Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στην Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν!

«Αλλη­λεγ­γύη στην Κού­βα! Οι προ­βο­κά­τσιες των ιμπε­ρια­λι­στών δεν θα περά­σουν!» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχέ­διο ενά­ντια στην Κού­βα και τον λαό της που είναι σε εξέλιξη.

Ανα­φέ­ρει:

«Τις τελευ­ταί­ες ώρες είναι σε εξέ­λι­ξη ένα ακό­μα ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχέ­διο ενά­ντια στην Κού­βα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνερ­γα­σία με την αντι­κου­βα­νι­κή μαφία που δρα στο έδα­φός τους, καθώς και δυνά­μεις μέσα στην Κού­βα, που στη­ρί­ζουν ανοι­χτά τα σχέ­διά τους, ενορ­χη­στρώ­νουν δια­δη­λώ­σεις στην Κού­βα με αντι­κομ­μου­νι­στι­κά και αντε­πα­να­στα­τι­κά συν­θή­μα­τα, που καλούν σε ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης. Στη συνέ­χεια μεγε­θύ­νουν και υπερ­προ­βά­λουν αυτές τις δρα­στη­ριό­τη­τες μέσω του τερά­στιου προ­πα­γαν­δι­στι­κού τους μηχα­νι­σμού. Δεν διστά­ζουν να καλούν ακό­μα και σε ιμπε­ρια­λι­στι­κή “ανθρω­πι­στι­κή επέμ­βα­ση” στην Κού­βα, με πρό­σχη­μα την αντι­με­τώ­πι­ση των δυσκο­λιών που προ­κα­λεί ο ίδιος ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός απο­κλει­σμός των ΗΠΑ!

Η τερά­στια υπο­κρι­σία και η προ­βο­κά­τσια των ιμπε­ρια­λι­στών δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί. Οι ελλεί­ψεις στην Κού­βα οφεί­λο­νται στα 60 χρό­νια του απάν­θρω­που οικο­νο­μι­κού απο­κλει­σμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρό­σθε­τα μέτρα που πήρε η κυβέρ­νη­ση Τραμπ ενά­ντια στην Κού­βα και που σήμε­ρα εξα­κο­λου­θεί να εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν. Έχει καταρ­ρεύ­σει σαν χάρ­τι­νος πύρ­γος το αφή­γη­μα που πρό­βαλ­λαν διά­φο­ρες αστι­κές και οπορ­του­νι­στι­κές δυνά­μεις διε­θνώς. αλλά και στη χώρα μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25 κ.ά, πως η εκλο­γή Μπάϊ­ντεν τάχα θα σήμα­νε προ­ο­δευ­τι­κή στρο­φή στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα τις προ­βο­κα­τό­ρι­κες ενέρ­γειες των ιμπε­ρια­λι­στών, που στό­χο έχουν να ανα­τρέ­ψουν τις κατα­κτή­σεις του κου­βα­νι­κού λαού και την εξου­σία του. Κατα­δι­κά­ζει κάθε σενά­ριο για οποια­δή­πο­τε είδους ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στην Κού­βα, με πρό­σχη­μα τα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα. Με αυτό το πρό­σχη­μα έχουν γίνει τα μεγα­λύ­τε­ρα ιμπε­ρια­λι­στι­κά εγκλή­μα­τα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στην Γιου­γκο­σλα­βία, την Λιβύη κ.α.

Είναι μεγά­λη υπο­κρι­σία να μιλά­νε για τα δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα αυτοί που καθη­με­ρι­νά τα κου­ρε­λιά­ζουν στις χώρες τους!

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει για άλλη μια φορά την αλλη­λεγ­γύη του με τον κου­βα­νι­κό λαό, την κυβέρ­νη­ση και το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Κού­βας. Οι κατα­κτή­σεις της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης, ο αγώ­νας του κου­βα­νι­κού λαού, η διε­θνι­στι­κή δρά­ση της Κού­βας, εμπνέ­ουν πολ­λές χιλιά­δες ακό­μα συμπα­τριώ­τες μας, που στέ­κο­νται αλλη­λέγ­γυα και απο­φα­σι­στι­κά στο πλευ­ρό της Κού­βας. Η Κού­βα, παρά τον εγκλη­μα­τι­κό απο­κλει­σμό των ΗΠΑ, μπό­ρε­σε στις συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας να φτιά­ξει 5 εμβό­λια, να διορ­γα­νώ­σει διε­θνι­στι­κή ιατρι­κή βοή­θεια σε άλλους λαούς!

Σήμε­ρα η Κού­βα δεν είναι μόνη της!

Οι προ­βο­κά­τσιες των ιμπε­ρια­λι­στών δεν θα περάσουν!

Η Κού­βα θα νικήσει!»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο