Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Οι εκπαιδευτικοί έχουν δίκιο. Δίνουν μάθημα αξιοπρέπειας και αγώνα με τις διεκδικήσεις τους»

«Οι εκπαι­δευ­τι­κοί έχουν δίκιο», τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, χαι­ρε­τί­ζο­ντας τους αγώ­νες τους. Παρα­θέ­του­με το χαι­ρε­τι­στή­ριο μήνυ­μα του ΚΚΕ: 

«Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας χαι­ρε­τί­ζει και σφίγ­γει το χέρι στους δεκά­δες χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κούς που και σήμε­ρα έδω­σαν μάθη­μα αξιο­πρέ­πειας και αγώ­να με τις διεκ­δι­κή­σεις τους για ένα σχο­λείο που θα στη­ρί­ζει όλα τα παιδιά.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί λένε “ναι” στην ανά­γκη να ενι­σχυ­θεί το σχο­λείο για να προ­σφέ­ρει σύγ­χρο­νη μόρ­φω­ση σε όλα τα παι­διά. Ένα σχο­λείο των ίσων και των πολ­λών, χωρίς δια­χω­ρι­σμούς και αποκλεισμούς.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί έχουν δίκιο! Η απά­ντη­σή τους είναι μια κραυ­γή αγω­νί­ας και ένα συλ­λο­γι­κό “δεν πάει άλλο” με τη δια­χρο­νι­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων, που αντί να στη­ρί­ξουν το εκπαι­δευ­τι­κό έργο, το υπο­νο­μεύ­ουν, θέλουν να το χειραγωγήσουν.

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί λένε όχι στο σχο­λείο των κοι­νω­νι­κών φραγ­μών, των πολ­λών ταχυ­τή­των, της υπο­βάθ­μι­σης. Αυτό το σχο­λείο έχει αξιο­λο­γη­θεί από τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς και τους μαθη­τές. Αυτό το σχο­λείο, απο­τέ­λε­σμα μιας δια­χρο­νι­κής απα­ξί­ω­σής του απ’ όλες τις κυβερ­νή­σεις, πρέ­πει να αλλά­ξει. Και ο αγώ­νας των εκπαι­δευ­τι­κών απο­τε­λεί συμ­βο­λή για να ανοί­ξει ο δρό­μος για να γίνει το σχο­λείο αυτό πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Το ΚΚΕ στή­ρι­ξε, στη­ρί­ζει και θα συνε­χί­σει να στη­ρί­ζει τους αγώ­νες των εκπαι­δευ­τι­κών στην πάλη που κάνουν για να μορ­φώ­σουν ουσια­στι­κά τα παι­διά του λαού μας».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο