Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε το νέο έγκλημα του Ισραήλ που βομβάρδισε τη Μονή του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Το ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­σή του «κατα­δι­κά­ζει το νέο έγκλη­μα του κρά­τους του Ισρα­ήλ, που βομ­βάρ­δι­σε τη Μονή του Αγί­ου Πορ­φυ­ρί­ου στη Γάζα και σκό­τω­σε του­λά­χι­στον 18 αμά­χους, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο».

«Λίγες μέρες πριν το χτύ­πη­μα, ο κ. Μητσο­τά­κης, σε συνά­ντη­σή του με τον Οικου­με­νι­κό Πατριάρ­χη, τον δια­βε­βαί­ω­νε ότι η κυβέρ­νη­ση “έχει έρθει σε επα­φή” με την ισραη­λι­νή πλευ­ρά για να προ­στα­τευ­θεί η συγκε­κρι­μέ­νη Μονή. Απο­δει­κνύ­ε­ται και από αυτό η μηδα­μι­νή αξία που έχουν τα υπο­κρι­τι­κά ευχο­λό­για της κυβέρ­νη­σης περί “προ­στα­σί­ας των αμά­χων” και “σεβα­σμού του διε­θνούς δικαί­ου”, την ώρα που κλι­μα­κώ­νε­ται η επι­θε­τι­κό­τη­τα του κρά­τους του Ισρα­ήλ σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού» σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος και καταλήγει:

«Ακό­μα πιο εξορ­γι­στι­κή είναι η σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, που ανα­φέ­ρε­ται σε “χτύ­πη­μα”, χωρίς καν να ανα­φέ­ρει ποιοι το έκα­ναν και χωρίς ‑πολύ περισ­σό­τε­ρο- να τους κατα­δι­κά­ζει. Ίσως σε επό­με­νη ανα­κοί­νω­ση μας ενη­με­ρώ­σουν ότι, τελι­κά, πάλι βομ­βάρ­δι­σαν οι Παλαι­στί­νιοι τους εαυ­τούς τους…».

«Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον Άγ. Πορφύριο — Το Ισραήλ δεν σέβεται»

Συγκλο­νι­στι­κά είναι τα όσα ανα­φέ­ρει ο Αρχιε­πί­σκο­πος Σεβα­στεί­ας Θεο­δό­σιος, ανα­φο­ρι­κά με το νέο έγκλη­μα του Ισρα­ήλ, με τον βομ­βαρ­δι­σμό αμά­χων που είχαν κατα­φύ­γει στη μονή του Αγί­ου Πορ­φυ­ρί­ου στη Γάζα.

Σε δηλώ­σεις του στην ιστο­σε­λί­δα NEWS 24/7, ο Θεο­δό­σιος τόνι­σε ότι οι νεκροί είναι του­λά­χι­στον 20, ενώ εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι παρα­μέ­νουν ακό­μη θαμ­μέ­νοι κάτω από τα ερεί­πια που άφη­σαν οι βομ­βαρ­δι­σμοί του ισραη­λι­νού στρατού.

«Χτυ­πή­θη­κε το κτί­ριο της εκκλη­σια­στι­κής επι­τρο­πής το οποίο βρί­σκε­ται ακρι­βώς απέ­να­ντι από τον Ιερό Ναό του Αγί­ου Πορ­φυ­ρί­ου. Εκεί είχαν βρει κατα­φύ­γιο άνθρω­ποι από την Ορθό­δο­ξη Κοι­νό­τη­τα της Γάζας, δεν είχαν που αλλού να πάνε. Μέχρι στιγ­μής έχου­με επι­βε­βαιώ­σει δυστυ­χώς 20 θανά­τους ανθρώ­πων που τους ξέρου­με, ήταν μέχρι χθες μαζί μας», δήλω­σε ο Θεοδόσιος.

«Η ανα­ζή­τη­ση για τυχόν ζωντα­νούς ή για σωρούς συνε­χί­ζε­ται. Όμως τα μέσα σε εμπό­λε­μη κατά­στα­ση κατα­λα­βαί­νε­τε ότι δεν είναι πολ­λά, η δια­δι­κα­σία εξε­λίσ­σε­ται μετ’ εμπο­δί­ων. Ακό­μα όμως και αυτήν την ώρα που μιλά­με, βγά­ζουν ανθρώ­πους, οπό­τε ο κατά­λο­γος των νεκρών θα μεγαλώσει».

«Καμία προει­δο­ποί­η­ση» από το Ισραήλ
Σε ερώ­τη­ση αν υπήρ­χε προει­δο­ποί­η­ση για το χτύ­πη­μα, ο αρχιε­πί­σκο­πος Σεβα­στεί­ας είπε: «Δεν υπήρ­χε καμία. Αλλά, όπως θα ξέρε­τε χτυ­πή­θη­κε ένα νοσο­κο­μείο προ­χθές που βρί­σκε­ται πολύ κοντά στον ναό. Εκεί σκο­τώ­θη­καν περί­που 500 άνθρω­ποι, μετα­ξύ των οποί­ων πολ­λά παι­διά. Μέσα στο νοσο­κο­μείο υπήρ­χε και αγγλι­κα­νι­κή εκκλη­σία. Από τότε ο φόβος μας μεγά­λω­σε διό­τι κατα­λά­βα­με ότι το Ισρα­ήλ δεν σέβεται».

Στη συνέ­χεια ο Θεο­δό­σιος έκα­νε έκκλη­ση για άμε­ση κατά­παυ­ση του πυρός, ενώ κατέ­κρι­νε και την προ­πα­γάν­δα δυτι­κών ΜΜΕ.

«Κάνω έκκλη­ση, λοι­πόν, για άμε­ση κατά­παυ­ση του πυρός. Σκο­τώ­νο­νται καθη­με­ρι­νά άνθρω­ποι που δεν έχουν καμία σχέ­ση με τις διε­νέ­ξεις. Και από τις δύο πλευ­ρές. Εδώ σκο­τώ­θη­καν άνθρω­ποι κατα­τρεγ­μέ­νοι που ήρθαν κοντά μας για­τί δεν είχαν που αλλού να πάνε.

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες ζού­με ένα ολο­καύ­τω­μα που συνο­δεύ­ε­ται από μία γεν­ναία δόση προ­πα­γάν­δας, κυρί­ως από τα δυτι­κά ΜΜΕ που βλέ­πουν παντού τη Χαμάς. Ο κόσμος δεν ξέρει όλη την αλή­θεια», τόνι­σε ο Θεοδόσιος.

(Πηγή: News 24/7)

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο