Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τέντογλου: «Αηδιασμένος» — Ακύρωσαν παγκόσμια επίδοσή του λόγω χρώματος παπουτσιών!!!

Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία στί­βου (World Athletics) ακύ­ρω­σε την επί­δο­ση του Μίλ­του Τεντό­γλου, με 8.40μ. στο άλμα εις μήκος, στο Τορούν της Πολω­νί­ας, που ήταν η κορυ­φαία στον κόσμο για το 2023.

Η από­φα­ση της World Athletics, στη­ρί­χτη­κε στο σκε­πτι­κό πως τα παπού­τσια που φορού­σε ο «χρυ­σός» Ολυ­μπιο­νί­κης του Τόκιο, απα­γο­ρεύ­ο­νται σε αγώ­νες άλμα­τος εις μήκος. Συγκε­κρι­μέ­να, ο αθλη­τής του Γιώρ­γου Πομά­σκι φορού­σε την έκδο­ση “Black Panther” των ειδι­κά σχε­δια­σμέ­νων για άλμα εις μήκος παπου­τσιών της Adidas, η οποία μάλι­στα, τα κυκλο­φό­ρη­σε σε περιο­ρι­σμέ­νο αριθ­μό ζευ­γα­ριών (limited edition). Σύμ­φω­να με τη World Athletics, το μοντέ­λο αυτό απα­γο­ρεύ­ε­ται να χρη­σι­μο­ποιεί­ται σε αγώ­νες άλμα­τος εις μήκος. Όμως, κανείς δεν είχε ελέγ­ξει τα παπού­τσια του Τεντό­γλου πριν εκκι­νή­σει τις προ­σπά­θειές του στο μίτινγκ κλει­στού στί­βου στο Τορούν.

 

Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου ‑με ανάρ­τη­σή του στο Instagram- δήλω­σε «αηδια­σμέ­νος» με την από­φα­ση της World Athletics και τόνι­σε πως δεν τον ενδια­φέ­ρει που ακυ­ρώ­νε­ται η επί­δο­σή του στα 8.40μ. ανα­φέ­ρο­ντας, χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Μπο­ρώ να το κάνω όπο­τε θέλω. Απλά είναι άδι­κο. Είμαι αηδια­σμέ­νος. Και το αστείο της υπό­θε­σης, είναι πως την επό­με­νη εβδο­μά­δα θα φοράω τα ίδια καρ­φιά αλλά δια­φο­ρε­τι­κού χρώ­μα­τος και… αυτά τα καρ­φιά εγκρίνονται!».

Ανα­λυ­τι­κά, ο Μίλ­τος Τεντό­γλου έγρα­ψε στον προ­σω­πι­κό λογα­ρια­σμό του στο Instagram παρα­θέ­το­ντας και τις σχε­τι­κές φωτο­γρα­φί­ες με τα συγκε­κρι­μέ­να παπού­τσια: «Λοι­πόν, η Παγκό­σμια Ομο­σπον­δία έχει ανθρώ­πους στην ομά­δα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπού­τσια και για τον αθλη­τι­σμό. Και απο­φα­σί­ζουν ποια καρ­φιά είναι εντά­ξει και ποια όχι για τους αθλη­τές. Θεω­ρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπου­τσιού είναι κάτι που είναι καλό. Δεν είναι μόνο άχρη­στο στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αλλά κάνει τα καρ­φιά βαριά και δυσκο­λεύ­ει το τρέ­ξι­μο. Ακυ­ρώ­νουν την επί­δο­σή μου με 8.40 επει­δή φοράω τα καρ­φιά της πρώ­της εικό­νας. Ενώ τα άλλα δύο καρ­φιά είναι εντά­ξει για το άλμα εις μήκος. Οι δύο πρώ­τες εικό­νες δεί­χνουν τα ίδια καρ­φιά αλλά είναι δια­φο­ρε­τι­κού χρώ­μα­τος (BTW). Ελέγ­ξα­τε τα καρ­φιά με τα οποία είχαν σημειω­θεί τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέι­ζερ; Πιστεύω πως θα έπρε­πε να έχε­τε ανθρώ­πους στην ομά­δας σας με σχε­τι­κή εμπει­ρία στο άθλη­μα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνε­το και ασφα­λές. Δεν με νοιά­ζει για την επί­δο­σή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπο­ρώ να το κάνω όπο­τε θέλω. Απλά είναι άδι­κο. Είμαι αηδια­σμέ­νος. Και το αστείο της υπό­θε­σης είναι πως την επό­με­νη εβδο­μά­δα θα φοράω τα ίδια καρ­φιά αλλά δια­φο­ρε­τι­κού χρώ­μα­τος και… αυτά τα καρ­φιά εγκρί­νο­νται! Και παρά­δο­ξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντι­ντό­πινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπού­τσια. Ο “μαύ­ρος πάν­θη­ρας” είναι πολύ δυνατός».

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο