Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!»

Με ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονί­ζει «Κάτω τα χέρια από τους κομ­μου­νι­στές στην Ουκρα­νία!» και σημειώνει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις δηλώ­σεις του βου­λευ­τή του ουκρα­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου από το λεγό­με­νο Ριζο­σπα­στι­κό Κόμ­μα, Ι. Μοσι­ι­τσούκ, με τις οποί­ες καλού­νται οι “πατριώ­τες” να δολο­φο­νή­σουν τον Πιοτρ Σιμο­νιέ­κν­κο, Α’ Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Η ενέρ­γεια αυτή, που στο­χο­ποιεί τον ηγέ­τη του ΚΚ Ουκρα­νί­ας, όπως κι άλλα στε­λέ­χη του ΚΚ Ουκρα­νί­ας, είναι επι­κίν­δυ­νη και δεί­χνει για άλλη μια φορά την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή κατά­στα­ση που έχει επι­βλη­θεί τα τελευ­ταία χρό­νια στην Ουκρα­νία με πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κό τρό­πο, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εξέ­λι­ξη στην οποία έπαι­ξε εξέ­χο­ντα ρόλο ο νυν πρέ­σβης των ΗΠΑ στην Αθή­να και πρώ­ην πρέ­σβης στο Κίε­βο, Τζ. Πάιατ.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στο ΚΚ Ουκρα­νί­ας, στους κομ­μου­νι­στές της Ουκρα­νί­ας, που έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την κατα­στο­λή του αστι­κού κρά­τους της Ουκρα­νί­ας και τη σαπί­λα του — τους ναζι­στές δολο­φό­νους που αιμα­το­κυ­λούν την ίδια τη χώρα τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο