Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρχισαν οι διαγραφές διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Κασσελάκη…

Στο πει­θαρ­χι­κό για δια­γρα­φή παρα­πέ­μπει τον Στέ­φα­νο Τζου­μά­κα, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης.

Σε ανάρ­τη­ση που έκα­νε στους προ­σω­πι­κούς του λογα­ρια­σμούς ο κ. Κασ­σε­λά­κης αναφέρει:

«Τιμώ τους αγώ­νες του Στέ­φα­νου Τζου­μά­κα τόσο κατά την περί­ο­δο της Χού­ντας όσο και στη Μεταπολίτευση.

Δεν μπο­ρώ όμως να επι­τρέ­ψω στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφα­νί­ζουν στα κανά­λια ένα ολό­κλη­ρο κόμ­μα, που έχει μόνη του δύνα­μη τα μέλη και τους ψηφο­φό­ρους του, ως “ολι­γαρ­χι­κό” και “δια­πλε­κό­με­νο”. Ο κ. Τζου­μά­κας έθε­σε σήμε­ρα τον εαυ­τό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παρα­πέ­μπω στην επι­τρο­πή δεο­ντο­λο­γί­ας για τα περαιτέρω».

Ο κ. Κασ­σε­λά­κης παράλ­λη­λα προει­δο­ποιεί: «Η παρου­σία στα κανά­λια στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντι­πο­λι­τεύ­ο­νται την κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη αντι­πο­λι­τεύ­ο­νται το κόμ­μα τους ‑προς μεγά­λη ικα­νο­ποί­η­ση των μεγα­λο­δη­μο­σιο­γρά­φων- στα­μα­τά­ει εδώ».

Αργό­τε­ρα, ο Στέ­φα­νος Τζου­μά­κας σε ανάρ­τη­σή του έγρα­ψε μετα­ξύ άλλων «Πρό­κει­ται ξεκά­θα­ρα για διοι­κη­τι­κά μέτρα ενά­ντια σε δια­φο­ρε­τι­κές πολι­τι­κές από­ψεις. Μωραί­νει Κύριος ον βού­λε­ται απο­λέ­σαι. Όσοι δεν έχουν αρχές, παί­ζουν διπλά παιχνίδια.»

Ο Νίκος Φίλης με δήλω­ση του χαρα­κτή­ρι­σε την παρα­πο­μπή Τζου­μά­κα στην επι­τρο­πή δεο­ντο­λο­γί­ας «απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια που βαθαί­νει την κρί­ση στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρώ­ην υπουρ­γός του ΣΥΡΙΖΑ κατη­γο­ρεί τον Στέ­φα­νο Κασ­σε­λά­κη για «δια­γρα­φές δια­φω­νού­ντων» και τονί­ζει πως ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ «προ­φα­νώς δεν γνω­ρί­ζει το κατα­στα­τι­κό και τη δημο­κρα­τι­κή κουλ­τού­ρα του κόμ­μα­τός μας».

Πρώ­τος έσπευ­σε ο Παύ­λος Πολά­κης να επι­κρο­τή­σει τις απο­φά­σεις του Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη. «Ήρθε η ώρα!!! Στέ­φα­νε Τζου­μά­κα σε ευχα­ρι­στού­με για τους αγώ­νες σου στο παρελ­θόν αλλά σήμε­ρα εκπέ­μπεις μόνο δηλη­τή­ριο διά­λυ­σης!! Καντο εκτός κόμ­μα­τος!» Ήταν το σχό­λιο του υπερ­το­με­άρ­χη του κόμ­μα­τος για την παρα­πο­μπή Τζου­μά­κα στην επι­τρο­πή δεο­ντο­λο­γί­ας του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος ο Νίκος Καρα­νί­κας, ο οποί­ος, σχο­λιά­ζο­ντας την από­φα­ση για τον Στέ­φα­νο Τζου­μά­κα, «έπαι­ξε» την ανάρ­τη­ση Πολά­κη σημειώ­νο­ντας μόνο — αλλά ιδιαί­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά — «και­ρός ήταν…».

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο