Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέληξε η 35χρονη μητέρα του 6μηνου βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι — Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Κατέ­λη­ξε τα ξημε­ρώ­μα­τα η 35χρονη εγκαυ­μα­τί­ας Μαρ­γα­ρί­τα Διο­νυ­σιώ­τη που νοση­λευό­ταν στην ΜΕΘ του Ευαγ­γε­λι­σμού και ήταν η μητέ­ρα του 6μηνου βρέ­φους, του μικρό­τε­ρου θύμα­τος της φονι­κής πυρ­κα­γιάς και σύζυ­γος του πυρο­σβέ­στη που κλή­θη­κε να συν­δρά­μει στην φωτιά.

Η ιστο­ρία της νεα­ρής γυναί­κας έχει συγκλο­νί­σει το πανελ­λή­νιο καθώς το βρέ­φος πέθα­νε στην αγκα­λιά της από τις ανα­θυ­μιά­σεις και εκεί­νη δεν το κατά­λα­βε, την ώρα που έτρε­χε προς την παρα­λία για να σωθεί.

Επί­ση­μα, οι ταυ­το­ποι­η­μέ­νοι νεκροί μέχρι το βρά­δυ της 1ης Αυγού­στου έχουν ανέλ­θει στους 85. Ωστό­σο, ο αριθ­μός αυτός είναι βέβαιο ότι δεν είναι ο τελι­κός, καθώς υπάρ­χουν ακό­μη έξι σάκοι, οι οποί­οι περιέ­χουν σορούς νεκρών από την πυρ­κα­γιά στο Μάτι. Εντύ­πω­ση προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι οι αρχές ανα­φέ­ρο­νται μόνο στον επί­ση­μο αριθ­μό, 81 που έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί και τεσ­σά­ρων που έχα­σαν τη μάχη στο νοσο­κο­μείο. Ωστό­σο, όπως προ­κύ­πτει, υπάρ­χουν ακό­μη έξι σάκοι, που, όμως, μπο­ρεί να περιέ­χουν περισ­σό­τε­ρες από μια σορούς ο καθέ­νας. Ο αριθ­μός των νεκρών μπο­ρεί να ξεπε­ρά­σει τους 94, αλλά δέκα μέρες μετά, οι υπη­ρε­σί­ες δεν είναι σε θέση να δώσουν απαντήσεις.

Στα νοσο­κο­μεία τη χώρας νοση­λεύ­ο­νται 40 εγκαυ­μα­τί­ες, εκ των οποί­ων 9 στις ΜΕΘ.

Στο Παί­δων νοση­λεύ­ε­ται ένα παι­δί 6 ετών.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο