Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζει τη βίαιη καταστολή Κούρδων διαδηλωτών από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατα­στο­λή σε βάρος δια­δη­λω­τών κουρ­δι­κής κατα­γω­γής χθες, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τις χτε­σι­νές βίαιες προ­σα­γω­γές και την άγρια κατα­στο­λή από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις στη Θεσ­σα­λο­νί­κη σε βάρος δια­δη­λω­τών κουρ­δι­κής κατα­γω­γής, οι οποί­οι συμ­με­τεί­χαν σε δια­μαρ­τυ­ρία ενά­ντια στις διώ­ξεις της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν, την κατα­στο­λή, τις φυλα­κί­σεις, τα βασα­νι­στή­ρια, στο όνο­μα της αντι­με­τώ­πι­σης της “τρο­μο­κρα­τί­ας” που οδή­γη­σαν χτες στο θάνα­το ακό­μα μίας απερ­γού πεί­νας, της δικη­γό­ρου Εμπρού Τιμ­τίκ (Ebru Timtik). Είναι απα­ρά­δε­κτη η εικό­να Έλλη­να αστυ­νο­μι­κού να πατά­ει με το γόνα­το στο λαι­μό, τον κουρ­δι­κής κατα­γω­γής καρ­κι­νο­πα­θή δια­δη­λω­τή ‑θυμί­ζο­ντας σε όλους τη φρι­κτή σκη­νή της δολο­φο­νί­ας του Φλόιντ στις ΗΠΑ- προ­κει­μέ­νου να τον ακινητοποιήσει.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ είναι τερά­στιες αφού, αντί να κατα­δι­κά­σει το γεγο­νός και να απο­δώ­σει άμε­σα ευθύ­νες, την έπια­σε πρε­μού­ρα να κατα­δι­κά­σει τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες μέσω ανα­κοί­νω­σης του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών με αφορ­μή το συμ­βο­λι­κό κάψι­μο ενός πανό με τη φωτο­γρα­φία του Ερντο­γάν, μην τυχόν “χαλά­σει” το κλί­μα “καλής γει­το­νί­ας” των τελευ­ταί­ων ημε­ρών με την τουρ­κι­κή κυβέρνηση.

Τέλος, ο σχη­μα­τι­σμός δικο­γρα­φί­ας ενά­ντια στους δύο δια­δη­λω­τές για δια­τά­ρα­ξη φιλι­κών σχέ­σε­ων του ελλη­νι­κού κρά­τους με ξένο κρά­τος (βλ. Τουρ­κία), μόνο φαι­δρό­τη­τα προ­κα­λεί, την ίδια ώρα που η επι­θε­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης κλι­μα­κώ­νε­ται στο έδα­φος των αντα­γω­νι­σμών, που οξύ­νο­νται στην περιο­χή μας για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λί­ων της Ενέρ­γειας βάζο­ντας σε κιν­δύ­νους τους λαούς της περιοχής».

police kurdish

Συγκέντρωση έξω από το τουρκικό προξενείο

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως χθες το από­γευ­μα έγι­νε δια­δή­λω­ση έξω από το τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο, στην οδό Αγ. Δημη­τρί­ου με αφορ­μή τον θάνα­το μετά από απερ­γία πεί­νας, στην Τουρ­κία, της δικη­γό­ρου Ebru Timtik στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Στη διάρ­κεια της δια­δή­λω­σης, οι δια­δη­λω­τές έκα­ψαν συμ­βο­λι­κά ένα πανό με φωτο­γρα­φία του Τούρ­κου πρό­ε­δρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, ενώ άμε­σα επε­νέ­βη­σαν οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που ήταν στο σημείο και προ­χώ­ρη­σαν σε 2 προ­σα­γω­γές και ενη­με­ρώ­θη­κε εισαγ­γε­λέ­ας που διέ­τα­ξε έρευ­να για το περιστατικό.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο