Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καύσωνας αύριο Τρίτη με έως 41–42 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα

Κατά τόπους συν­θή­κες καύ­σω­να στα ηπει­ρω­τι­κά, με ηλιο­φά­νεια και έντο­νη ζέστη στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας, ανα­μέ­νο­νται την Τρί­τη. Παράλ­λη­λα όμως, σύμ­φω­να με την μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, κατά τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας νεφώ­σεις ανα­μέ­νο­νται να ανα­πτυ­χθούν κυρί­ως στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά, δίνο­ντας τοπι­κές μπό­ρες ή βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες σε περιο­χές της Μακε­δο­νί­ας και της Θράκης.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 15 έως 35 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 19 έως 38, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 20 έως 41 βαθ­μούς και ενδε­χο­μέ­νως τοπι­κά στη Θεσ­σα­λία 42, στην Ήπει­ρο από 20 έως 35 βαθ­μούς, στη Δυτι­κή Στε­ρεά και στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 22 έως 40, στη Δυτι­κή και Νότια Πελο­πόν­νη­σο από 22 έως 38 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 20 έως 33 βαθ­μούς, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα από 22 έως 37 και στις Σπο­ρά­δες και στις Κυκλά­δες από 20 έως 31 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο μετα­βλη­τοί ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι, 3 με 4 μπο­φόρ, αλλά από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα δυτι­κά πελά­γη θα επι­κρα­τή­σουν βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ. Στο υπό­λοι­πο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί ασθε­νείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο αρχι­κά θα πνέ­ουν ασθε­νείς άνε­μοι μετα­βλη­τών διευ­θύν­σε­ων, αλλά τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα επι­κρα­τή­σει βορειο­δυ­τι­κό ρεύ­μα με εντά­σεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια και έντο­νη ζέστη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 28 έως 38 βαθ­μούς. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια και ζέστη, αλλά τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης τοπι­κών όμβρων ή μεμο­νω­μέ­νων καται­γί­δων στα ορει­νά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και από τις μεση­με­ρια­νές ώρες βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις 4 έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο