ανθρώ­πων του μόχθου όλων των ηλι­κιών, στέλ­νου­με βρο­ντε­ρό μήνυ­μα: Όσα πρό­στι­μα, όσες απα­γο­ρεύ­σεις και αν επι­χει­ρούν, θα τους γυρί­σουν μπού­με­ρανγκ. Τους τα επι­στρέ­φου­με! Με μεγα­λύ­τε­ρο πεί­σμα δίνου­με όλες μας τις δυνά­μεις για να πλη­ρώ­σουν πολι­τι­κά όσοι νομί­ζουν ότι μπο­ρούν να περιο­ρί­σουν τη δρά­ση του ΚΚΕ και του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος!

Κανείς και καμιά που ψήφι­σε ΚΚΕ στις 21 Μάη, δεν μπο­ρεί να απέ­χει από την κάλ­πη της Κυρια­κής και να δώσει περι­θώ­ριο να χαθούν έδρες λόγω του καλ­πο­νο­θευ­τι­κού νομού για να τις πάρει η ΝΔ που τα στε­λέ­χη της σε Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και δήμο της Αθή­νας νομί­ζουν ότι με πρό­στι­μα θα μπο­ρέ­σουν να εμπο­δί­σουν την πολι­τι­κή δρά­ση του ΚΚΕ, την επα­φή και τους δεσμούς με τους εργα­ζό­με­νους και τις λαϊ­κές οικογένειες.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που η ΝΔ, εξυ­πη­ρε­τώ­ντας τις ορέ­ξεις των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη και άλλων “καλο­θε­λη­των”, προ­σπα­θεί να περιο­ρί­σει τη δρά­ση του ΚΚΕ και του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Ξέρουν πολύ καλά ότι το αντι­λαϊ­κό πρό­γραμ­μα που ετοι­μά­ζε­ται να εφαρ­μό­σει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ με τη στή­ρι­ξη της συστη­μι­κής — συναι­νε­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και άλλων προ­θύ­μων, θα γεν­νή­σει νέες αντι­δρά­σεις από τον λαό και τη νεολαία.

Γι’ αυτό ακο­λου­θούν την τακτι­κή “πριν πει­νά­σουν μαγει­ρεύ­ουν”, στο­χο­ποιούν την πρω­το­πό­ρα δρά­ση του ΚΚΕ, τη μεγά­λη του συμ­βο­λή για την ανα­γέν­νη­ση και αντε­πί­θε­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, επι­χει­ρώ­ντας να επι­βά­λουν σιγή νεκρο­τα­φεί­ου. Γι’ αυτό, οι κατά τα άλλα “δημο­κρα­τι­κές και προ­ο­δευ­τι­κές” ηγε­σί­ες του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έβγα­λαν τσι­μου­διά και ούτε κατα­δί­κα­σαν τα απα­ρά­δε­κτα πρό­στι­μα. Για­τί είναι δεσμευ­μέ­νοι στα ίδια συμ­φέ­ρο­ντα που υπη­ρε­τεί και η ΝΔ.

Κού­νια που τους κούναγε!

Ας ενη­με­ρώ­σουν τους φίλους τους εφο­πλι­στές, βιο­μη­χά­νους, τρα­πε­ζί­τες, μεγα­λε­μπό­ρους και τους συμ­μά­χους τους ότι εδώ υπάρ­χει ΚΚΕ.

Όπως έφα­γαν τα μού­τρα τους όταν επι­χεί­ρη­σαν να απα­γο­ρεύ­σουν τον εορ­τα­σμό της εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς το 2020…

Όπως έχα­σαν τον ύπνο τους από τη μεγα­λειώ­δη συμ­βο­λι­κή κινη­το­ποί­η­ση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την επέ­τειο Πολυ­τε­χνείο τον Νοέμ­βρη του ίδιου χρό­νου, που απα­γό­ρευαν τη συνά­θροι­ση άνω των 3 και βρή­καν έξω από την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία και στα Προ­πύ­λαια πλή­θος διαδηλωτών…

Όπως ακυ­ρώ­θη­καν στην πρά­ξη τα φιρ­μά­νια για περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων, τότε που ο Μπα­κο­γιάν­νης νόμι­ζε ότι με τέτοια μέτρα κατα­στο­λής θα μπο­ρού­σε να μετα­τρέ­ψει το κέντρο της Αθή­νας σε υγειο­νο­μι­κή ζώνη για να είναι ήσυ­χες οι αυλές των μεγα­λο­ξε­νο­δό­χων… όπως έφα­γαν τα μού­τρα τους με την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία που οι φοι­τη­τές την έδιω­ξαν κακήν κακώς και δεν μπό­ρε­σε ούτε μια μέρα να στα­θεί στα Πανεπιστήμια…

Όπως την πάτη­σαν από τους εργά­τες πολ­λών κλά­δων που κου­ρέ­λια­σαν στην πρά­ξη τον απερ­γο­κτό­νο νόμο Χατζηδάκη… 

Όπως βρί­σκουν τον λαό της Δυτι­κής Αθή­νας μπρο­στά τους απέ­να­ντι στο έγκλη­μα του σκου­πι­δα­ριού της δια­τή­ρη­σης και επέ­κτα­σης του ΧΥΤΑ στη Φυλή…

Έτσι θα φάνε τα μού­τρα τους και τώρα!

Με ακό­μα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ενι­σχυ­μέ­νο με χιλιά­δες νέες ψήφους.

Με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρο ποσο­στό για να εξα­σφα­λι­στούν οι έδρες των κομ­μου­νι­στών βου­λευ­τών, στή­ριγ­μα στο πλάι του λαού.

Με νέα πνοή για τους συλ­λο­γι­κούς, οργα­νω­μέ­νους, διεκ­δι­κη­τι­κούς αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των που απο­δει­κνύ­ουν στην πρά­ξη ότι καμία κυβέρ­νη­ση δεν είναι παντο­δύ­να­μη απέ­να­ντι στον απο­φα­σι­σμέ­νο λαό να υπε­ρα­σπι­στεί τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά του.

Από αυτή τη μάχη λοι­πόν δεν μπο­ρεί να λεί­ψει κανείς!

Όποιος χαμο­γέ­λα­σε τότε που έτρω­γαν τα μού­τρα τους και αχρη­στεύ­ο­νταν τα σχέ­διά τους…

Όποιος ξέρει ότι με ένα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ θα είναι πιο δυνα­τός ο λαός…

Όποιος θέλει να ανέ­βει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το ΚΚΕ για­τί γνω­ρί­ζει ότι η ελπί­δα είναι εδώ.. 

Δεν μπο­ρεί να έχει δεύ­τε­ρη σκέ­ψη αν θα πάει την Κυρια­κή να ψηφί­σει στην κάλπη!

Για­τί η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, οι ψήφοι που θα κατο­χυ­ρώ­σουν την 3η θέση στην Αττι­κή και τους 11 βου­λευ­τές, όπως και τους 26 σε όλη τη χώρα, θα κρι­θούν την Κυρια­κή που μας έρχεται.

Πάμε λοι­πόν περή­φα­να με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ την Κυρια­κή στην κάλ­πη, ξεπερ­νώ­ντας όλα τα εμπόδια.

Απευ­θυ­νό­μα­στε στις Επι­τρο­πές Ετε­ρο­δη­μο­τών που έχουν συγκρο­τη­θεί σε όλη τη χώρα να λύσου­με πρα­κτι­κά προ­βλή­μα­τα μετακίνησης.

Την Κυρια­κή κανείς δεν μπο­ρεί να πει ότι έλει­πε από αυτή τη μάχη!

Για­τί είναι μάχη του καθέ­να χωρι­στά και όλων μας!

Μπρο­στά στις επι­θέ­σεις που εξε­λίσ­σο­νται απέ­να­ντι στο Κόμ­μα, με τα απα­ρά­δε­κτα πρό­στι­μα, τις κυβερ­νο­ε­πι­θέ­σεις που εξε­λίσ­σο­νται από σήμε­ρα το πρωί στις ιστο­σε­λί­δες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε 902.grkke.grkne.gr κανείς δεν περισσεύει. 

Αντί­θε­τα, μπο­ρού­με και πρέ­πει να γίνου­με ‑και θα γίνου­με- πιο πολ­λοί και θα τις αντι­με­τω­πί­σου­με και αυτές με επιτυχία.

Για­τί και τα πρό­στι­μα επι­βε­βαιώ­νουν ότι είμα­στε στον σωστό δρόμο.

Για­τί δεί­χνουν ποιον φοβού­νται το σύστη­μα, οι κυβερ­νή­σεις τους, οι περι­φε­ρεια­κές και δημο­τι­κές αρχές του.

Καμία χαμέ­νη ψήφος, λοι­πόν, την Κυριακή!

Για να γίνουν οι φόβοι τους πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, για να τρο­μά­ξου­με όσους ετοι­μά­ζο­νται για νέα αντι­λαϊ­κή επίθεση. 

Κάνου­με πρά­ξη το σύν­θη­μά μας: Ακό­μα πιο δυνα­τό ΚΚΕ, Δυνα­τός ο λαός!».

* Ο Μ. Μακρής είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γρα­φεί­ου Περιο­χής της ΚΟ Αττικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο