Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατά 300% αυξήθηκε η τιμή των μασκών, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Έλλει­ψη μασκών προ­φα­σί­ζο­νται οι εται­ρεί­ες για να δικαιο­λο­γή­σουν την αισχρο­κέρ­δεια σε βάρος των νοσο­κο­μεί­ων και των πολι­τών, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την ανη­συ­χία για εμφά­νι­ση πιθα­νών κρου­σμά­των κορω­νοϊ­ού και τη γρί­πη που είναι σε έξαρ­ση», καταγ­γέλ­λει η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στα Δημό­σια Νοσο­κο­μεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η τιμή για την αγο­ρά απλών χει­ρουρ­γι­κών και υψη­λής προ­στα­σί­ας μασκών λόγω αυξη­μέ­νων ανα­γκών από τα νοσο­κο­μεία ανέ­βη­κε τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες 300%», προ­σθέ­τει η Ομο­σπον­δία, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι ανα­φέ­ρε­ται στα νοσο­κο­μεία που αγο­ρά­ζουν μάσκες εκτός σύμ­βα­σης ή τα νοσο­κο­μεία που δεν έχουν καθό­λου συμ­βά­σεις. Όπως σημειώ­νει, «τα νοσο­κο­μεία χρειά­ζε­ται να δια­θέ­τουν μεγά­λες ποσό­τη­τες μασκών αυτόν τον και­ρό και έτσι θα ανα­γκα­στούν να τις αγο­ρά­σουν στη “μαύ­ρη αγο­ρά”. Μάλι­στα, όλες οι εται­ρεί­ες για να δικαιο­λο­γή­σουν την αισχρο­κέρ­δεια προ­φα­σί­ζο­νται ελλεί­ψεις».

Σύμ­φω­να με την ΠΟΕΔΗΝ, «τις απλές χει­ρουρ­γι­κές μάσκες αγό­ρα­ζαν την κάθε μία προς 0,0116 λεπτά+ΦΠΑ. Τώρα θα αγο­ρά­ζουν προς 0,032 λεπτά του ευρώ+ΦΠΑ. Τις μάσκες υψη­λής προ­στα­σί­ας την κάθε μία αγό­ρα­ζαν 0,64 λεπτά του ευρώ +ΦΠΑ και τώρα θα αγο­ρά­σουν προς 2ευρώ τη μία +ΦΠΑ».

Τέλος, η Ομο­σπον­δία καλεί την κυβέρ­νη­ση να παρέμ­βει, εκτι­μώ­ντας ότι «δεν θα αντέ­ξουν οι αναι­μι­κοί προ­ϋ­πο­λο­γι­σμοί των νοσο­κο­μεί­ων και αυτό που θα συμ­βεί είναι να ξεμεί­νουν από μάσκες», οι οποί­ες «είναι απα­ραί­τη­τες στους πολί­τες αν όχι για τον κορω­νο­ϊό, σίγου­ρα, όμως, και για την επο­χι­κή γρίπη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο