Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για συνέντευξη πρωθυπουργού: Για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκπρόσωποι

«Αν κάτι κατέρ­ρευ­σε με πάτα­γο αυτά τα χρό­νια, είναι ο μύθος που επα­νέ­λα­βε σήμε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός, ότι η ανά­πτυ­ξη υπέρ των λίγων μπο­ρεί να δια­νέ­με­ται δίκαια και στους πολ­λούς. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα συμ­βαί­νει το ακρι­βώς αντί­θε­το και αυτό δια­δρα­μα­τί­ζε­ται αυτήν την περί­ο­δο μπρο­στά στα μάτια του λαού» τονί­ζει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή του για τη συνέ­ντευ­ξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Την ώρα που οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι στην ενέρ­γεια, τα τρό­φι­μα, τα φάρ­μα­κα, τον του­ρι­σμό κι αλλού κατα­γρά­φουν ρεκόρ κερ­δών, ο λαός “πλη­ρώ­νει” τα ρεκόρ στον πλη­θω­ρι­σμό, την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, τη φορο­λη­στεία, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τη δου­λειά μέχρι τα βαθιά γερά­μα­τα και “αντα­μεί­βε­ται” με τα pass της κοροϊ­δί­ας, με τα προ­ε­κλο­γι­κά επι­δό­μα­τα της εξα­γο­ράς και με τα ψίχου­λα σε μισθούς και συντά­ξεις που εξα­νε­μί­ζο­νται, εξαι­τί­ας της ακρί­βειας, πριν καν δοθούν.

Στη δεκα­ε­τία που συμπλη­ρώ­θη­κε, από το 2012 μέχρι σήμε­ρα, ο λαός μας έζη­σε τα πάντα, την εναλ­λα­γή κρί­σης κι ανά­πτυ­ξης, την εναλ­λα­γή εκβια­σμών και ψεύ­τι­κων υπο­σχέ­σε­ων, την εναλ­λα­γή αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων κάθε από­χρω­σης. Σε κάθε φάση έβγαι­νε πιο ζημιω­μέ­νος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντι­λαϊ­κό οικο­δό­μη­μα, που συν­δια­μόρ­φω­σαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο δια­τη­ρεί­ται, αλλά κι επε­κτεί­νε­ται, όπως συμ­βαί­νει με το κοι­νό αντερ­γα­τι­κό πλαί­σιο για τον κατώ­τα­το μισθό και τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις. Σε συν­θή­κες κρί­σης πλή­ρω­νε με μειώ­σεις μισθών και συντά­ξε­ων, τώρα πλη­ρώ­νει με την ακρί­βεια που οδη­γεί στο ίδιο απο­τέ­λε­σμα» προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος και υπο­γραμ­μί­ζει καταλήγοντας:

«Η διέ­ξο­δος για το λαό βρί­σκε­ται στην αντί­πε­ρα όχθη και με βάση αυτό το ΚΚΕ κατα­θέ­τει προ­τά­σεις που δίνουν ανα­κού­φι­ση στα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, που θέτουν στο επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες και που πάνω απ’ όλα ανα­δει­κνύ­ουν ότι, για να κερ­δί­σει η μεγά­λη λαϊ­κή πλειο­ψη­φία, θα πρέ­πει να χάσει το κεφά­λαιο και οι κάθε λογής πολι­τι­κοί του εκπρόσωποι.

Αυτό είναι το δια­κύ­βευ­μα τόσο του καθη­με­ρι­νού αγώ­να όσο και των εκλο­γών και γι’ αυτό χρειά­ζε­ται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο