Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατατέθηκε μήνυση για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά καταξιωμένου προσώπου στον καλλιτεχνικό χώρο

Η πρώ­τη προ­σφυ­γή στη Δικαιο­σύ­νη για υπό­θε­ση σεξουα­λι­κής βίας στον χώρο του Θεά­τρου έγι­νε σήμε­ρα με μήνυ­ση που κατα­τέ­θη­κε σε βάρος επι­φα­νούς καλ­λι­τέ­χνη, για σοβα­ρά αδικήματα.

Ο μηνυ­τής, που σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες δεν ανή­κει στον καλ­λι­τε­χνι­κό χώρο, καταγ­γέλ­λει επί­ση­μα, κατα­ξιω­μέ­νο πρό­σω­πο για αδι­κή­μα­τα τα οποία, σύμ­φω­να με το δικό­γρα­φο που κατέ­θε­σε σήμε­ρα στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών, δια­πρά­χθη­καν σε βάρος του πριν περί­που 15 χρό­νια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμ­φω­να με την μήνυ­ση, οι πρά­ξεις που απο­δί­δει στον καλ­λι­τέ­χνη αφο­ρούν σοβα­ρό­τα­τα αδι­κή­μα­τα, όπως αυτά του βια­σμού, της απο­πλά­νη­σης και της κατά­χρη­σης ανη­λί­κου σε ασέλγεια.

Η προ­σφυ­γή είναι η πρώ­τη που λαμ­βά­νει η Εισαγ­γε­λία σε σχέ­ση με τις δεκά­δες καταγ­γε­λί­ες που έχουν δει πρό­σφα­τα το φως της δημο­σιό­τη­τας από καλ­λι­τέ­χνες σε βάρος συνα­δέλ­φων τους για σωρεία πρά­ξε­ων εξου­σια­στι­κής σεξουα­λι­κής βίας.

Μετά την υπο­βο­λή της μήνυ­σης φαί­νε­ται πως ανοί­γει ο δρό­μο επί­ση­μης έρευ­νας από τη Δικαιο­σύ­νη υπο­θέ­σε­ων που αφο­ρούν έμφυ­λη βία και παρε­νο­χλή­σε­ων στον χώρο του θεάματος.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες , πρώ­το μέλη­μα του εισαγ­γε­λι­κού λει­τουρ­γού που θα χει­ρι­στεί την μήνυ­ση είναι να δια­πι­στώ­σει αν τα καταγ­γελ­λό­με­να αδι­κή­μα­τα έχουν ή όχι παραγραφεί.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο