Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-Ευρωκοινοβούλιο: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της σύγκρουσης ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ με τη Ρωσία

Στη συζή­τη­ση σχε­τι­κά με τον «έναν χρό­νο από τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Στην τοπο­θέ­τη­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης τόνι­σε τα εξής:

«Εδώ και ένα χρό­νο ΕΕ και κυβερ­νή­σεις εμφα­νί­ζουν τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία ως “μονό­πρα­κτο έργο”. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι το απο­τέ­λε­σμα μιας πολύ­χρο­νης πορεί­ας κλι­μά­κω­σης της σύγκρου­σης ανά­με­σα σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και την καπι­τα­λι­στι­κή Ρωσία, στο έδα­φος των μετα­ξύ τους σφο­δρών μονο­πω­λια­κών αντα­γω­νι­σμών. Θύμα­τά τους είναι ο ουκρα­νι­κός και ο ρωσι­κός λαός που για επτά δεκα­ε­τί­ες ζού­σαν ειρη­νι­κά στη Σοβιε­τι­κή Ένωση.

Απο­τε­λεί ψευ­το­δί­λημ­μα τα περί “δημο­κρα­τι­κής δύσης” από τη μία και “ολο­κλη­ρω­τι­κής Ρωσί­ας” από την άλλη, αφού και οι δύο πλευ­ρές είναι καπιταλιστικές.

Το ΚΚΕ έχει κατα­δι­κά­σει τις ευρω­α­τλα­ντι­κές επεμ­βά­σεις και το πρα­ξι­κό­πη­μα στην  Ουκρα­νία το 2014, την απα­ρά­δε­κτη εισβο­λή της Ρωσί­ας και αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια  στην εντει­νό­με­νη ελλη­νι­κή εμπλο­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ με τη στή­ρι­ξη της ΝΑΤΟι­κής “αρι­στε­ράς” του ΣΥΡΙΖΑ, τη μετα­τρο­πή της χώρας σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό ορμη­τή­ριο και στό­χο αντιποίνων.

Οι λαοί να δυνα­μώ­σουν την αυτο­τε­λή τους πάλη για απε­μπλο­κή από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα, τη δική τους εξουσία».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο