Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινητοποίηση της ΚΝΕ σήμερα στις 19:30, στο Σύνταγμα για τη δολοφονία της 28χρονης

Σε κινη­το­ποί­η­ση σήμε­ρα Πέμ­πτη 4 Απρί­λη, στις 19:30, στο Σύνταγ­μα, με αφορ­μή τη δολο­φο­νία της 28χρονης γυναί­κας στους Αγί­ους Αναρ­γύ­ρους καλεί η ΚΝΕ.

Στο κάλε­σμά της αναφέρει:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας καλεί τους νέους και τις νέες της Αθή­νας και του Πει­ραιά σε κινη­το­ποί­η­ση αύριο, Πέμ­πτη 4 Απρι­λί­ου, στις 19:30, στη Βου­λή, στο Σύνταγμα.

Η εν ψυχρώ δολο­φο­νία της 28χρονης Κυρια­κής έξω από το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα των Αγ. Αναρ­γύ­ρων γεμί­ζει οργή τη νέα γενιά και ολό­κλη­ρο τον λαό.

Απο­κα­λύ­πτει τα ψέμα­τα του πρω­θυ­πουρ­γού, όταν σε εκδή­λω­ση της κυβέρ­νη­σης ανα­κοί­νω­νε μέτρα και πολι­τι­κές για την εξά­λει­ψη της βίας κατά των γυναικών.

Το απο­κα­λυ­πτι­κό ηχη­τι­κό ντο­κου­μέ­ντο της συνο­μι­λί­ας της με την Άμε­ση Δρά­ση επι­βε­βαιώ­νει την αστυ­νο­μι­κή αδια­φο­ρία και αυθαι­ρε­σία, την κρα­τι­κή ευθύ­νη για το στυ­γε­ρό έγκλημα.

Την ίδια ώρα που “το περι­πο­λι­κό δεν είναι ταξί” για να προ­στα­τεύ­σει τα θύμα­τα της βίας, όπως κυνι­κά είπε ο αστυ­νο­μι­κός, την ίδια ώρα οι δυνά­μεις κατα­στο­λής είναι παντα­χού παρού­σες, στους πλει­στη­ρια­σμούς, τις απερ­γί­ες, τις μαθη­τι­κές και φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, ακό­μα και χθες έξω από το ΑΤ Αγ. Αναρ­γύ­ρων, στη δια­μαρ­τυ­ρία του Συλ­λό­γου Γυναι­κών για το έγκλημα…

Η ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και του κρά­τους είναι τερά­στια! Στρώ­νει το έδα­φος για τα επό­με­να εγκλή­μα­τα, τις επό­με­νες γυναι­κο­κτο­νί­ες, με την παντε­λή έλλει­ψη κρα­τι­κής στή­ρι­ξης, δομών επεί­γου­σας φιλο­ξε­νί­ας κακο­ποι­η­μέ­νων γυναι­κών κ.ά.

Εδώ και τώρα να απο­δο­θούν όλες οι ευθύ­νες, να τιμω­ρη­θούν οι ένο­χοι, να παρ­θούν γεν­ναία μέτρα ολό­πλευ­ρης κοι­νω­νι­κής προ­στα­σί­ας των γυναι­κών από την πολύ­μορ­φη βία».

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο