Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Σοβαρά ερωτήματα για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας»

Μεγά­λος Περί­πα­τος της Αθή­νας: Τα σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα που προ­κύ­πτουν από την πρε­μού­ρα της Δημο­τι­κής Αρχής Αθή­νας να ψηφί­σει εσπευ­σμέ­να, μέσα στην παν­δη­μία, το σχέ­διο ανά­πλα­σης του κέντρου της πόλης έθε­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος στη σχε­τι­κή συζή­τη­ση που έγι­νε σε Επι­τρο­πή της Βου­λής. Παράλ­λη­λα, έθε­σε τα ερω­τή­μα­τα που προ­κύ­πτουν ως προς την ουσία αυτού του σχε­δί­ου, το οποίο έχει τον τίτλο «ο Μεγά­λος Περί­πα­τος της Αθήνας».

«Για­τί τόσο βια­στι­κά αυτή η από­φα­ση η οποία ψηφί­στη­κε από τη Δημο­τι­κή Αρχή, από την παρά­τα­ξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος ήταν ο λόγος που δεν δόθη­κε ο χρό­νος να μελε­τη­θεί, να συζη­τη­θεί;», τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, απευ­θυ­νό­με­νος στο δήμαρ­χο Αθή­νας που μίλη­σε στην Επιτροπή.

Ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος υπο­γράμ­μι­σε πως αυτές οι μελέ­τες που παρου­σιά­στη­καν από το δήμαρ­χο έχουν και πολύ σοβα­ρό επι­στη­μο­νι­κό αντί­λο­γο. «Τον έχε­τε πάρει υπό­ψη;», ρώτη­σε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως υπάρ­χουν αντι­κρουό­με­νες από­ψεις καθώς τη μέρα που εξαγ­γέλ­θη­κε το σχέ­διο οι ειδι­κοί έλε­γαν ότι πρέ­πει να απο­φεύ­γου­με τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς λόγω του κορο­νοϊ­ού, ενώ ο δήμαρ­χος Αθή­νας είπε ότι οι πεζο­δρο­μή­σεις θα ενι­σχύ­σουν τη χρή­ση των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς. Επί­σης, ρώτη­σε τι θα γίνει με τους δρό­μους που θα επι­βα­ρυν­θούν από την κίνη­ση λόγω των πεζο­δρο­μή­σε­ων, αλλά και τι θα γίνει με τα δρο­μο­λό­για των αστι­κών συγκοι­νω­νιών όπου οι άνθρω­ποι ήδη στοι­βά­ζο­νται στα λεωφορεία.

Ως προς το πιο «καυ­τό ερώ­τη­μα», υπο­γράμ­μι­σε πως «με αυτές τις παρεμ­βά­σεις αλλά­ζει η χρή­ση γης και η αξία της. Και γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά ‑έτσι λένε τα στοι­χεία που έχου­με στα χέρια μας- ότι έχουν γίνει πολύ μεγά­λες αγο­ρα­πω­λη­σί­ες στις περιο­χές αυτές τα τελευ­ταία χρό­νια. Ξέρου­με πολύ καλά ότι υπάρ­χουν μεγά­λα επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια από ξενο­δο­χεια­κούς ομί­λους». Ένα άλλο ερώ­τη­μα που απεύ­θυ­νε στο δήμαρ­χο είναι τι παρεμ­βά­σεις θα γίνουν στις άλλες γει­το­νιές της Αθή­νας για να δημιουρ­γη­θούν ελεύ­θε­ροι χώροι και χώροι ανα­ψυ­χής και αθλητισμού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο