Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης»: Για την απόρριψη της μετονομασίας της οδού Λαγκαδά σε «Μίκη Θεοδωράκη»

«Ανάξιος» ο Μ. Θεοδωράκης, «άξιος» ο ταγματασφαλίτης…

Με μια άνευ προη­γου­μέ­νου, ανι­στό­ρη­τη και προ­κλη­τι­κή από­φα­σή της, η επι­τρο­πή της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης απέρ­ρι­ψε τη μετο­νο­μα­σία της οδ. Λαγκα­δά σε οδό Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, παρά την από­φα­ση τεσ­σά­ρων Δημο­τι­κών Συμ­βου­λί­ων της πόλης.

Το γεγο­νός καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης, τονί­ζο­ντας ότι «αυτό συμ­βαί­νει στον ίδιο χρό­νο που με μια δικα­στι­κή από­φα­ση και την από­φα­ση μιας αμφι­σβη­τού­με­νης “πλειο­ψη­φί­ας” της Ε’ Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης (από συμ­βού­λους των κ. Ζέρ­βα, Ορφα­νού και Ταχιά­ου) μεθο­δεύ­ε­ται η “επι­στρο­φή” της ονο­μα­σί­ας Χρυ­σο­χό­ου, του φρού­ραρ­χου των γερ­μα­νι­κών κατο­χι­κών στρα­τευ­μά­των, σε οδό της πόλης».

Καταγ­γέλ­λει ακό­μα ότι «η από­φα­ση αυτή πετά στο καλά­θι των αχρή­στων όχι μόνο τις απο­φά­σεις της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας των τεσ­σά­ρων αρμό­διων Δημο­τι­κών Συμ­βου­λί­ων της πόλης που πήραν την από­φα­ση μετο­νο­μα­σί­ας αλλά και δικαιώ­νει τους ακρο­δε­ξιούς συμ­βού­λους που στή­ρι­ξαν τον Χρυ­σο­χό­ου και απέρ­ρι­ψαν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η μάχη για να ξανα­γρα­φεί η ιστο­ρία στα μέτρα της σημε­ρι­νής αστι­κής πολι­τι­κής εξου­σί­ας “καλά κρατεί”.

Οι δικαιο­λο­γί­ες της επι­τρο­πής ότι “η μετο­νο­μα­σία θα δια­τα­ρά­ξει τη λει­τουρ­γία της πόλης, θα μπερ­δέ­ψει τους κατοί­κους” απο­τε­λούν κορυ­φαία πολι­τι­κή υποκρισία.

Την ευθύ­νη δεν φέρουν μόνο τα μέλη της επι­τρο­πής. Τη φέρει ο συντο­νι­στής της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης που διο­ρί­στη­κε από την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ και συνε­χί­ζει τη θητεία του και με κυβέρ­νη­ση ΝΔ. Τη φέρει το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών και η κυβέρ­νη­ση με τις πλά­τες (και καθο­δή­γη­ση) των οποί­ων παίρ­νο­νται παρό­μοιες αποφάσεις.

Η δημο­τι­κή παρά­τα­ξη της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στον Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει την απα­ρά­δε­κτη και ντρο­πια­στι­κή για την πόλη και τους κατοί­κους από­φα­ση και απαι­τεί την άμε­ση εφαρ­μο­γή της από­φα­σης των 4 Δημο­τι­κών Συμ­βου­λί­ων με τη μετο­νο­μα­σία της οδ. Λαγκα­δά σε οδ. Μίκη Θεοδωράκη».

902.gr

«Όχι» της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Μακε­δο­νί­ας-Θρά­κης στη μετο­νο­μα­σία της οδού Λαγκα­δά σε «Μίκη Θεοδωράκη»!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο